۱۴ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۵۵

اجرای ارزشیابی از ۱۴۰۱؛

طراحی شاخص‌های ارزشیابی انجمن های علمی گروه پزشکی طبق نیازسنجی

طراحی شاخص‌های ارزشیابی انجمن های علمی گروه پزشکی طبق نیازسنجی

دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی گفت: شاخص‌های ارزشیابی انجمن های علمی طبق نیازسنجی از انجمن‌ها، معاونت های وزارت بهداشت و بر اساس افق های بین المللی طراحی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نتایج ارزشیابی سال ۹۸ انجمن های علمی گروه پزشکی در قالب ۷ شاخص آموزشی، پژوهشی، ارتباط با اعضا، فعالیت ها و همکاری های برون سازمانی، تشکیلاتی، امور مالی و امور مدیریتی با حضور اعضای کمیته ارزشیابی بررسی شد.

دکتر سید جلیل حسینی دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی با اشاره به فعالیت ۱۷۰ انجمن علمی در گروه پزشکی گفت: این انجمن ها شامل ۱۰۶ انجمن بالینی، ۶۳ انجمن علوم پایه، ۱۵ انجمن دندانپزشکی و ۷ انجمن داروسازی و ۴۴ انجمن بین رشته ای در سال ۹۸ بودند که در رشته‌های مختلف و با پروانه سه ساله فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در ۳ سال اخیر دستاوردهای خوبی در کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی انجام و اقداماتی در جهت گردش به کارگیری نخبگان در هیئت مدیره و ارائه امتیاز به انجمن‌ها حاصل شد که به عنوان مثال می‌توان به امتیازات و بودجه هایی که توسط مرکز تحقیقات توسعه آموزش علوم پزشکی و نظرخواهی در تربیت نیروی انسانی و آینده نگاری رشته های مختلف به انجمن ها اعطا شد، اشاره کرد.

حسینی گفت: ریاست کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی بر عهده معاونت آموزشی وزارت بهداشت است و طراحی ارزشیابی در سال ۹۵ در دستور کار قرار گرفته است. از سال ۹۶ تغییراتی در شاخص های ارزشیابی ایجاد شد و با توجه به شیوع کرونا ارزشیابی به صورت مجازی انجام و انجمن‌ها اطلاعات خود را به همراه مستندات مورد نیاز در سامانه بارگذاری کردند.

وی افزود: ارزشیابی در ۷ شاخص آموزشی، پژوهشی، ارتباط با اعضا، فعالیت ها و همکاری های برون سازمانی، تشکیلاتی، امور مالی و امور مدیریتی انجام شده است.

دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی گفت: در گذشته اکثر انجمن ها فقط به آموزش فارغ‌التحصیلان که عضو مستقیم انجمن ها هستند می پرداختند اما پس از ارزشیابی انجمن‌های علمی گروه پزشکی، آموزش و مهارت‌آموزی به سایر گروه‌ها اعم از دستیاران، متخصصین و مردم عادی در دستور کار انجمن ها قرار گرفت.

وی افزود: علیرغم اینکه آموزش بیماری‌ها و پیشگیری از بیماری‌ها از وظایف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است؛ انجمن ها آن را به صورت تخصصی به عهده گرفتند.

حسینی خاطرنشان کرد: ارزشیابی سال ۹۸ انجمن‌های علمی گروه پزشکی توسط کمیسیون تصویب و در کمیسیون اعتبار بخشی معاونت آموزشی مصوب شد و بر اساس مصوبه کمیسیون اعتباربخشی، کمیته ارزشیابی جهت بررسی جزئیات مستندات از اعضای هیئت مدیره انجمن ها انتخاب شدند و طی ۴۵ روز، مستندات مذکور بررسی و ۱۴۳ انجمن که سال ۹۸ در ارزشیابی حضور داشتند بر اساس شاخص های هفتگانه و زیرشاخه های ۲۰ گانه در دهک های اول، دوم و سوم و ... طبقه بندی شدند.

وی یادآور شد: بعد از این انجمن‌ها تلاش می‌کنند خود را با شاخص‌ها تطبیق بدهند که دستاورد آن پیشرفت انجمن ها خواهد بود بعلاوه انجمن های فعال به مسئولین شناسانده خواهند شد.

دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی تأکید کرد: شاخص‌های ارزشیابی انجمن های علمی ۳ سال آتی که از سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود طبق نیازسنجی از انجمن‌ها، معاونت آموزشی، معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت درمان وزارت بهداشت و بر اساس افق های بین المللی طراحی خواهد شد.

وی گفت: اعلام نقاط قوت و ضعف هر انجمن از طریق ارزشیابی، ضمن ارائه راهکار و خط مشی به نوعی جهت‌دهی و سیاستگذاری واگذاری های امور آموزشی، تحقیقاتی وزارت به انجمن ها برای آینده است. ارتباط خوبی بین انجمن ها برقرار شده و کمک می‌کند انجمن‌ها ضمن حرکت به سوی اهداف تعیین شده، آموزش فراگیران و عموم افراد جامعه را نیز در کانون توجه و فعالیت خود قرار بدهند و ارتباطات گسترده تری با سازمان ها و نهادهای کشور داشته باشند.

کد خبر 5392279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha