به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر آسیابی در همایش نقش بزرگان اقوام و مذاهب گلستان در صلح و سازش اظهارکرد: هدف از تشکیل شورای حل اختلاف، ارتقای فرهنگ صلح و سازش و افزایش مشارکت مردمی در حل و فصل اختلافات و پرونده ها است.
آسیابی افزود: نیمی از پرونده هایی که سالانه تا پیش از تشکیل شورای حل اختلاف وارد دستگاه قضایی استان می شد هم اکنون در شعب شورای حل اختلاف استان ثبت و بررسی می شود.
وی بیان کرد: در مجموع سالانه ۴۰ درصد پرونده های ورودی به شوراهای حل اختلاف گلستان، با تلاش اعضای شورا، بدون صدور حکم و با سازش طرفین مختومه می شود که قابل ستایش است.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با صدور حکم قضایی اگر چه پرونده بسته می شود اما متعاقب آن طرفین پرونده های متعددی علیه یکدیگر در محاکم تشکیل می دهند در حالیکه در پروندهایی که با سازش مختومه می شود طرفین با رضایت، دستگاه قضایی را ترک می کنند، مشکل یک بار برای همیشه حل می شود.
آسیابی با بیان این که تنوع فرهنگی، قومی و مذهبی در استان تعدد نگرش محسوب می شود نه اختلاف، افزود: درصدد هستیم با تشکیل هیئت های صلح ،بهره مندی از ظرفیت ریش سفیدان و بزرگان برای حل و فصل اختلافات را نظامند کنیم.
وی افزود: ریش سفیدان و افراد توانمند برای حل و فصل دعاوی شناسایی می شوند و پس از آموزش روش های نوین ترغیب طرفین به مصالحه، در قالب هیئت های صلح به مدد شورای حل اختلاف برای گسترش فرهنگ صلح و سازش خواهند آمد.
نظر شما