به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر محمدی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهور، سهمیه ارزی نیمه سال دوم ۱۴۰۰ را نیز دریافت کردیم که برخی از نیاز ما به ارز دارو را تأمین میکند.
وی ادامه داد: علت اینکه عجله داشتیم ارز مورد نیاز پیش از مهر ۱۴۰۰ تأمین شود این بود که فرایند تأمین ارز زمان بر است، در واقع از زمان تخصیص ارز و تأمین اعتبار به شرکت تولید کننده بین دو تا سه ماه زمان میبرد.
محمدی گفت: تعریف ما از کمبود دارو، با شرکتهای دارویی متفاوت است، زیرا باید کمبود دارو بر اساس نام ژنریک و بازه زمانی زیر یک ماه اعلام شود.
مشاور رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بر این اساس تعداد کمبودهای ما تا پایان سال کمتر از ۴۰ قلم دارو است، افزود: بر اساس نام تجاری یا برند دارو کمبود را اعلام نمیکنیم و آنچه اعلام میکنیم نه بر اساس برند است و نه بر اساس دوز مصرفی؛ بلکه بر اساس نام ژنریک و در بازه زمانی مشخصی است.
وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی مضرات خود را دارد و برای سال آینده ارز ترجیحی را حذف کردند و اعتبار آنها را قرار است به سازمانهای بیمه گر یا به مردم منتقل کنند که پیشنهاد ما این است این اعتبار در قالب کارت سلامت به مردم داده نشود بلکه به سازمانهای بیمه گر داده شود، چون ممکن است برای برخی افراد سلامت در اولویت نباشد.
مشاور رئیس سازمان غذا و دارو گفت: احتمال اینکه اگر در قالب کارت سلامت قرار بگیرد مردم استفاده نکنند و در جایی غیر از داروی مورد نیاز مصرف شود، هست و ممکن است دارو را در اولویت آخر بگذارند.
محمدی افزود: اگر این اعتبار که برای ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار دادند به بیمههای سلامت تخصیص یابد دارو به قیمت واقعی در داروخانهها عرضه میشود و دیگر قاچاق نمیشود.
وی ادامه داد: اگر دارو با قیمت واقعی عرضه شود سوداگران دیگر انگیزهای برای دلالی و قاچاق نخواهند داشت، بنابراین هر کس بیمه است با قیمت واقعی دارو را دریافت کند دیگر امکان قاچاق برای سوداگر ایجاد نمیشود.
نظر شما