۱۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۰۸

به منظور کاهش آسیب های روانی؛

طرح نظام حمایتی دانشجویان در «علوم پزشکی شهیدبهشتی» اجرا می‌شود

طرح نظام حمایتی دانشجویان در «علوم پزشکی شهیدبهشتی» اجرا می‌شود

مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آغاز اجرای طرح سیستم حمایت از دانشجویان در دانشگاه خبر داد و گفت: این طرح می تواند آسیب های روانی دانشجویان را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکترجمال شمس با اشاره به این که سیستم حمایت از دانشجویان در اغلب دانشگاه های دنیا در دستور کار است، اظهار داشت: سیستم student support in با هدف بررسی و کمک به رفع مسائل و مشکلات درسی، اجتماعی و زندگی شخصی دانشجویان پایه ریزی و اجرا می شود.

وی با بیان این که کسب مهارت‌های لازم در زندگی روزمره دانشجویی از اولویت‌های راه اندازی این سیستم در دانشگاه است خاطرنشان کرد: در این برنامه اساتید گروه ابتدا در کلاس های آموزشی شرکت کرده و در ادامه بر اساس دستورالعمل های مشخص و تعیین شده، موارد لازم را به دستیاران منتقل می کنند.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، هدف از اجرای برنامه منتورینگ، رشد و ارتقای دانشجو از طریق بینش و خودآگاهی است.

شمس ادامه داد: طرح نظام حمایتی، فرآیندی است که در آن یک فرد باتجربه، با دقت و همدل از طریق گوش دادن و صحبت کردن با حفظ اصول رازداری و محرمانگی موضوع، دانشجو را در رشد و تحول فردی، بازبینی ایده‌ها، یادگیری و رشد شخصی و حرفه ای راهنمایی می کند.

مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که منتورینگ مشاوره دادن هرگز به معنی نصیحت کردن و یا حمایت صددرصدی نیست خاطرنشان کرد: در این روش استاد یا منتور به دانشجوی خود کمک می کند تا وضعیت خود را مرور کرده و در مورد اقدامات مورد نظر به نتیجه برسد.

وی تاکید کرد: هدف اصلی برنامه منتورینگ مراقبت و حمایت چند بعدی از دستیاران و دانشجویان دانشگاه است. در حقیقت بسیاری از بحث های برنامه طرح منتورینگ با تمرکز بر برقراری تعادل بین کار و زندگی، حوزه های پیشرفت درآینده و مقابله با چالش های زندگی است.

شمس با بیان این که طرح نظام حمایتی از دانشجویان به صورت آزمایشی در گروه اطفال و ارتوپدی دانشگاه در حال اجراست اضافه کرد: بعد از هماهنگی‌های صورت گرفته و تهیه دستورالعمل برنامه منتورینگ و آشنایی اساتید با آن، تعدادی از اساتید این دو گروه به صورت داوطلبانه به عنوان منتور انتخاب شده اند.

وی گفت: آشنایی با اختلالات روانپزشکی، مهارت های ارتباطی همدلی و مدیریت هیجان از جمله موضوعاتی است که طی ۳۰ ساعت کارگاه آموزشی برای آموزش اساتید برگزار خواهد شد.

مدیر دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: سابق بر این نیز به صورت مقطعی سیستم های حمایتی تحت عنوان استاد مشاور در دانشگاه وجود داشت ولی در حال حاضر این مدل به صورت ساختارمند در دانشگاه اجرایی خواهد شد.

طرح نظام حمایتی دانشجویان توسط معاونت آموزشی دانشگاه و با همکاری دانشکده پزشکی، دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه (EDC)، مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا می‌شود.

کد خبر 5370709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha