۲۵ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۲۹

مطالبات مردم یزد از دولت-۱۳

بیماران غیربومی؛ باری که یزد به دوش می‌کشد

بیماران غیربومی؛ باری که یزد به دوش می‌کشد

یزد- برخورداری یزد از خدمات درمانی، پزشکان حاذق و بیمارستان‌های مجهز مزیتی برای استان است اما بهره‌برداری بیماران غیربومی آن هم بدون نگاه ویژه دولت به یزد، مردم را گلایه‌مند کرده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: در خیابان‌های یزد و در کوچه پس کوچه‌های آن به وفور تابلو پزشکان با تخصص‌های مختلف به چشم می‌خورد، پزشکانی که حتی در دوران محدودیت‌های شدید کرونایی، باز هم بیمار ویزیت می‌کردند زیرا بیماران غیربومی به دلیل ضعف خدمات بهداشتی و درمانی در استان خود، ناچار به سفر به استان یزد بودند.

این تقاضا باعث تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی استان شده است اما باید توجه کرد که این نوع دریافت خدمات از استان آن هم برای بیمارانی که شرایط مالی مناسبی ندارند، گردشگری سلامت محسوب نمی‌شود و تبعات منفی آن برای استان بیشتر از تبعات مثبت است.

ایران سرای من است، همه خدمات استان در اختیار همه هم وطنان قرار دارد اما مطالبه یزدی‌ها از دولت این است، حال که این خدمات به طور مساوی بین بیماران بومی و غیربومی و حتی با سهم بیشتری از بیماران غیربومی تقسیم می‌شود، دولت نگاه ویژه ای برای در نظر گرفتن اعتبارات بخش بهداشت و درمان به استان یزد داشته باشد. ایران سرای من است، همه خدمات استان در اختیار همه هم وطنان قرار دارد اما مطالبه یزدی‌ها از دولت این است، حال که این خدمات به طور مساوی بین بیماران بومی و غیربومی و حتی با سهم بیشتری از بیماران غیربومی تقسیم می‌شود، دولت نگاه ویژه ای برای در نظر گرفتن اعتبارات بخش بهداشت و درمان به استان یزد داشته باشد

اشغال تخت‌های بیمارستانی از سوی بیماران غیربومی، یزدی‌ها را ناچار کرده تا به دلیل کمبود تخت به بیمارستان‌های غیردولتی بروند و هزینه‌های درمان آنها چندین برابر می‌شود.

دریافت ویزیت پزشکان، زمان انتظار بیماران یزدی را در مطب پزشکان چندین ساعت افزایش داده و این در دوران کرونا بسیار نگران کننده است.

این بیماران داروهای خود را از داروخانه‌های یزد تأمین می‌کنند در صورتی که در هر استان سرانه مشخصی دارو توزیع می‌شود و بیماران یزدی در بسیاری از مواقع برای پیدا کردن داروهایشان بین داروخانه‌های متعدد حیران و سرگردان هستند.

مردم خونگرم و مهمان نواز یزد، از اینکه استان دارای ویژگی‌هایی است که باعث سلامت و حتی نجات جان هموطنان از سراسر نقاط ایران می‌شود خوشحالند اما اینکه دولت با این شرایط اعتبارات و تسهیلات ویژه ای را برای استان یزد در نظر بگیرد، انتظار دور از ذهنی نیست.

یکی از شهروندان یزدی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: یزدی‌ها همواره به مهمان نوازی شهره هستند و از بیماران غیربومی که به یزد می آیند و حتی گاهی در کنار خیابان چادر می‌زنند با روی گشاده پذیرایی می‌کنند و حتی آنها را در خانه‌هایشان مهمان می‌کنند.

بیماران غیربومی؛ باری که یزد به دوش می‌کشد

رضادهقان ادامه داد: اما باید قبول کرد خدمات بهداشتی و درمانی که به یزد ارائه می‌شود به نسبت جمعیت یزد است اما در حال حاضر دو برابر این جمعیت را پوشش می‌دهد و سهم یزدی‌ها از این خدمات و اعتبارات نصف چیزی است که دولت اختصاص می‌دهد.

