۱۰ دی ۱۴۰۰، ۱۱:۴۱

توسط انتشارات سروش؛

«سیره رسول الله» زنده‌یاد عباس زریاب خویی به چاپ پنجم رسید

«سیره رسول الله» زنده‌یاد عباس زریاب خویی به چاپ پنجم رسید

انتشارات سروش پنجمین چاپ کتاب «سیره رسول الله: از آغاز تا هجرت» اثر مرحوم عباس زریاب خویی را پس از گذشت یازده سال از چاپ چهارم آن منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین چاپ کتاب «سیره رسول الله: از آغاز تا هجرت» اثر مرحوم عباس زریاب خویی، با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۲۰۲ صفحه و بهای ۵۵ هزار تومان توسط انتشارات سروش منتشر شد. چاپ پیشین (چهارم) این کتاب سال ۱۳۸۹ با شمارگان دو هزار نسخه و بهای ۳,۵۰۰ تومان منتشر شده بود. نخستین چاپ این کتاب سال ۱۳۷۰ در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود. پس از چاپ چهارم این کتاب نایاب شده بود.

یک اثر ممتاز تحقیقی است که در آن، بر اساس منابع متقن و معتبر، روایتی منسجم از سیره پیامبر (ص) عرضه شده است. خواننده در این اثر احاطه مؤلف بر مآخذ و منابع را به رأی‌العین می‌بیند و کیمیاکاری او را در تحقیق علمی، در عین پذیرش منشأ ماوراء طبیعی وحی، تصدیق می‌کند. زریاب، در این کتاب، بی‌آنکه در دام توجیهات و تأویلات کلامی از وقایع تاریخی بیفتد، تحلیل اسلامی و سازگار با آموزه‌های مذهبی از سیره نبوی ارائه می‌دهد و توجه دارد که تحقیق در تاریخ دین و ظهور ادیان از جنس تحقیق در سیاست و اقتصاد و وقایع اجتماعی نیست. کتاب از عربستان پیش از اسلام شروع می‌شود و تا سال وفات پیامبر اکرم (ص) را شامل است. این کتاب پاسخگوی نیازهای عصر ما و اجابتی است بر درخواست‌های فکری و معنوی مردم زمان ما و برای همگان، از عارف و عامی، اطلاعات و تحلیل‌های سودمندی دارد.

مرحوم استاد عباس زریاب خویی که به سال ۱۳۷۳ در تهران درگذشت از ادیبان و مورخان برجسته و تاثیرگذار تاریخ معاصر ایران است. او پس از آنکه دروس حوزوی را به اتمام رساند، توانست به آلمان برود و از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس در رشته تاریخ و فلسفه دکترا بگیرد. او از اواسط دهه ۴۰ عضو هیات علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و پس از آن در زمینه‌های تحقیق و پژوهش، تصحیح نسخ، ترجمه و پرورش شاگرد بسیار تلاش کرد. دروس تدریس شده توسط او بسیار متنوع بود و از زبان‌شناسی، تاریخ، فلسفه غرب، ادبیات عرب تا فقه و معارف اسلامی را دربر می‌گرفت. تالیفات و ترجمه‌هایش نیز متنوع‌اند. از جمله مشهورترین ترجمه‌های او می‌توان به «تاریخ فلسفه» و «لذات فلسفه» ویل دورانت، «تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان» اثر تئودور نولدکه و «تاریخ‌بنیادی» فریدریش ماینکه اشاره کرد.

از دیگر تالیفات او نیز کتاب‌هایی چون «آیینه جام: شرح مشکلات دیوان حافظ»، «بزم‌آورد؛ شصت مقاله درباره تاریخ، فرهنگ و فلسفه» و «تاریخ ساسانیان» مشهور است. «تهذیب و تخلیص روضة الصفا» نوشته محمد بن خاوندشاه بلخی نیز از جمله تصحیحات اوست.

کد خبر 5388405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha