به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام کریم خان محمدی پیش از ظهر سه شنبه در نشست نقد کتاب «انسانشناسی فرهنگی مذهبی ایرانیان» گفت: در پژوهشهای انسانشناسی فرهنگی مذهبی ایرانیان بیشتر نظریهها از میدان آغاز میشود و محقق در ابتدا میدان و حوادث مختلف را میبیند و از طریق مشاهده آنان ذهن خلاق انسان به تئوری میرسد.
وی بابیان اینکه انسانشناسی فرهنگی مذهبی در ایران ضعیف بوده و پژوهشها در این زمینه بسیار کم صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر با توجه به روند جوامع که پیدایش نظریههای پستمدرن است این رویکرد اهمیت پیداکرده و باید در حوزه و دانشگاه به این موضوع بیشتر پرداخته شود.
عضو شورای تخصصی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: همانطور که در کشور مواد معدنی زیادی داریم و بسیاری را استحصال نکردیم، معادن فرهنگی زیادی نیز وجود دارد که موردتحقیق و بررسی قرار نگرفته است. هر نقطه از ایران دارای فرهنگ مذهبی و آداب و رسوم خاص است و تاکنون کمتر به آن پرداختهشده که انتظار است جامعه دانشگاهی بهویژه مراکز علمی حوزوی به این مهم بپردازند.
خان محمدی بیان کرد: در حال حاضر در برخی از دانشگاهها به موضوع «انسانشناسی فرهنگی مذهبی ایرانیان» کمتر پرداخته میشود که در این زمینه برگزاری نشستهای مختلف علمی، بهعنوان یک ضرورت باید دنبال شود تا علاقهمندان وارد این بخش از انسانشناسی شوند.
استاد مطالعات فرهنگی و ارتباطات با اشاره به اینکه «انسانشناسی فرهنگی مذهبی ایرانیان» بهعنوان یکرشته علمی، فن و هنر به شمار میرود، تصریح کرد: باید طلاب و دانشجویان علاقهمند را بیشازپیش با این رشته آشنا کرد تا پژوهشهای خود را بهصورت میدانی انجام دهند. دانشجویان و طلاب را به روش اسنادی عادت دادیم و فکر میکنند تحقیق باید از کتابخانه باشد و این نیز سبب کپی شدن تحقیقها میشود.
نظر شما