حمید ضیاییپرور پژوهشگر علوم ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: تولید محتوا به دلیل حضور پر تعداد آثار در قالبهای متنوع با سلیقهها و گرایشهای مختلف از جذابیتهای انکارنشدنی رویدادهای تولید محتوا است رویدادهای تولید محتوا را به نوعی مانور ارتقاء سواد رسانهای در جامعه است. با عنایت به تعریف سواد رسانهای که شامل سه مهارت دسترسی به محتوا و رسانه، پردازش و فرآوری محتوا و از همه مهمتر تولید محتوا است، بیشک برگزاری رویداد تولید محتوا قهرمان من باعث ارتقای سواد رسانهای در جامعه میشود چرا که افراد را به تولید محتوا تشویق میکند همچنین بررسی و مقایسه آثار مختلف از سوی شرکتکنندگان در چنین رویدادهایی آموزش و انتقال تجربه برای شرکتکنندگان آن به همراه دارد.
وی افزود: هرگونه رویداد، کمپین و اطلاعرسانی مبتنی بر پلتفرمهای اجتماعی که کاربران را به تولید محتوا تشویق میکند از ۲ منظر قابل بررسی است. این ۲ منظر عبارتند از مردمی بودن عمده تولیدات شرکت کننده در رویدادی چون قهرمان من که از نگاه افراد جامعه تولید شده و انتخاب بستر انتشار محتوا توسط خود تولیدکنندگان آثار.
ایناستاد دانشگاه مهمترین ویژگی پلتفرمها را تولید محتوا توسط کاربران عنوان کرد و گفت: تولیدکنندگان محتوا برخلاف گذشته که باید برای انتشار محتوای تولیدی خود به سازمانهای بزرگ رسانهای مراجعه میکردند و پس از طی مراحل طولانی موفق به انتشار محتوایشان میشدند حالا شخصاً بستر انتشار محتوا و جامعه هدفشان را انتخاب میکنند و این اتفاق مهمی است که رخ داده یعنی هم تولید و هم انتشار محتوا مردمی شده است.
وی در پایان، درباره تاثیر فرهنگی و اجتماعی رویداد «قهرمان من» با محوریت سردار شهید سلیمانی، گفت: حاج قاسم در ذات خود یک قهرمان ملی و بینالمللی است، حتی دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز به این موضوع اذعان دارند اما برگزاری رویدادهایی مثل قهرمان من در واقع نوعی یادآوری و تثبیت است، به ویژه تداوم چنین رویدادهایی در طول سال و حتی سالهای آینده میتواند در واقع نوعی الگوسازی برای نسلهای جدید باشد تا رویدادهای افتخارآمیز ایران اسلامی را در یادها زنده نگاه دارد و جایگاه آنها را در ذهن جامعه عمیقتر کند.
رویداد قهرمان من به همت مجامع تخصصی فعالان دیجیتال کودک و نوجوان و ناشران دیجیتال اسلامی و با حمایت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و با مشارکت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت فضای مجازی صدا و سیما، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، همراه اول، سازمان سراج، انارستان، مؤسسهی فهم و خانهی کتاب و ادبیات ایران در حال برگزاری است.
علاقمندان به شرکت در این رویداد که با هدف معرفی مکتب حاج قاسم به کودکان و نوجوانان برگزار شده میتوانند آثار خود را تا دهم دیماه به دبیرخانه مجازی آن به نشانی www.platzaar.ir ارسال کنند.
نظر شما