معاون وزیر بهداشت عنوان کرد:

واکسن سازهای داخلی به سمت صادرات پیش بروند

واکسن سازهای داخلی به سمت صادرات پیش بروند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در تولید واکسن به خودباوری رسیدیم و اکنون در مرحله‌ای از خودباوری هستیم که باید برای صادرات واکسن‌های تولید شده برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست بررسی چالش‌ها و رفع موانع تولید واکسن‌های داخلی با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و جمعی از تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی برگزار شد.

دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تشکر از تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی در کشور گفت: اقدامات انجام شده برای تولید واکسن ویروس کووید_۱۹ شایسته تقدیر است زیرا تولیدات داخلی قدرت مذاکره برای دریافت واکسن را افزایش داد. اکنون در مرحله‌ای از خودباوری هستیم که باید برای صادرات واکسن‌های تولید شده برنامه‌ریزی کنیم.

وی تاکید کرد: این نشست جهت شنیدن مشکلات و چالش‌های تولیدکنندگان واکسن کووید_۱۹ است و از آنجایی که اولین تلاش‌ها همیشه با دشواری‌هایی همراه است؛ بدون شک تولیدکنندگانی که در این جلسه حضور دارند فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشتند با این وجود ما با تمام توان از شرکت‌های تولیدکننده حمایت می‌کنیم.

پناهی به شرکت‌های تولیدکننده واکسن کووید_۱۹ پیشنهاد کرد: در صورت تمایل تولیدکنندگان در معاونت تحقیقات این آمادگی وجود دارد تا واکسن‌های تولید شده را از جنبه میزان اثرگذاری آن در بلندمدت ارزیابی کنیم و اطلاعات آن را هم در اختیار خودتان قرار می‌دهیم ضمن اینکه این دیتا برای بازارهای صادراتی نیز مفید است و قدرت رایزنی را افزایش می‌دهد.

دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و تولیدکننده واکسن نورا گفت: در دوره‌ای وزارت بهداشت به دلیل وضعیت اورژانسی در کشور به درستی اقدام به واردات واکسن کرد و واکسیناسیون گسترده انجام شد. اغلب تولیدکنندگان واکسن داخلی از این مرحله جا ماندند و اکنون که در کمیته علمی برای تزریق دوز بوستر ظرف سه ماه تاکید شده است انتظار داریم از واکسن‌های داخلی بیشتر استفاده شود که این امر احتیاج به پیش خرید تحت حمایت دولت دارد. حمایت از واکسن تولید داخل از خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آورد.

وی به برخی مشکلات پیش روی شرکت های تولیدکننده اشاره کرد و گفت: بسیاری از واکسن‌ها در دنیا فازهای کارآزمایی را با هم ترکیب کردند ولی در کشور با اینکار موافقت نشد و سختگیرانه رفتار شد. واکسن‌های خارجی در مقالاتشان به این عملکرد ترکیب فازها افتخار کردند که روند ۱۰ ساله را به ۱ یکسال کاهش دادند.

ابوالقاسمی بر لزوم تسریع روند مطالعه واکسن روی نوجوان‌ها گفت: انتظار داریم پیش از اینکه دیر شود و جامعه آماری اشباع شود دولت حمایت کند تا مطالعات کارآزمایی روی نوجوان‌ها سریع‌تر انجام شود و واکسن‌ها داخلی مجوز برای این گروه سنی هم دریافت کنند.

ابوالقاسمی افزود: وزارت بهداشت حداقل در انجام مطالعات واکسن‌هایی که در بازار هستند کمتر سختگیری کند و اختیارات بیشتری بدهد.

امیرحسین باغ شیخی مدیر پروژه یک تولید کننده دارویی در تولید واکسن آنفولازای نوترکیب گفت: هر سال نیازسنجی می‌شود برای تامین واکسن آنفولانزا و با توجه به محدودیت‌های ارزی تامین آنها با مشکل مواجه شده است. با توجه به اینکه واکسن تولید شده تاییدیه های لازم را کسب کرده است و اکنون آنفولانزا نیز همپای کووید در کشور وجود دارد؛ انتظار داریم تامین بودجه شود تا به سرعت واکسن آنفولانزای مورد نیاز کشور به معاونت بهداشت تحویل داده شود.

