سید علی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشم انداز علمی کشور و بهره گیری از ذخایر علمی و حرفهای سرمایه انسانی خارج از کشور و به منظور انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به داخل از سال ۱۳۹۳ اجرایی شد.
معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری افزود: تاکنون به واسطه این برنامه، بیش از ۸۵۰۰ نفر از متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور ثبت نام کرده اند؛ همچنین همکاری بیش از ۲۴۰۰ نفر با مراکز علمی و صنعتی داخل کشور رقم خورده است.
حسینی خاطر نشان کرد: تا کنون بیش از ۲۰۰ استارتآپ از طریق کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در ایران راهاندازی شده که برای ۲۴۰۰ نفر از دانش آموختگان داخلی فرصت شغلی ایجاد کرده است..
وی با اشاره به برنامه «حمایت نظام وظیفه تخصصی در خارج از کشور» در قالب طرح همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خاطر نشان کرد: متخصصان و کارآفرینان ایرانی، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا شاغل در ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا یا شاغل در حوزه کسب و کارهای موفق و شناخته شده حوزه تخصصی خود میتوانند با انجام پروژهای تحقیقاتی در مرز دانش یا با انتقال تکنولوژی روز به ایران کارت معافیت از خدمت نظام وظیفه عمومی را کسب کنند.
به گفته معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری، در سال جاری بیش از ۳۵ نفر از متقاضیان نظام وظیفه، شناسایی شده اند که ۱۵ نفر از این افراد با صدور مجوز ستاد کل در پایگاههای میزبان برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور پروژه خود را شروع کرده اند.
وی گفت: در قالب این طرح ۸ برنامه حمایتی از ایرانیان غیر مقیم «استاد مدعو و معین»، «حمایت فرصت مطالعاتی»، «حمایت سخنرانی و برگزاری کارگاه»، «حمایت نظام وظیفه تخصصی در داخل کشور»، «حمایت اشتغال در شرکتهای فناور»، «حمایت تأسیس شرکت»، «حمایت پسادکتری»، «حمایت نظام وظیفه تخصصی در خارج از کشور» اجرایی میشود.
وی با اشاره به «حمایت پسادکتری» گفت: در سال جاری ۵۲ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت مذکور در پایگاههای میزبان برنامه آغاز کرده اند.
حسینی افزود: یکی دیگر از برنامههای این طرح «حمایت از شرکت دانش بنیان» است؛ در این حمایت در کنار سیدمانی ۲۰۰ میلیون تومانی، خدماتی شامل مشاوره، ارائه فضای استقرار، تیم اجرایی و فنی و … به متقاضیان ارائه میشود. در سال جاری ۳۵ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت مذکور در پایگاههای میزبان برنامه آغاز کرده اند.
معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری در خصوص برنامه حمایتی تأسیس شرکت دانش بنیان گفت: در سال جاری ۱۴ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت مذکور در پایگاههای میزبان آغاز کرده اند.
حسینی درباره «حمایت فرصت مطالعاتی» گفت: در حمایت مذکور متخصصان ایرانی، دانش آموخته مقطع دکتری از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا یا شاغل در ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا میتوانند با یکی از پایگاههای میزبان برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور قرارداد یکساله پژوهشی با حقوق معادل پایه مرتبه خود و دریافت پژوهانه را داشته باشند. در سال جاری ۵ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت مذکور در پایگاههای میزبان برنامه آغاز کرده اند.
وی عنوان کرد: در سال جاری ۱۰۵ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت سخنرانی و برگزاری کارگاه در پایگاههای میزبان برنامه آغاز کرده اند.
معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری افزود: در سال جاری ۵۳ نفر از متقاضیان از حمایت نظام وظیفه تخصصی در داخل کشور بهره مند شده اند.
حسینی ادامه داد: همچنین امسال در قالب حمایت «اشتغال در شرکتهای فناور» ۱۳ نفر از متقاضیان فعالیت خود را با حمایت مذکور در پایگاههای میزبان برنامه آغاز کرده اند.
نظر شما