دولت برای اسکان بیماران کم‌درآمد غیربومی در یزد چاره‌اندیشی کند

وی گفت: این بیماران که بسیاری از آنها توانایی مالی برای گرفتن جای خواب و استراحت در طول دوران درمان را ندارند، درآمدی برای یزد ندارند از این رو دولت باید هم برای این افراد و اسکان این افراد بی بضاعت چاره اندیشی کند و هم برای اعتبارات ویژه برای یزدی‌ها برنامه ریزی کند تا خدمات گسترش یابد و یزدی‌ها هم از این خدمات بی بهره نمانند.

یکی دیگر از شهروندان یزدی به بیماران غیربومی که از استان‌های جنوبی به یزد سفر می‌کنند اشاره کرد و افزود: سکنی گزیدن این افراد در دل محلات باعث شده که تقاضای دایر کردن مراکز درمانی شامل مطب‌ها و خدمات درمانی از جمله ازمایشگاه ها و … در محلات افزایش یافته و ساکنان را آزار دهد.

حمید میرحسینی ادامه داد: در این شرایط که بار زیادی از حضور این بیماران به ساکنان محلات یزد وارد می‌شود و ترافیک و شلوغی آسایش مردم را سلب کرده است، دولت باید با نگاه ویژه مرکزی را برای اسکان این بیماران که عمدتاً توان مالی پایینی دارند در نظر بگیرد که در خانه‌های محلات اسکان نگیرند و خدمات درمانی از دل محلات به نقطه‌ای متمرکز هدایت شود.

سرانجام نامعلوم ساخت مرکز جامع خدمات ویژه بیماران غیربومی

وی به ساخت مرکز جامع خدمات برای ارائه تمام خدمات درمانی به بیماران به ویژه بیماران غیربومی و حتی فراهم کردن مکانی برای اسکان آنها اشاره کرد و گفت: قرار بود سال‌ها پیش این اتفاق بیفتد اما مشخص نیست به کجا رسید.

این شهروند ادامه داد: این وظیفه دولت است که با ایجاد این مرکز جامع، هم آرامش را به محله‌های شهر بازگرداند و هم شرایط را برای اسکان ارزان قیمت برای بیماران غیربومی فراهم کند و از دایر شدن مراکز درمانی به ویژه مطب پزشکان در داخل محلات جلوگیری کند.

وی به شلوغی بلوار طالقانی یزد اشاره و بیان کرد: این بلوار بعد از ظهرها کاملاً قفل است و ورودی هر کوچه چندین و چند خودرو پارک شده است و داخل کوچه‌ها آن هم در شرایط کرونا مملو از بیمارانی است که عمدتاً غیربومی هستند و برای درمان به یزد سفر کرده اند. این خدمات باید به جای دیگری منتقل شوند، گناه مردمی که درا ین مناطق زندگی می‌کنند و این وضعیت را باید تحمل کنند، چیست؟

۴۰ درصد تخت‌های بیمارستان یزد توسط بیماران غیربومی اشغال می‌شود

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس نیز دراین زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به طور جد ۳۰ تا ۴۰ درصد تخت‌های بیمارستانی یزد، توسط بیماران غیربومی استان‌های همجوار پر می‌شود، گفت: این نشانه خوبی است که استان یزد با داشتن پزشکان متبحر، زیرساخت‌های خوب و تعداد مناسب تخت‌های بیمارستانی، باعث جذب این بیماران شده است، اما مطالبه مهم مردم یزد به حق است و باید جامه عمل پوشانده شود.

بیماران غیربومی؛ باری که یزد به دوش می‌کشد

محمدصالح جوکار افزود: یزد می‌تواند در آینده به قطب سلامت کشور تبدیل شده و در عرصه گردشگری سلامت درآمدزا باشد و یک توسعه پایداری هم در این زمینه به ارمغان بیاورد اما نکته مهم این است که در حال حاضر بخش مهمی از ظرفیت‌های حوزه سلامت را بیماران غیربومی پر می‌کنند در صورتی که هیچ سرانه اضافه‌ای به استان تعلق نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: وزارت بهداشت و درمان باید متناسب با ارائه خدمات و هزینه درمان بتواند تقاضا و خواسته‌های حوزه سلامت، بهداشت و درمان را تأمین کند.

خدمات گسترده درمانی یزد به اتباع خارجی

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با بیان اینکه این سهمیه درمانی تنها مخصوص بیماران ایرانی نیست، اظهار داشت: بخشی از این خدمات درمانی به اتباع خارجی ساکن استان که تعداد آنها هم قابل توجه است ارائه می‌شود که باز هم سرانه این افراد هم به استان تخصیص داده نمی‌شود.