علیرضا بیگلری رئیس انیستیتو پاستور تولیدکننده واکسن پاستوکووک افزود: با توجه به اینکه واکسن یک مقوله حاکمیتی است از سیاست‌مداران می‌خواهیم که از فرصت ایجاد شده بیشتر استفاده کنند، نه تنها کسانی که اقدام به تولید واکسن کردند برای همتشان باید تقدیر شوند بلکه علم و دانشی که در این مسیر ایجاد شده بسیار برای کشور مفید و قابل توجه است و انتظار حمایت جدی از فناوری سلامت داریم.

به گفته وی، به‌رغم دستاوردهای ارزشمند به دست آمده در تولید واکسن کووید_۱۹ اگر تولیت واحد را به معاونت تحقیقات و فناوری می‌سپردند، نتایج بهتری به دست می‌آمد.

احمد کریمی مدیر پروژه تولید واکسن فخرا افزود: مشکل اصلی تولیدکنندگان با روال‌های پیچیده سازمان غذا و دارو است. مستندسازی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری یکی از امور مهم و اساسی است؛ پیشنهاد می‌کنم مطالعات بالینی زیر نظر معاونت تحقیقات باشد و همه را با یک الگو بررسی کنند.

وی افزود: سخت‌گیری‌های اعمال شده فقط تولیدکننده را نسبت به واردکننده به عقب می‌راند. باید کمیته‌ای باشد در معاونت تحقیقات که بر اساس وضعیت واقعی کشور تصمیم‌گیری کند و همه را در یک سبد و با یک سنجه ارزیابی کند.

علی اسحاقی معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، گفت: نبود متولی یکسان برای تولیدکنندگان واکسن کووید_۱۹ موجب شده تا هماهنگی میان نهادهای مختلف نیز برعهده تولیدکننده باشد.

وی در ادامه پیشنهاد کرد: چند شرکت تولیدکننده واکسن هم به عضویت کمیته علمی کرونا درآیند تا در تصمیمات اتخاذ شده دیدگاه این بخش هم در نظر گرفته شود.

نسیم انجیدنی مدیر پروژه واکسن اسپایکوژن گفت: اسم واکسن اسپایکوژن در دستورالعمل‌ها نیست و مراکز واکسیناسیون هم خدمتی به افرادی که در کارآزمایی‌های اسپایکوژن شرکت کردند ارائه نمی‌کنند. در حال حاضر کسانی که دو دوز اسپاکوژن زدند، برای دوز سوم نه اسپایکوژن برایشان تزریق می‌شود و نه هیچ واکسن دیگری.

وی افزود: درخواست رویکرد یکسان داریم اگر واکسن‌های سینوفارم و آسترازانکا روی واکسن‌های دیگر به صورت بوستر تزریق می‌شود این امکان برای دیگر واکسن‌های تولید داخل هم اعلام شود.

دکتر محمدرضا منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه متولی تولیدکنندگان واکسن داخلی باید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت باشد، گفت: احتیاج به یک متولی است که به برنامه واکسن‌سازها رسیدگی کند در غیر این صورت ضرر این چندگانگی متوجه کشور می‌شود.

وی افزود: بحث دریافت مجوز و پروتکل‌ها همه سختی‌هایی را ایجاد کرده است. مشارکت شرکت‌ها هم در پروتکل دستورالعمل‌ها، پیش خرید، سهم تولید و مصرف با هماهنگی تنگاتنگ امکانپذیر است.

منظم اعلام آمادگی کرد دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در زمینه همکاری با تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی آمادگی کامل دارد.

دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت پس از استماع صحبت‌های حاضران در نشست، گفت: برخی از مباحث بنیادی است و باید پاسخ آنها را پیدا کنیم که مربوط به حوزه‌های تحقیقات است و باید پیگیری و نتیجه گیری شود. به دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌سپاریم تا به جواب سوالات مطرح شده برسیم.

وی افزود: تولیدکنندگان اگر مبحثی برای رفع مشکلاتشان دارند برای ما بفرستند در جلسه شورای معاونین که با حضور وزیر بهداشت برگزار می‌شود اعلام ‌می‌کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شما به عنوان تولیدکننده و فعال بخش خصوصی طبیعی است که از رگولاتور جلوتر باشید، گفت: در معاونت تحقیقات باید بیماری‌های جدید و درمان‌های جدید را رصد و مطالعه کنیم و وظیفه خودمان می‌دانیم تا به معنی واقعی از محققین و پژوهشگران حمایت ‌کنیم.

کد خبر 5388990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha