به گزارش خبرگزاری مهر، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین امروز جمعه در پیامی توییتری نوشت: مذاکرات وین ظرف ۳ روز آینده ازسر گرفته می شود.
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین در این باره ادامه داد: در دور قبلی گفتگوها، مذاکره کنندگان بنا را بر پیشرفت سریع گذاشتند. ما باید خودمان را به سمت تکمیل موفقیت آمیز مذاکرات در اسرع وقت، ترجیحاً تا اوایل فوریه سوق دهیم.
وی در پاسخ به لارنس نورمن خبرنگار روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال که مدعی شده بود «اوایل ماه فوریه ضرب الاجل تهران است»، در توییت دیگری در این باره اضافه کرد: اگر (این تاریخ) درباره برنامه زمانی است، بله؛ اما اگر منظور ضرب الاجل است، خیر.
«میخائیل اولیانوف» در ادامه اضافه کرد: پیشرفت در مذاکرات به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و از پیش نمی توان آن را به صورت دقیقی ارزیابی کرد. در مرحله کنونی، ابتدای فوریه به نظر می رسد، برنامه زمانی واقعی باشد.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه ساعاتی پیش در سخنانی تصریح کرد: برجام اهمیت خود را از دست نداده و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در خصوص اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا درباره گزینه های جایگزین برجام گفت: مسکو به این واقعیت اعتقاد دارد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ارتباط با برنامه هسته ای ایران اهمیت خود را از دست نداده است و هیچ جایگزین دیگری نیز برای آن وجود ندارد. این توافق اهمیت خود را از دست نداده است، اتفاقاً همه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده، موظف به رعایت آن هستند. در مورد برخی از گزینه های احتمالی برای احیای برجام، روسیه اعتقاد دارد که هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد. ایالات متحده به طور یکجانبه اقدام به خروج از برجام کرد و این اقدام را به اطلاع سایر کشورها نیز رساند.
«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکرات وین پیشتر از تاریخ ادامه این مذاکرات با هدف برچیدن تحریم ها علیه تهران خبر داد.
وی در همین رابطه در پیامی توییتری، نوشت: مذاکرات وین از روز دوشنبه ۲۷ دسامبر (۶ دی ماه) ادامه می یابد. کمیسیون مشترک برجام برای گفتگو و تعیین راه پیش رو تشکیل جلسه خواهد داد. این مهم است که در مسائل کلیدی باقیمانده سرعت را افزایش دهیم و با همکاری نزدیک با آمریکا به پیش برویم. به دور هشتم خوش آمدید.
این در حالیست که بعد از پایان دور هفتم مذاکرات وین که به گنجانده شدن مواضع ایران در اسنادی منجر شد که مبنای مذاکرات آتی قرار خواهد گرفت، غربی ها به تاکتیک ضیق وقت روی آوردند.
در این تاکتیک آنها می کوشند دستاوردهای ایران را کوچک جلوه دهند و با این ادعا که دور هفتم با پیشرفت کمی همراه بوده، با تعیین ضرب الاجل چند هفته ای، تهران را تحت فشار قرار دهند.
در مقابل، علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران می گوید: دور آتی میتواند آخرین دور مذاکرات باشد. طبیعی است طرف مقابل اگر دیدگاههای ما را بپذیرد؛ در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم به توافق برسیم.
نظر شما