خبر گزاری مهر، گروه استانها: نمایندگان مجلس سال گذشته در قالب قانون بودجه ۱۴۰۰ مصوب کردند که از اول دی ماه امسال باید نسخه نویسی الکترونیک در کشور به طور کامل اجرا شود.
این در حالی است که مراکز درمانی به خصوص مراکز درمانی دولتی استان به دلیل فراهم نبودن زیر ساختها آمادگی کامل برای انجام آن را ندارند و در شرایط فعلی هم که هنوز نسخه نویسی الکترونیک به طور کامل اجرایی نشده است مشکلاتی در این خصوص وجود دارد.
علی اربابی مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی سه شنبه ۹ آذر ماه سال جاری در نشست خبری با بیان اینکه آمادگی کامل برای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک به طور کامل از اول دی ماه امسال را داریم، اضافه کرد: از اول دی ماه امسال همه نسخههای پزشکان در استان باید به صورت الکترونیکی ارائه شود و امکان پرداخت برای نسخ کاغذی را نخواهیم داشت.
۸۴ درصد نسخ الکترونیکی
معاون اداره کل بیمه سلامت خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر ۸۴ درصد نسخه پزشکان طرف قرار داد بیمه سلامت استان الکترونیکی ارائه میشود و بر اساس مصوبه مجلس از اول دی ماه به نسخ دستی و کاغذی پرداختی نخواهیم داشت.
به گفته مسعود مختاری به دلیل اینکه گاهی ممکن است وجود مشکلاتی مانند قعطی برق یا اینترنت مانع از آن شود که پزشک نسخه الکترونیک خود را ثبت کند باید در این موارد وقتی بیمار به داروخانه، آزمایشگاه یا تصویر برداری مراجعه میکند نسخه مورد نظر به صورت الکترونیکی ثبت شود تا در زمینه پرداخت آن مشکلی به وجود نیاید.
وی ادامه داد: این کار تنها برای مواردی است که مشکلی وجود داشته باشد و در شرایط عادی حتماً باید نسخه الکترونیکی ارائه شود و پزشک هم بعد از برطرف شدن مشکل باید نسبت به ثبت نسخه کاغذی اقدام کند.
مختاری تصریح کرد: با توجه به اطلاع رسانی انجام شده و هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امیدواریم نسخه نویسی الکترونیک در استان به ۹۰ تا ۹۵ درصد برسد.
مشکل در مراکز درمانی دولتی
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در مطبها و بخش خصوصی طرف قرار داد تأمین اجتماعی بیش از ۹۷ درصد نسخهها الکترونیکی تولید میشوند به طوری که تا این اواخر جزو سه استان پیشتاز کشور در این زمینه بودیم.
وی بیان کرد: اما مشکل اصلی ما در این باره مربوط به مشکلاتی است که در بخش دولتی درمان وجود دارد که آنها را به ستاد کشوری اعلام کردهایم.
به گفته فرزاد فیروزی قعطی ارتباطات اینترنتی، مشکلات موجود در بعضی از گروههای درمانگر و تمام وقت بودن تعدادی از پزشکان که نمیتوانند در مطب بیماران را ویزیت کنند از جمله مشکلات موجود در این باره است.
وی بیان داشت: چون بخش دولتی از ابتدای سال ۱۴۰۰ به صورت جدی برای تولید نسخه الکترونیک اقدام نکرده است از اجرای این طرح عقب افتاده است.
وی نبود شرایط یکسان در بیمارستانهای استان را یکی از مشکلات موجود برای تولید کامل نسخه الکترونیک اعلام کرد و گفت: هرچند تولید نسخههای الکترونیکی طرح ملی است و راهی است که باید طی شود اما حذف صد در صد نسخههای کاغذی در شرایط فعلی چالشهای را به وجود خواهد آورد.
وی گفت: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا با ارائه راهکارهای مناسب مشکلات موجود در مراکز درمانی دولتی بر طرف و زیرساختهای موجود فراهم شود.
مشکلات زیر ساختی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار کرد: هر یک از سامانههای نسخه نویسی الکترونیکی تأمین اجتماعی و بیمه سلامت دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که با ادغام کردن این سامانهها از موارد ضعف آنها کاسته خواهد شد.
به گفته علی اکبر اسماعیلی در شرایط فعلی اگر بیماری به چند پزشک مراجعه کند چون پزشکان نمیتوانند به پرونده الکترونیک بیمار برای آگاهی از داروهای که پزشکان دیگر تجویز کردهاند، دسترسی داشته باشند ممکن است تداخل دارویی به وجود آید.
وی اضافه کرد: در هنگام مراجعه بیمار به پزشک بیشتر وقت پزشک به جای اینکه برای معاینه و شرح حال بیمار صرف شود برای مستند سازی نسخه صرف میشود که این موضوع موجب کاهش کیفیت کار میشود.
اسماعیلی تصریح کرد: در حال حاضرهر داروی در بیمههای تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح دارای کد جداگانه ای میباشد که باید با اصلاح آن برای یک دارو در همه بیمهها کد یکسانی در نظر گرفته شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: بر اساس زیر ساختارهای موجود در سامانه سیب آمادگی کامل برای نسخه نویسی الکترونیکی را داریم مگر اینکه در برخی از نقاط روستای به دلیل وجود مشکل نرم افزاری و سخت افزاری ارتباطات اینترنتی فراهم نباشد.
به گفته اسماعیلی ا رجاع بیمار دارای بیمه تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح از سطح یک (مراکزبهداشتی _درمانی روستایی) به سطح دو تخصصی (درمانگاههای بیمارستانی) در سامانه وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی کشور امکان پذیر نیست.
نظر شما