۱۲ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۲۹

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با مهر اعلام کرد؛

امکان افزایش یارانه‌های نقدی تا ۵۰۰ هزار تومان

امکان افزایش یارانه‌های نقدی تا ۵۰۰ هزار تومان

با وجود اینکه به پیشنهاد نمایندگان افزایش یارانه‌های عمومی در تبصره ۱۴ گنجانده شده است، کارشناسان معتقدند این میزان باید به منظور جبران کاهش قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اخبار واصله هفته گذشته نمایندگان مجلس در اصلاحیه‌ای که به لایحه بودجه ۱۴۰۰ وارد کرده‌اند، میزان ۶۶ هزار میلیارد تومان را که پیش از این مربوط به صندوق توسعه و پیشرفت بود، به جداول تبصره ۱۴ قانون بودجه (تبصره هدفمندی یارانه‌ها) به منظور اعطای یارانه به مردم در قبال حذف ارز ۴۲۰۰ اضافه کرده‌اند.

این میزان برابر با اعطای یارانه حدوداً ۱۰۰ هزار تومانی به ۶ دهک اول معادل ۶۵ میلیون نفر است و اضافه کردن آن به جداول قانون بودجه به معنای اعطای قطعی یارانه به مردم در طول سال است. لازم به ذکر است در لایحه اعطایی دولت به مجلس علی‌رغم حذف ارز ۴۲۰۰، یارانه‌ای برای مردم در نظر گرفته نشده بود.

در همین رابطه محسن امینی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با مهر گفت: یک نکته بسیار مهم این است که دولت به تمام مردمی که تاکنون یارانه می‌گرفتند یارانه را بدهد. یعنی به دهک ۷، ۸ و ۹ هم باید یارانه حداقل ۱۳۰ هزار تومانی تعلق بگیرد تا قدرت خرید جبران شود.

وی افزود: مبنای منابع تبصره ۱۴ این بود که نصف درآمدهای آن به مردم برسد ولی اکنون این میزان به زیر ۱۵ درصد رسیده و دولت باید با برگرداندن منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها معیشت خانوار را تقویت کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تحریک تقاضا می‌تواند منجر به تحریک عرضه و خروج اقتصاد از رکود شود، افزود: در بودجه آینده منابع خوبی به تبصره ۱۴ اضافه می‌شود و مصارف اضافی هم که آمده و دولت می‌تواند از بودجه خودش برای آن‌ها هزینه کند، باید از این جدول حذف شود.

امینی خاطرنشان کرد: فقط با منابع حاصل از ارز ۴۲۰۰ می‌توان یارانه ۲۵۰ هزار تومانی و با اصلاح تبصره ۱۴ این میزان می‌تواند به ۵۰۰ هزار تومان برای همه مردم و یا در حالت حداقلی به دهک‌های پایین برسد.

وی در پایان تأکید کرد: دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ میزان حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد تومان منابع به دست می‌آورد که با محاسبه یارانه فعلی نهایتاً ۸۰ هزار میلیارد تومان آن به طور مستقیم به مردم برمی‌گردد که قطعاً باید این مبلغ افزایش یابد.

کد خبر 5389483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      0 1
      زهی خیال باطل
    • علی IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 3
      با وجود کسری بودجه افزایش یارانه ها منطقی نیست و کمکی به معیشت مردم نخواهد کرد بلکه با تشدید کسری بودجه و تورم ناشی از آن قدرت خرید مردم را تضعیف میکند، کاهش یارانه ها و رفع کسری بودجه و رفع تورم ناشی از آن، تک رقمی شدن تورم، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و کاهش نرخ ارز به بهبود معیشتی مردم کمک میکنند
    • علی IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 4
      موثرترین روش برای هزینه کرد منابع آزاد شده حاصل از حرف ارز ترجیحی نخست کاهش کسری بودجه است و بعد افزایش بودجه عمرانی تا در کنار کاهش کسری بودجه و کاهش نرخ تورم ناشی از کسری، رشد اقتصادی و اشتغال از طریق رونق گرفتن پروژه های عمرانی محقق شود تا هم کاهش تورم داشته باشیم و هم رشد اقتصادی
    • علی IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 4
      تمامی منابع مالی کشور را نمیتوانیم صرف یارانه بکنیم، اگر منابع مالی داریم نخست باید کسری بودجه را رفع کنیم تا تورم ناشی از آن رفع گردد و در مرحله دوم بودجه عمرانی مناسبی داشته باشیم تا رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال محقق گردد، افزایش یارانه ها به معیشت مردم کمک نخواهد کرد
    • علی IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 8
      علت تضعیف معیشت مردم کم بودن یارانه ها نیست، میزان یارانه در اقتصاد ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار زیاد است، علت تضعیف معیشتی کسری بودجه و تورم ناشی از آن و افزایش نرخ ارز به خاطر تحریم ها است، باید این دو مشکل حل شود البته رشد اقتصادی پایین در دهه اخیر و تولید اشتغال ناچیز هم تاثیر گذار بوده
    • IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
      2 0
      چه نقشه دارید خدا میداند مگر ارز ۴۲۰۰ در دست کدام اقازاده ها ودست کدام خودیهاست که نمیتوانید جا به جا کنید فقط دارید نقشه برای گرانی واقعآ خودتان هم نمیدانید جه کار میمنید صدای همه را در اوردین حتی انهایی که دو پای وچشم خود را به خاطر این مملکت فدا کردن حالا وحالا توان اداره مملکت وگرانی وتورم ووووو