به گزارش خبرنگار مهر فیلیپو گرندی، در حاشیه دیدار با معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، اظهار داشت: من سومین بار است که به عنوان کمیسیر عالی امور پناهندگان به ایران سفر کرده ام و این قطعاً این که تا چه حد برای شراکت با ایران اهمیت قائل هستیم.
کمیسر عالی امور پناهندگان افزود: همانطور که در بحثی که با معاون وزیر داشتیم قدر دان مهمان پذیری ایران هستیم که میزبان میلیونها افغان بوده است این نسان از بهره مندی از خدمات بهداشتی و آموزشی اتباع دارد.
وی اظهار کرد: همانطور که میدانید ما با همه گیری کرونا مواجهه هستیم و هم شاهد یک تغییر سیاسی در افغانستان بودیم که چالش بیشتری را برای کشورهای همسایه به وجود آورده است و قطعاً ایران همچنان با این چالشها روبه رو است.
گرندی عنوان کرد: من از دولت درخواست کردم که به میزبانی خود از افغانهایی که با شرایط خاص به ایران آمدند ادامه دهد همچنین با معاون وزیر در خصوص ایجاد هماهنگی صحبت کردیم که افراد جدید به ایران بیایند و از خدماتی بهره مند شوند.
وی عنوان کرد: از سمت ما ایران در جامعه بین الملل نیازمند کمک است که به میزبانی خود ادامه دهد و تلاش کردیم در چند ماه گذشته کمکهای بیشتری در این راستا بگیریم.
کمیسر امور عالی پناهندگان تصریح کرد: تلاش کردیم از طریق واکسنهای اهدایی به ایران کمکهایی را داشته باشیم و در عین حال اطمینان میدهیم که تلاش بیشتری کنیم تا وضعیت در افغانستان تثبیت شود.
گرندی گفت: همچنین صحبت با طالبان را ادامه خواهیم داد که سیاستهایشان در خصوص حقوق و آموزش زنان و دختران و همچنین در خصوص امنیت گروههای اقلیت که موضوعات بسیار مهمی هستند سیاستهای تثبیت گرایانه ای را داشته باشند.
وی اظهار کرد: در دیدار با وزیر بهداشت هم در خصوص بسیج همتها در زمینه مقابله با کرونا برای آوارگان افغانی بحثی را داشته ایم و به طور رسمی از جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم و این اطمینان را میدهم که ما به کمکهای کوچک خود ادامه خواهیم داد.
گرندی در خصوص چگونگی جبران هزینهها برای ایران گفت ما از بافتی استفا ده کردیم که منابع بیشتری برای ایران فراهم کنیم و فکر میکنم ترکیب کرونا و بحران افغانستان کمکها را بیشتر کرده چراکه ما همین اواخر کمکهای قابل توجهی از کشورهای آلمان و ایتالیا دریافت کردیم و در حال مذاکره با فرانسه هستیم، همچنین اهدای واکسن به ایران را تسهیل کردیم.
وی گفت: ۱.۷ درصد از سبد کواکس در این خصوص به ما اختصاص پیدا کرد و این به ویژه به دلیل حضور افغانیها در ایران است چراکه حضور مهاجران این نیاز را بیشتر کرده است و این نشان دهنده این است که دولت ایران با مهاجران مانند شهروند خود برخورد میکند.
گرندی تصریح کرد: البته در قبال کار ایران این جبران کم است اما امید داریم شاهد افزایش آن باشیم و سفر من کمکهای بیشتری را برای ایران به دنبال داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع کمیساریای در خصوص بسته بودن مرزهای سایر کشورها برای پذیرش مهاجران افغانی خاطرنشان کرد: موضع ما در این خصوص واضح است اگر افغانها به سایر کشورها بخواهند پناهنده شوند؛ کشور مقابل باید پرونده اش را بررسی کند و بنا بر شرایط به آن پناهندگی دهد و این چیزی است که از تمام کشورها خواسته ایم.
گرندی بیان کرد: من هم با همه کشورها موافقم که باید از ورود سیل آسای افغانها جلوگیری کنیم و به همین خاطر است که در افغانستان به دنبال ایجاد تغییر هستیم اما اگر که این افراد در خطر جانی اند؛ در هر کشوری که بروند از آن کشور میخواهیم که آن را مورد خاصی بنامند و پذیرای آنان باشد.
نظر شما