به گزارش خبرنگار مهر، تازهترین یادداشت غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان که در این شماره ارائه میشود، بامداد امروز نوشته شده، بنابراین از ترتیب تاریخی یادداشتها پیروی نمیکند. مناسبت این یادداشت، دومین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی سلیمانی است. قاسمی یادداشت خود را با سخن مقام معظم رهبری درباره مکتب سردار سلیمانی آغاز کرده است. این یادداشت را در ادامه بخوانید:
«به شهید سردارسلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب؛ یک راه و یک مدرسه درس آموز نگاه کنیم.
۱۳ دی ماهی دیگر فرا رسید؛ ۱۳ دی ماهی که دیگر در تقویم ما ایرانیان نامی اختصاصی برای خودثبت کرده است؛ نامی برای گرامیداشت یاد و مجاهدتهای یک فرمانده؛ یک سردار و یک قهرمان ملی به نام حاج قاسم و مجاهدانی که در مکتب و رکابش تا اخرین لحظه مردانه جنگیدند؛ سیطره داعش را برچیدند و صلح و ثبات و امنیت را برای منطقه ما و بلکه جهان به ارمغان اوردند.
این ۱۳ دی ماه اینک دوسال است به درستی به پاس سردار دلها و مجاهدتهای مجاهدانش و مدافعان حرمش روز ملی مقاومت نام گرفته است تا من و شمای ایرانی با هر دیدگاه و تفکر و سلیقه و مرامی و در هر پست و جایگاه و مقامی بدانیم مدیون چه کسانی هستیم؛ قدردان جانفشانیهایشان باشیم و از یاد نبریم آن سالهای سخت نه چندان دور گذشته را که در همین نزدیکیهای ما داعش جولان میداد.
دیگر از آن داعش متوحشی که چهره رحمانی اسلام را با اعمال و وحشیگیریهایش زیرسوال برده برد؛ خبری نیست. منطقه ما اکنون اگر کمی تا قسمت زیادی روی ثبات و آرامش را بهخود دیده و میبیند؛ این دستاورد با مجاهدتها و فداکاریهای شاگردان مکتب حاج قاسم بدست آمده است؛ شاگردانی که در قالب گردانهای فاطمیون، زینبیون، لوائِ ابوالفضل العباس، ذوالفقار و… رهسپار نبرد با هزاران هزار تفکیری چند ملیتی شدند و خطوط نبرد دشوار از دمشق و جاده فرودگاه بین المللیاش و زینبیه و حلب و خان طومان و ریف شرقی و تدمر ابوکمال تا الانبار و بیجی و سلیمانیه و عرسال و… را با خون خود رنگین و درخت مقاومت را تناور ساختند.
سالهای زیادی از آن زمان نگذشته است. از ذهن و خاطره من و توی ایرانی هنوز هم تصاویر هولناک از داعشیهای تروریست با محاسنی بلند و پارچه نوشتههایی اسلامی و ویدئوهایی از جنایتهایشان که برای ارعاب بلافاصله در صفحات فضای مجازی به اشتراک میگذاشتند؛ پاک نشده است. هنوز هم مردم بخشی از مناطق خاورمیانه خاصه ایزدیهای عراق و شیعیان نبل و الزهرا و مردم حلب و خان طومان و… در کابوس وحشیگریهای این گروه تروریستی گرفتار هستند. اینها داستان و افسانه نیستند که در کتابها خوانده باشیم و یا کسی برایمان نقل کرده باشد. اینها را همه ما مستقیم یا غیرمستقیم در زمانه خود دیدیم؛ رصد و بعضاً تجربه کردیم و بخاطر همین هم تاکید میکنم نباید این سالهای سختی را که بر کشور و منطقه ما و جهان اسلام گذشت، به سادگی از یاد ببریم.
اکنون در شرایطی در ایران و در کشورهای مختلف و دربیشکک قرقیزستان دومین سالگرد سردار دلها را گرامی میداریم که منطقه ما به لطف تدبیرها و درایتهای فرماندهان مقاومت روی آرامش را میبیند؛ دیگر از جولان گروههای تروریستی خبری نیست و درخت محور مقاومت تناورتر از گذشته به راه خود ادامه میدهد. امریکا ذلیلانه از منطقه خارج شده و مراحل این خارج شدن در حال تکمیل شدن است. همه اینها مرهون تلاشها و اقدامات محورمقاومتی است که سردار سلیمانی در راس آن و مجاهدانی چون ابوالمهندس و جوانانی چون عارف کایدخورده در تیم آن بودهاند و ما باید از خود مواظبت کنیم تا رهروی خوبی برای این مکتب باشیم.
درست است امریکا درمنطقه ما و در زمین محورمقاومت به مانع و سد بزرگی برخورد کرده و بن بست را در فراروی خود میبیند ولی کید و مکر دشمنان و بدخواهان تمامی نداشته و نخواهد داشت.
در گرامیداشت یاد و نام و خاطره و جانفشانیهای سردار دلها و همه آنهایی که در پیروی از مکتب اهل بیت (ع) به درجه رفیع شهادت نائل آمدهاند؛ عهد میبندیم؛ عهد و بیعتی دوباره و آن اینکه با تلاش بیشتر و مضاعف؛ با درست کارکردنمان؛ با پشتکار و اراده پولادین معطوف به نتیجه حافظ خون آنها باشیم و اجازه ندهیم برخی سو تدبیرها و بیکفایتیها و ناکارامدیها و سیاه نماییها و… گامهایمان را سست و لرزان کند؛ امیدهایمان را به یاس تبدیل کند و ما را از هدف و راه اصلی مان باز بدارد.
نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور امسال نیز همچون سال گذشته نقش اصلی و محوری را در گرامیداشت روز ملی مقاومت؛ تبیین ابعاد مختلف شخصیت حاج قاسم سلیمانی و تلاشها و اقدامات ایشان برای برقراری صلح و ثبات و امنیت در منطقه به روشها و قالبهای مختلف- کنفرانس و نشست و وبینار، نمایشگاه عکس، ترجمه و انتشار گزارش و مقاله و بخصوص تولید محتوا و انتشار در صفحات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و… برعهده داشتند.
رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان از جمله نمایندگیهایی بود که در دو سال گذشته فعالیتهای گستردهای را در این موضوع بخصوص در حوزه تولید محتوا و ترجمه و زیرنویسی پوسترها و اینفوگرافها، برگزاری نمایشگاه عکس سردار سلیمانی (به صورت مجازی و حقیقی) و… انجام داده است. صفحات رسمی برخی از نمایندگیهای فرهنگی از جمله نمایندگی بیشکک در شبکههای اجتماعی به خاطر پرداختن و انتشار مطالب گسترده درباره شهید سلیمانی در اواخر دی ۹۸ مسدود و فیلتر شدند. اقدامات فیلتری و محدود کننده شبکههای اجتماعی در حذف اسم و عکس سردار سلیمانی آنچنان گسترده و آشکار بود که مقام معظم رهبری اخیراً نسبت به آن واکنش نشان دادند
*برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ است.
*در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است و این واقعیت باید مسئولان فضای مجازی کشور را هوشیار کند تا بهنحوی عمل کنند که دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.
با توجه به این تجربه و به منظور جلوگیری از امکان توقیف مجدد صفحات توسط شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک و اینستاگرام؛ امسال در تولید و انتشار محتوا احتیاط بیشتری به خرج داده شد و حتی الامکان تلاش شد مطالب و محتواها از طریق صفحات گروههای همسو و یا از طریق ایمیل و انتشار در سایتهای محلی و نشریه اختصاصی روسی قرقیزی رایزنی فرهنگی در اختیار مخاطبان و مرتبطان بومی قرار گیرد.
برخی اقدامات رایزنی فرهنگی ایران در بیشکک در دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی از این قرار است:
۱. انتشار چکیده نشریه روسی «سخن ایران» ویژه نامه سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی در سایت خبرگزاری اوراسیا تودی قرقیزستان و صفحه رسمی رایزنی فرهنگی در فیسبوک و نیز در گروه همسوی «همکاریهای فرهنگی ایران و آسیای مرکزی» در فیسبوک. دراین چکیده سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین المللی الهدی و برخی شخصیتهای خارجی ازجمله الکساندر دوگین شخصیت روس درباره شهید سلیمانی منعکس شده است.
۲. ارسال فایل پی دی اف ویژهنامه روسی سردار دلها به سیصد تن از مخاطبان و مرتبطان بومی رایزنی فرهنگی از طریق ایمیل. اطلاع رسانی و به اشتراک گذاری فایل پی دی اف ویژهنامه روسی سردار دلها در کانال تلگرام رایزنی فرهنگی و نیز در صفحات رسمی رایزنی فرهنگی در اینستاگرام و فیسبوک.
۳. معرفی کتاب «رفیق خوشبخت ما» اثری درخصوص دیدگاهها؛ افکار وشخصیت قهرمان افسانهای ایران شهید سردار دلها به زبان روسی در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام رایزنی فرهنگی و نیز درسایت روسی رایزنی فرهنگی.
۳. معرفی کتاب «ژنرال سلیمانی: خاطرات» نوشته علی اکبری مزدآبادی (ترجمه و نشر به روسی توسط انتشارات صدرا در مسکو) در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام رایزنی فرهنگی
۴. انتشار ترجمه روسی پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سردار دلها در ماهنامه روسی قرقیزی جامعه و فرهنگ ایران- میراث- شماره آذر ۱۴۰۰
۵. ترجمه روسی و بومی سازی پوسترها و محتواها درموضوع تبیین «ابعاد سیره اجتماعی، شخصیتی، سجایای اخلاقی و سبک زندگی شهید سلیمانی»، «۲۵ ویژگی شاخص سردار حاج قاسم سلیمانی»، «خاورمیانه؛ اگر شهید سلیمانی نبود»، «نقش حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب در تربیت فرزندان رشید و ولایتمدار و راهبری پیروزی جبهه مقاومت»، «قهرمانان ما»، «شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس: دیدگاهها درباره ایشان» و اشتراک گذاری در صفحات فضای مجازی
۶. برگزاری مراسم و نمایشگاه عکس به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ایام فاطمیه توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری رایزنی فرهنگی برای ایرانیان مقیم قرقیزستان.
پرویز قاسمی، بیشکک، ۱۳ دی ۱۴۰۰»
نظر شما