سید مجتبی موسوی نائینی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حجم آب پشت سد زاینده رود روز دوشنبه ۲۸ آذرماه به ۱۶۲ میلیون مترمکعب رسید، اظهار داشت: از ابتدای سال آبی (مهرماه) تاکنون ورودی به این سد حدود ۵۸ میلیون مترمکعب و خروجی از آن ۱۲۲ میلیون مترمکعب بوده است.
او با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۳ درصد از ظرفیت سد پرشدگی دارد، افزود: تا روز گذشته ورودی به سد هفت مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۱۲ و نیم مترمکعب بر ثانیه بود که امروز و در پی بارشها حجم آب ورودی به سد به ۱۲.۴ مترمکعب بر ثانیه افزایش یافت.
مدیر سد زایندهرود خاطرنشان کرد: ذخیره سد مخزنی زاینده رود سال گذشته در چنین روزی ۱۷۸ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۱ ساله) ۵۹۹ میلیون مترمکعب بوده است که ذخیره کنونی آن در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۹ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۳ درصد کاهش نشان میدهد.
موسوی نائینی با اشاره به آخرین وضعیت بارشها در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، گفت: مجموع بارندگی در کوهرنگ از ابتدای سال آبی تاکنون ۲۶۰ میلیمتر ثبت شده در حالی که بارشها در این منطقه در مدت مشابه سال گذشته ۳۷۷ میلیمتر و در بلندمدت ۳۸۹ میلیمتر بوده است.
او اضافه کرد: طبق این آمار بارشهای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۳۳ درصد کاهش یافته است.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
نظر شما