به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در دوران بیژن زنگنه با ۱۶۲ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:
۱- علت اهمال، قصور و ترک فعل درعدم توسعه برخی میادین مشترک باعدم النفع و خسارت فراوان چند ده میلیارد دلاری (چند صد هزار میلیارد تومانی) چیست؟
۲- دلایلعدم توفیق در دیپلماسی انرژی وعدم پیگیری و عقد قراردادهای نفتی و گازی در عرصه بین الملل و منطقه با توجه به خسارات فراوان مالی و پولی برای کشور چه بوده است؟
۳- علت شتابزدگی در واگذاری بلا وجه بستههای نفتی EPD و EPC وعدم رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی و لحاظ صلاح و صرفه کشور با توجه به تکلیف قوانین بالا دستی چیست؟
۴- اجرای طرحهای پتروشیمی فاقد زنجیره لازم و تخصیص خوراک به طرحهای غیراولویت دار در مناطق فاقد سند توسعه و آمایش سرزمین با چه توجیهی انجام میپذیرد؟
۵- علت حذف سهمیهبندی سوخت و حذف کارت سوخت و وارد آوردن خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی کشور چه بوده است؟
۶- علت پافشاری بر شیوه نامه دستوری O&M وعدم التزام به شرایط آن و فلجسازی تولید بر چه مبنایی صورت میگیرد؟
۷- دستاوردهای طرحهای پژوهشی با هزینههای گزاف چه بوده و تشکیل شتابزده پارکهای نوآوری و شکوفایی و تعجیل در واگذاریها به روش BOO با چه هدفی دنبال میشود؟
۸- دلایل اهمال وعدم اهتمام در صدور خدمات فنی و مهندسی در عرصه بین الملل و منطقه چیست؟
۹- علت تغییرات ساختاری در سازمان وزارت نفت بدون مطالعه و پشتوانه علمی چه توجیهی دارد؟
۱۰- به کارگیری و استخدام نیرو در وزارتخانه بر چه مبنایی صورت گرفته است؟
۱۱- علت حذف شتابزده و غیر کارشناسی و بدون مطالعه چندین هزار سمت در وزارت نفت با توجه به آینده روشن صنعت نفت و گاز در تولید صیانتی حداکثری و نیاز مبرم به وجود نیروهای متخصص و تکنسین چه بوده است؟
۱۲- علی رغم گذشت ۸ سال از وزارت جناب زنگنه و در راستای کاهش خام فروشی چرا هیچ گونه ظرفیت پالایشی جدید احداث نشده است؟
۱۳- با توجه به سپری شدن روزهای پایانی عمر دولت تدبیر و امید، علت انعقاد شتابزده قراردادهای نفتی و گازی چیست؟
۱۴- با توجه به فرسوده بودن تاسیسات نفتی و گازی علت متوقف شدن پروژههای مربوطه در مناطق نفتخیز جنوب و فلات قاره چه بوده است؟
۱۵- بررسی نحوه و چگونگی عملکرد در صندوق بازنشستگی صنعت نفت
خضریان: دولت روحانی خامفروشی کرد تا تحریمها اثر کند
در ادامه جلسه، علی خضریان به عنوان نماینده متقاضی تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت، گفت: متاسفانه سیاستهای غلط طی ۸ سال گذشته مشکلات زیادی را ایجاد کرد. رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی طبق تکالیف قانونی مجلس باید از سوی دولت انجام میشد اما سیاستگذاریهای غلط بیژن زنگنه در وزارت نفت مانع از این اقدام شد.
وی بیان کرد: سهمیهبندی سوخت یکی از دستاوردهای دولت نهم و دهم بود و مانع قاچاق سوخت شد اما در دولت روحانی بدون توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، کارت سوخت را از چرخه خارج کردند. دولت روحانی در ادامه راهی به جز بازگرداندن همان سهمیهها نداشت اما بدون توضیح به افکار عمومی این کار را انجام داد و رئیس جمهور سابق نیز مسئولیت آن را نپذیرفت و در نهایت نیروهای انقلابی مانع آشوب شدند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین شاهد به کارگیری و استخدامهای بیمبنا در وزارت نفت در دولت سابق بودیم. در دولت قبل هیچ اقدامی در حوزه کاهش خامفروشی انجام نشد و به آن وابسته ماندیم تا تحریمها اثر کند و راهی جز انعقاد قرارداد با غرب و آمریکا وجود نداشته باشد.
خضریان متذکر شد: در دوره زنگنه شاهد ایجاد پتروشیمی و پتروپالایشگاه نبودیم. همچنین یکسری قراردادهای نفتی در دولت سابق منعقد شد که مشخص نیست این قراردادها با چه کسانی و در چه شرایطی بسته شد و لازم است از عملکرد وزارت نفت در دولت قبل تحقیق و تفحص شود.
نظر شما