به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، پس از انجام عملیات پر سروصدای پرتاب تلسکوپ جیمز وب به فضا ناسا چند خبر جدید درباره وضعیت آینده این ابزار اعلام کرد. طبق این اخبار به نظر می رسد ماموریت علمی مذکور بیش از ۱۰ سال طول بکشد.
در ابتدا قرار بود تلسکوپ جیمز وب به مدت ۵تا ۱۰ سال فعالیت کند اما آخرین تحلیل های ناسا نشان می دهد تلسکوپ احتمالاً سوخت کافی برای انجام عملیات های علمی در مدت زمانی طولانی تر نیز داشته باشد.
به گفته ناسا دلیل وجود سوخت اضافی، دقت عملیات پرتاب موشک آریان۵ به فضا بود. از آنجا که مسیر پرتاب به درستی انجام شد، تلسکوپ جیمز وب توانست پنل های خورشیدی اش را اندکی زودتر از موعد باز کند.
به طور دقیق تر قرار بود پنل های خورشیدی ابزار پس از جدا شدن آن از موشک و ۳۳ دقیقه پس از پرتاب باز شوند. اما در حقیقت پنل ها ۲۹ دقیقه پس از پرتاب باز شدند زیرا تلسکوپ جیمز وب پس از جدا شدن از موشک در موقعیت دقیق و صحیح قرار داشت.
علاوه بر آن مانورهای اول و دوم این تلسکوپ پس از پرتاب و در میانه راه نیز به طور دقیق انجام شدند و در افزایش سوخت باقیمانده برای تلسکوپ نیز تاثیر داشتند.
دقت انجام این مانورها سبب شد تلسکوپ سوخت بیشتری برای حفظ موقعیت نهایی خود جهت رصد جهان داشته باشد.البته این سازمان هشدار داد عوامل زیادی ممکن است روی طول عمر فعالیت تلسکوپ تاثیر بگذارند.
نظر شما