جوکار افزود: برای ارائه خدمات درمانی، سلامتی و دارویی به تمام بیماران غیربومی و اتباع، از ظرفیت متعلق به مردم استان هزینه می‌شود. اینجا باید سهم مردم یزد در نظر گرفته شود و میزان اعتباری که در عرصه سلامت به یزد اختصاص پیدا می‌کند باید به صورت قابل توجه افزایش یابد و قطعاً در سفر هیأت دولت به استان این موضوع دیده شده و به آن پرداخته خواهد شد.

وی، ایجاد پهنه سلامت برای استان را نیازی ضروری دانست و افزود: به نظر ما حتی بیمارستان شهید رهنمون که در محدوده ترافیکی بالایی در شهر قرار دارد، می‌توانست در همان پهنه حوزه سلامت ایجاد شد و کارآمدی بالاتری داشته باشد اما این اتفاق صورت نگرفته است اما هنوز فرصت و ظرفیت برای ایجاد این پهنه است و دولت باید در این زمینه استان را حمایت کند.

بیماران غیربومی؛ باری که یزد به دوش می‌کشد

جوکار با تاکید بر اینکه استان در هر موضوعی نیازمند نقشه راه برای همه مسیرها است، حوزه سلامت را هم یکی از این موضوعات عنوان کرد و افزود: در سفر هیأت دولت به استان یزد، رسیدگی به وضعیت بیمارستان‌های شهرستان‌های مختلف و تأمین نیازهای آنها در نظر گرفته شده است و امیدواریم بودجه مناسبی به این امر اختصاص یافته و اندکی از نگرانی مردم بکاهد. جوکار: در سفر هیأت دولت به استان یزد، رسیدگی به وضعیت بیمارستان‌های شهرستان‌های مختلف و تأمین نیازهای آنها در نظر گرفته شده است و امیدواریم بودجه مناسبی به این امر اختصاص یافته و اندکی از نگرانی مردم بکاهد

اینکه بیماران غیربومی که به یزد سفر می‌کنند در قالب گردشگری سلامت نمی گنجند بر کسی پوشیده نیست چون این افراد حتی برای اسکان در ارزان‌ترین مراکز اقامتی مشکل مالی دارند، از این رو ظرفیتی از هتل‌ها و سایر مراکز اقامتی را پر نمی‌کنند، نقش پررنگی در فروش سوغات یزدی ندارند و هزینه زیادی را در یزد خرج نمی‌کنند پس نباید به اسم گردشگری سلامت، خودمان را گول بزنیم و رنج بیشتری به مردم وارد کنیم.

این رنج از رنج بیماری بیشتر است و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی زیادی به دنبال دارد که ارزش ندارد و باید راهکار دیگری برای درمان این بیماران در استان یزد که مردم خونگرم و مهمان نوازی دارد، اندیشیده شود و دریافت اعتبارات بیشتر برای ایجاد پهنه سلامت و ارائه خدمات بهداشت و درمان به صورت متمرکز در نقطه مناسبی از شهر که مزاحمت آن کمتر باشد، یکی از انتظاراتی است که شهروندان یزدی از دولت دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به مطالبه مردم که به نظر وی نیز مطالبه به حقی است، تخصیص اعتبار برای تکمیل بیمارستان‌های نیمه کاره را بهترین راهکار برای کاهش مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان و توجه به بیماران یزدی در کنار بیماران غیربومی دانست.

تلاش برای پررنگ‌تر شدن سهم استان یزد در بودجه‌های بهداشت و درمان

عمیدالدین خطیبی با بیان اینکه بیماران غیربومی به هر حال مهمان یزد هستند ومجبورند برای درمان به یزد بیایند و اینجا پناهی برای آنها است و ما نیز وظیفه ارائه خدمات را داریم، اظهار داشت: اما باید گفت که بالای ۴۰ درصد از هزینه‌های خدمات و تجهیزات درمانی و دارویی، برای بیماران غیربومی است و در سفر به این موضوع اشاره شده است.

وی ادامه داد: این مطالبه مردم و ضرورت توجه ویژه به اعتبارات حوزه بهداشت و درمان در سفر هیأت دولت به استان به صورت جدی پیگیری شده است و تصمیم نهایی اعلام خواهد شد اما تلاش کردیم که سهم استان را در بودجه‌های بهداشت و درمان پررنگ‌تر کنیم.

کد خبر 5377017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha