به گزارش خبرنگار مهر، سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز صبح سه شنبه در آئین گرامیداشت هفته پژوهش بیان کرد: با توجه به اهمیت پژوهش در اسلام هفته پژوهش نیز از اهمیت قابل توجهای برخوردار است و وقتی استقلال در کشور مدنظر است راه دستیابی به این استقلال تحقیق و پژوهش است.
وی اضافه کرد: حوزههای دانشهای نوین، بهره برداری از دانش اساتید و دانشجویان یکی از روشهای است که میتواند فشار دشمنان را کاهش داده و زمینه توسعه علمی کشور را فراهم میکند.
حسینی یادآور شد: بیش از شش مرکز تحقیقات و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز وجود داشته و این دانشگاه توانسته در کشور دارای مقام باشد و همواره دانشگاه علوم پزشکی شیراز در میان سه استان برتر کشور در حوزه تحقیقات و پژوهش است.
محمد موذنی دبیر ستاد هفته پژوهش استان فارس نیز در این جلسه بیان کرد: پژوهش یکی از مواردی است که بسیار دارای حائز اهمیت و دارای اثر گذاری در جامعه بوده از این رو نباید از این رکن اثرگذار جامعه غافل شد.
وی ادامه داد: تحقیقات بنیادین و کاربردی در جامعه نه تنها اثرگذار است بلکه میتوان مشکلات موجود در جامعه را با رویکردی علمی برطرف کرد.
به گفته این مقام مسئول تحقیقات کاربردی در جامعه منشأ تغییرات قابل توجه است و میتوان با بهره برداری از دانشهای نوین زمینه کاربردی کردن تحقیقات و همچنین برطرف نمودن مشکلات جامعه اقدام نمود.
رئیس دانشگاه شیراز یادآور شد: یکی از مشکلاتی که در تحقیقات کاربردی وجود دارد آن است که بسیاری از محققان شاید آگاهی جامعی در خصوص مشکلات عامه مردم ندارند و علت دوم نیز عدم وجود دغدغه لازم برای برطرف نمودن مشکلات جامعه میتوان اشاره کرد.
موذنی افزود: این در حالی است که در برخی از حوزههای پژوهشی محققان نتوانستهاند تحلیل مناسبی به جامعه ارائه دهند لازم به ذکر است که مدیران ارشد جامعه هم نتوانستهاند ارزش گذاری تحقیقات محققان دانشگاهی را پاس بدارند.
نظر شما