۱۴ دی ۱۴۰۰، ۱۷:۲۱

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور:

برگشت محصولات کشاورزی به دلیل باقی مانده سموم نبود

برگشت محصولات کشاورزی به دلیل باقی مانده سموم نبود

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: برگشت محصولات کشاورزی به دلیل بحث باقی مانده سموم نبوده و دلیل دیگری داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شاهپور علایی مقدم در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران گفت: برگشت محصولات کشاورزی به دلیل بحث باقی مانده سموم نبوده و دلیل دیگری داشته است.

وی اضافه کرد: اخیرا مباحث گسترده ای در حوزه برگشت محصولات کشاورزی ایران از کشورهای دیگر از جمله روسیه، ازبکستان، ترکمنستان و هندوستان مطرح شده که عده زیادی دلیل آن را بحث باقی مانده سموم عنوان می کردند.

علایی مقدم گفت: بنده همان زمان اعلام کردم اگر یک نفر در کل کشور یک برگه آنالیز تحویل من بدهد که در آن مشخص باشد برگشت این محصولات به دلیل باقی مانده سموم بوده و باقی مانده سموم در این محصولات بالاتر از استانداردهای کشور مبدا بوده، بنده از مردم ایران عذرخواهی و از سمت خود کناره گیری می کنم.

این مقام مسئول تصریح کرد: نمی شود که در فضای مجازی بدون دلیل و مستند صحبت و دیگران را قضاوت کرد.

علایی مقدم اضافه کرد: روسیه در این زمینه دو مطلب را مطرح کرده اول اینکه چهار آفت کش استفاده شده در فلفل دلمه ای های صادراتی در این کشور ثبت نشده و روسی ها این آفت کش ها را نمی شناسند و دوم اینکه محصول تولیدی  باید شناسه داشته باشد به این معنا که مشخص باشد چه کسی، کجا و در چه شرایطی این محصول را تولید و چه کسی آن را صادر کرده است.

علایی مقدم گفت : در این زمینه حق کاملا با روسیه است چرا که وقتی محصول شناسه دار باشد و تخلفی اتفاق بیفتد فقط همان  صادرکننده جریمه و مسدود می شود و سایرین درگیر این چالش ها نمی شوند.

وی تاکید کرد: در این راستا نیازمند راه اندازی سامانه ای هستیم که تمام اطلاعات مربوط به محصول در آن ثبت شود.

علایی مقدم افزود: به همین منظور با دستور وزیر جهاد کشاورزی معاونت سلامت در سازمان حفظ نباتات تشکیل می شود که کمیته آن نیز راه اندازی شده و سامانه سماک(سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) نیز ایجاد شده است.

به گفته رییس سازمان حفظ نباتات کشور سرانه مصرف سم در ایران یک چهارم سرانه جهانی است.

علایی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود بااشاره به اینکه میزان متوسط بارندگی در ایران بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ میلی لیتر است گفت: ما باید بر اساس ظرفیت ها و اقلیم کشور الگوی کشت را اجرا کنیم اما متاسفانه تاکنون توفیقی در اجرای این طرح حاصل نشده است.

وی با اشاره به اینکه وزیر جهاد کشاورزی تاکید بسیاری بر اجرای طرح کشاورزی قراردادی دارد گفت: اگر کشاورزی قراردادی در کشور نهادینه شود توفیقات بسیار خوبی در حوزه کشاورزی حاصل خواهد شد و هیچ بذری در خاک نمی رود مگر آنکه مشتری آن مشخص باشد.

رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه امنیت غذایی پیش نیاز امنیت دفاعی استف افزود: اگر محصولات کشاورزی به میزان کافی و سالم تولید شود نیازی به درمان نیز وجود ندارد اما متاسفانه بیشتر از پیشگیری روی درمان متمرکز شده ایم.

علایی مقدم باا شاره به اینکه قانون مصوب سازمان حفظ نباتات مربوط به ساز ۴۶ است گفت: طی این مدت قوانین و دستورالعمل ها بین المللی تغییرات زیادی کرده و ما متوقف شده در زمان داریم عمل می کنیم و به اعتقاد بنده این قوانین نیاز به بازبینی دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۹۲ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود گفت: میانگین جهانی مصرف آب در کشاورزی ۷۰ درصد است که ما ۲۲ درصد از میانگین جهانی بیشتر مصرف می کنیم.

به گفته علایی  مقدم راندمان آبیاری در کشور نیز ۳۵ درصد است که ما در این زمینه از کشورهایی مثل مصر و لیبی نیز پایین تر هستیم.

وی همچنین درباره تولید و توزیع سموم تقلبی در کشور توضیح داد: ما نمی توانیم بگوییم که این تقصیر تولیدکنندگان است. وقتی در شرایط تحریم قرار داریم قیمت سموم بسیار بالاست و ۹۸ درصد تکنیکال ها وارد می‌شود عده ای نیز خواب پریشان می بینند و اقدام به تولید و توزیع سموم تقلبی می کنند که در این زمینه باید بسیار هوشیار عمل کنیم تا آنها متوقف شوند.

کد خبر 5392377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha