۱۵ آذر ۱۴۰۰، ۲۱:۵۳

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان:

خوزستان وضعیت خوبی در شبکه آبیاری نوین کشاورزی ندارد

خوزستان وضعیت خوبی در شبکه آبیاری نوین کشاورزی ندارد

اهواز - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: خوزستان در زمینه اجرایی شدن سامانه‌های نوین آبیاری کشاورزی در مقایسه با سایر نقاط کشور بسیار عقب است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد نیکو عصر امروز دوشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان خوزستان اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و کمبود آب و آورد رودخانه‌های استان باید توجه به سیستم آبیاری تحت فشار در دستور کار قرار بگیرد؛ همچنین باید سالانه حدود ۱۰ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در استان ایجاد بشود زیرا تا پایان سال ۱۴۰۰ باید بر اساس منشور ۵۹ هزار هکتار از این سامانه در خوزستان اجرایی می‌شد.

وی با اشاره به دوچندان شدن اهمیت آبیاری نوین با توجه به کمبود آب موجود افزود: خوزستان وضعیت خوبی در زمینه توسعه شبکه آبیاری نوین ندارد؛ ۱.۱ میلیون هکتار اراضی آبی در خوزستان وجود دارد که ۴۵ درصد آن به روش سنتی و با راندمان ۳۵ درصدی آبیاری می‌شود در حالی که بالاترین راندمان آبیاری حدود ۸۰ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان تصریح کرد: با اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری، وضعیت توسعه آبیاری تحت فشار در خوزستان بهبود یافته است؛ یعنی از میان ۱۲۵ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری استان ۷۰ هزار هکتار آن به این طرح مربوط می‌شود.

نیکو با اشاره به اینکه دو میلیون از هشت میلیون هکتار اراضی آبی کشور با سامانه‌های نوین آبیاری می‌شود، ادامه داد: خوزستان در زمینه اجرایی شدن سامانه‌های نوین آبیاری در مقایسه با کشور بسیار عقب است؛ لذا برای جبران این عقب ماندگی باید برای اراضی مستعد برنامه‌ریزی شود تا بیشتر به میانگین کشوری برسیم.

وی با اعلام این خبر که در خوزستان در مجموع سالانه افزایش حدود نیم درصدی سطح اراضی تحت پوشش آبیاری نوین محقق می‌شود، عنوان کرد: در کشور سالانه حدود سه درصد از اراضی تحت پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد که خوزستان نیز باید تلاش بیشتری برای رسیدن به میانگین کشوری داشته باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان بیان کرد: ۸۵ درصد از هزینه‌های اجرای شبکه آبیاری نوین از سوی دولت و تنها ۱۵ درصد آن باید توسط کشاورز پرداخت شود؛ بنابراین توجه به کمبود آب موجود باید با اجرای چنین شبکه‌هایی میزان بهره‌وری آب را تا دو و نیم برابر افزایش دهیم.

نیکو تأکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی خوزستان باید با هدف گذاری و برنامه‌ریزی در یک ماه آینده برنامه‌های عملیاتی خود را برای افزایش آبیاری تحت فشار در استان ارائه دهد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان یادآور شد: در حال حاضر میزان شبکه‌های آبیاری تحت فشار در شهرستان‌های ایذه و باغملک ۲۵ درصد، دزفول ۱۵، مسجدسلیمان ۴۸، هفتکل ۲۹ و بهبهان ۱۷ درصد است، بنابراین برای رسیدن به میانگین کشوری باید روی این مناطق متمرکز شد.

کد خبر 5369389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha