به گزارش خبرنگار مهر، مفید غلامی راد ظهر چهارشنبه در نشست مشترک مجمع نمایندگان استان مازندران با بیان اینکه متوسط نرخ رشد اقتصادی کشور بین سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۹۹ حدود ۳.۸ درصد بوده است، افزود: سرانه تولید ناخالص داخلی هر ایرانی طی سالهای ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۹ سالانه ۸۶ میلیون ریال تا ۷۷ میلیون ریال (در سال ۱۳۹۹) در نوسان بوده است که با توجه به شاخص تورم قابل تأمل و تعمق است.
غلامی راد ضمن تشریح روند تشکیل سرمایه ناخالص به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ اظهار داشت: طی چهار سال اخیر متوسط رشد تشکیل سرمایه منفی بوده که متأسفانه توان جبران استهلاک سرمایه را نداشته است.
وی با اشاره به سهم استان مازندران از محصول ناخالص داخلی بدون محاسبه نفت به قیمت ثابت در سال ۱۳۹۷ به میزان ۴ درصد، افزود: ۷۰ درصدGDp کشور در ۱۰ استان از جمله مازندران تولید میشود.
غلامی راد در این جلسه با تشریح روند تورم از سال ۱۳۵۳ تا سال ۱۳۹۹ وهدفگذاری کنترل تورم و ثبات اقتصادی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: در صورت دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی مندرج در سند چشم انداز در لایحه بودجه شش سال زمان لازم است که در سال ۱۴۰۷ به تولید با رشد مداوم سه درصدی در دهه ۹۰ دست یابیم.
وی ضمن تشریح هدفگذاری رشد تولید ناخالص داخلی در بخشهای مختلف به تبیین سهم و درصد رشد استان مازندران به تفکیک بخش - شهرستان پرداخت و افزود: با توجه به اینکه در سند چشمانداز مقرر بود سهم ارتقای بهره وری ۲.۸ از ۸ درصد باشد اما به دلیل وضعیت نامناسب سرمایهگذاری این سهم در سال آینده به ۳.۵ درصد باید برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران سرمایه گذاری مورد نیاز برای تحقق رشد مورد نظر دولت به قیمت جاری را سه هزار و ۴۶۱ همت بیان کرد و گفت: برای این منظور بانکها در سال آتی میبایست به میزان ۹۰۷ همت در بخشهای مختلف سرمایهگذاری کنند و مابقی اعتبار لازم از محل بازار سرمایه، بودجه عمومی دولت، منابع داخلی شرکتهای دولتی، صندوق توسعه ملی و استانی و آورده بخش خصوصی تأمین شود.
نظر شما