به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر علی خیرالدین در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با بیان این نکته گفت: مطابق صحبتهای مقام معظم رهبری دو جمله وجود دارد. اولی اینکه گفتمان پایههای کشور باید گفتمان پیشرفت علم و فناوری باشد و وزارت علوم روی این مسئله در جهت فرهنگسازی حوزه فناوری تاکید دارد و دوم اینکه، شرکتهای دانش بنیان یکی از بهترین مفاخر و مؤثرترین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی هستند.
وی تصریح کرد: ایجاد معاونت فناوری و نوآوری از برنامههای پیشنهادی وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی بود و توانستیم در کوتاه مدت این معاونت را ایجاد کنیم تا بتوانیم باعث ارتقای شاخصهای شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری شویم.
خیرالدین اضافه کرد: با ایجاد معاونت باید بتوانیم بستری مناسب برای نخبگان علمی ایجاد کنیم و به گسترش آنها بپردازیم و این موضوع تکمیل اکوسیستم فناوری را به همراه داشته باشد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تاکید کرد: معاونت فناوری وزارت علوم ماموریتهایی دارد که یکی از مهمترین آنها بحث تمرکز و سطوح آماری نوآوری میانی و افزایش متقاضیان ورود به مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است که باید در اولویت قرار گیرد.
خیرالدین افزود: بحث کارآفرینی دانشبنیان هم از اولویتهای برنامه وزارت علوم است که امیدواریم بتوانیم با ایجاد واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان بحث اشتغال را به درجه خوبی برسانیم.
وی گفت: زیست بوم فناوری و نوآوری امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران رونمایی میشود.
خیرالدین بیان کرد: رتبه ۱۶ تولید علم در جهان و رتبه یک تولید علم در منطقه را داریم که نشاندهنده سرمایه گذاری خوب کشور در تحقیقات بنیادی است و باید به صیانت و حفظ و ارتقای آنها بپردازیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در بحث نوآوری و فناوری رتبه ۹۵ را داشتهایم و هم اکنون به رتبه ۷۱ دست یافتهایم.
خیرالدین ادامه داد: در شاخص نوآوری رتبه ۶۰ را داریم که در سال ۲۰۱۴ شاخص جهانی نوآوری ایران عدد ۱۲۰ بوده است و در این زمینه ابتدای کار هستیم و باید رتبهها را ارتقا دهیم.
وی گفت: بحث فناوری برای وزارت علوم بسیار مهم است چرا که نشان میدهد در چه زمینهای باید کار کنیم تا مانند ستاد نانو در جهان شاخص شویم. کار آفرینی و اشتغال مسئله بسیار مهمی است که بیش از ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند و دانشجویانی که مهارت آموزی کردند مانند دانش آموختگان فنی و حرفهای و علمی کاربردی اکثراً جذب کار شدهاند.
خیرالدین بیان کرد: حدود ۵۰ درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی وارد شرکتهای دانش بنیان شدهاند و باید در شغل و حرفه مرز جدیدی را خلق کنند و استانداردهای موجود در حرفه خود را ارتقا دهند و کارآفرینی برای وزارت علوم به ویژه در حوزه فرهنگ سازی و هدایت شغلی بسیار مهم است.
وی اظهار داشت: دانشگاه صنعتی شریف مدرسه اشتغال را پیشنهاد داده بود که آن را به مرحله اجرایی رساند و با برآوردهای وزارت علوم الگوی بسیار موفقی است و در حال پیگیری هستیم تا با شکل گیری مدرسه اشتغال در تمام دانشگاههای کشور خودشناسی و هدایت فارغالتحصیلان دانشگاهی را متناسب با رشته خود به بازارکار ایجاد کنیم.
خیرالدین تاکید کرد: در دوران کرونا شرکتهای دانشبنیان تأثیر ۵۰ درصدی مانند تولید ماسک و … داشتهاند که دستاورد مهمی این و جایگاه پارکهای علم و فناوری را نشان میدهد.
معاون نوآوری و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: بیش از ۵۰ هزار شغل ایجاد کردهایم و ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و ۱۸۰۰ شرکت دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری و ۷۲ هزار میلیارد ریال درآمد داریم.
وی تاکید کرد: بیش از ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور داریم که ۱۱ عدد از آن دانشگاهی هستند و گفتنی است که با پیگیریهای انجام شده به جای ۴ منطقه هیئت امنا ۶ منطقه هیئت امنا شکل گرفته است.
نظر شما