به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل سعیدلو دبیر انجمن داروسازان ایران در برنامه روی خط خبر شبکه خبر، گفت: زنجیره تأمین دارو زنجیرهای به هم پیوسته است و هرگونه اختلال در این زنجیره میتواند منجر به کمبود دارو بشود.
وی افزود: وقتی سهمیه ارزی تأمین کنندگان دارو و شرکتهای دارویی تأمین نشد یک مقدار تعداد اقلام دارویی که کمبود دارد افزایش پیدا کرد.
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: کمبود دارو در زمینه داروهای وارداتی بیشتر حس میشود، اما چون قسمتی از مواد اولیه و مواد مؤثره داروها وارداتی است این کمبود به داروهای تولید داخل هم تعمیم پیدا کرده است.
سعیدلو افزود: با توجه به استعلامی که از استانهای مختلف گرفتیم یکسری از اقلام دارویی واقعاً دچار کمبود است.
وی با بیان اینکه همیشه حدود ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو کمبود داشته ایم، گفت: در حال حاضر به دلایل و علل مختلف رقم کمبود دارویی به بالای ۱۰۰ قلم رسیده است.
در همین حال، سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی درباره کمبود بی سابقه دارو در کشور، افزود: این نحو اطلاع رسانی موجب تشویش اذهان عمومی میشود، درست است در بعضی اقلام دارویی کمبود داریم، اما این بی سابقه نیست و اگر نسبی حساب کنیم واقعاً کمبودهای دارویی ما نسبت به پارسال کاهش داشته است.
وی گفت: رسماً اعلام کرده ایم که در آذر ماه ۴۰ قلم کمبود دارویی داریم و ما داروهایی را که موجودی آنها زیر یک ماه باشد جزو کمبودها تلقی میکنیم.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه با رفع مشکل تأمین ارز، کمبودها رفع میشود، افزود: ما داروهای وارداتی و برند را کمبود تلقی نمیکنیم و الزامی هم نداریم، در این شرایط که کشور تحت تحریمهای ظالمانه است برندهای اصلی را تأمین کنیم مگر اینکه تولید داخل نداشته باشد.
نظر شما