به گزارش خبرنگار مهر، مهلت شرکت در فراخوان گرنت تعالی در پژوهش مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران تا ۳۰ دیماه ۱۴۰۰ است و این مهلت تمدید نخواهد شد.
گرنت تعالی در پژوهش (Research Excellence Grant)، مدلی از حمایت مالی از پژوهش است که به منظور پاسخگویی به اصول و مبانی زیر در مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) تدارک دیده شده است:
- حمایت از پژوهشهای برتر (excellence) علوم پزشکی و سلامت
- تقویت و توسعه پژوهشهای از قبل طراحی شده در دانشگاههای علوم پزشکی که پتانسیل رقابتپذیری در سطح جهانی داشته و برای همکاری محققان برتر ملی و بینالمللی جذابیت دارند
- شناسایی و ارزشگذاری پژوهشهای اثرگذار
- حمایت از توسعه شخصی، تخصصی و حرفهای محققان علوم پزشکی
عناوین اولویتدار پژوهشی شامل ۱) اولویتهای ملی و منطقهای سلامت بر اساس گزارشهای بار بیماریها و سایر شواهد باکیفیت (اولویتهای مرتبط با کووید-۱۹ منحصر به فهرست اولویتهای واگذار شده از ستاد ملی کرونا) و ۲) پژوهشهای در مرز دانش و توسعهای در صورتی که محیط پژوهشی و زیرساخت آن فراهم باشد و پروژههای موفق اولیه در آن اجرا شده باشد.
انطباق بر عناوین اولویتدار شامل بروندادهای پژوهشی مورد انتظار و متناسب با هدف یا اهداف اساسی ذکر شده در پروپوزال، اثرگذار از منظر ارتقای سلامت، کیفیت زندگی، محیط زیست، اجرا در محیط پژوهشی مناسب و پایدار در یک دانشگاه علوم پزشکی یا مرکز تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت (با ارایه نامه حمایتی از محل اجرای پژوهش) و مشارکت بین رشتهای و بین دانشگاهی تیم پژوهش از جمله شرایط طرح است.
تربیت حداقل دو پژوهشگر جوان (کمتر از ۳۵ سال): محقق جوان میتواند دانشجوی فوقلیسانس و مقاطع بالاتر مشغول به تحصیل در دانشگاههای علوم پزشکی، دستیار پژوهشی، پزشک پژوهشگر و یا فارغالتحصیلان مقطع فوقلیسانس و بالاتر باشد از دیگر شرایط طرح است. ارائه پروپوزال در این فراخوان به صورت پروپوزال کامل و یک مرحلهای است.
در پژوهشهای محصول محور نیز ارائه پژوهش تا سطح «پروتوتایپ» مورد حمایت این مؤسسه قرار خواهد گرفت؛ به استثنای ترکیبات دارویی (شامل مواد اولیه دارویی) که ارایه محصول در سطح نیمهصنعتی اولویت خواهد داشت.
مشارکت شتابدهنده الزامی است.
شرایط محقق اصلی (PI): محقق اصلی باید واجد سه شرط زیر باشد:
۱- عضو هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی (بر اساس پروفایل مندرج در سامانه علمسنجی اعضای هیات علمی به نشانی isid.research.ac.ir)
۲- سابقه انجام پژوهشهای موفق در موضوع پروپوزال پیشنهادی
۳- جذب حداقل ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار در پژوهشهای قبلی خاتمه یافته مرتبط با پروپوزال پیشنهادی و ارایه مستندات آن
تبصره: متقاضیانی که طرح در حال اجرا در سایر فراخوانهای مؤسسه داشته باشند نیز مجاز به ارسال طرح در این گرنت هستند.
فراخوان گرنت تعالی در پژوهش مؤسسه نیماد در دیماه ۱۴۰۰ منتشر شده است و کارگروهی از متخصصان موضوعی، پروپوزالهای ارایه شده را ذیل پنج معیار اصلی زیر مورد بررسی قرار خواهند داد:
۱- کیفیت پژوهش و شایستگی علمی (scientific merit)
۲- بروندادهای پژوهشی: کیفیت انتشارات پژوهشی و سایر اشکال بروندادهای پژوهشی
۳- اثرگذاری (impact): فواید پژوهش از منظر ارتقای سلامت، کیفیت زندگی، محیط زیست، جنبههای اقتصادی، جامعه و یا سیاستگذاری
۴- محیط پژوهشی: زیرساخت اولیه و پایداری محیط پژوهشی شامل کمک به توسعه رشته یا پژوهش پایه
۵- توانمندی و تجربه محقق اصلی و تیم پژوهشی
اعتبار گرنت: مجموع ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما