۱۵ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۰۸

داستان یک انتقال نافرجام؛

زخمی که روی قلب فوتبال تبریز باقی ماند/بازی با اسامی و کوه بدهیها

زخمی که روی قلب فوتبال تبریز باقی ماند/بازی با اسامی و کوه بدهیها

مالکیت باشگاه تراکتور تبریز با تصمیم استاندار آذربایجان شرقی تغییر کرد تا حالا چیزی جز شعار و کوهی از بدهی‌ها و ویرانه‌های به جا مانده از مالک سابق این باشگاه باقی نماند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه تعیین تکلیف باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی روز گذشته با حضور نمایندگان استان آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولان این استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این جلسه نمایندگان استان آذربایجان‌شرقی در مجلس شورای اسلامی، فاطمی امین وزیر صمت، سعد محمدی نماینده شرکت مس و سردار خرم استاندار آذربایجان‌شرقی حضور داشتند و در پایان صورت‌جلسه واگذاری امتیاز دو باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی به باشگاه مس سونگون امضا شد.

طبق این صورت‌جلسه، اختیارات کامل دو باشگاه تراکتور و ماشین‌سازی تا پایان روز پنجشنبه هفته جاری به مجتمع مس سونگون واگذار خواهد شد و روال قانونی برای انتقال مالکیت این دو باشگاه به شرکت مس نیز طی ماه‌های آینده انجام می‌گیرد.

در این جلسه محمدرضا زنوزی مالک باشگاه و نمایندگان پر تعدادش در باشگاه تراکتور حضور نداشتند تا نشان دهند بار دیگر بین حرف تا عمل مجموعه تحت امرش فاصله زیاد است.

آغاز یک انتقال صحیح اما نافرجام

باشگاه تراکتور پس از حضور در لیگ برتر فوتبال ایران با حمایت‌های سپاه پاسداران در آذربایجان شرقی توانست به فعالیت خود ادامه دهد. مالکیتی که نیمی از آن در اختیار بنیاد تعاون سپاه بود تا این باشگاه بتواند بازیکن سرباز به خدمت بگیرد و با استفاده از همین ستاره‌ها ۳ نایب قهرمانی در لیگ برتر، یک قهرمانی در جام حذفی و سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را کسب کند.

هیأت مدیره باشگاه تراکتورسازی تصمیم گرفت این باشگاه را در پنجم خردادماه سال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار کند. این اقدام درست در راستای خصوصی سازی صنعت کشور و به تبع آن باشگاه داری حرفه‌ای آغاز شد اما در زمانی اندک اعلام شد که محمدرضا زنوزی به عنوان تنها برنده مزایده تراکتور شناخته شده و می‌تواند مالکیت این باشگاه پرطرفدار را بر عهده داشته باشد؛ مدیر جنجالی باشگاه وقت گسترش فولاد تبریز که شروع خصوصی سازی در فوتبال باشگاهی را با هیجانات روزهای اولیه‌اش به حاشیه برد.

زخم‌های زنوزی روی قلب فوتبال تبریز/ بازی با اسامی و کوه بدهی‌ها

ورود و خروج‌های شگفت‌انگیز

زنوزی در نخستین روزهای حضور در تراکتور تبریز وعده جذب بازیکنان اسم و رسم دار و ساختن تیمی کهکشانی برای تبریزی‌ها را داد. مالک تراکتور خیلی خوب هم توانست تیم رویایی را تشکیل دهد. هواداران تراکتور هم با جذب ستاره‌هایی همچون مسعود شجاعی، اشکان دژاگه، احسان حاج صفی و… یادشان رفت مهره‌های تأثیرگذار آنها نظیر مهدی کیانی به دلیل درگیری با زنوزی چمدانش را بسته و از این تیم جدا شدند.

شگفتی‌های زنوزی با جذب «جان توشاک» در قامت سرمربی تراکتور ادامه پیدا کرد تا همه هواداران در انتظار طوفانی سرخ در آسمان فوتبال ایران باشند اما خیلی زود زنوزی تمام این رویاها را تغییر داد.

تصمیمات ناگهانی با اتمسفر عوام فریبی

نتایج ضعیف تراکتور با جان توشاک باعث شد تا محمدرضا زنوزی سراغ کاپیتان‌های وقت تیم ملی ایران برود و با آنها درباره وضعیت رختکن تراکتور مشورت کند. شجاعی، دژاگه و حاج صفی که خیلی زود به بن بست با توشاک خورده بودند زنوزی را در کنار فشار بعضی از هواداران ترغیب به جدایی توشاک کردند. سرمربی سرشناس ولزی هم شبانه تبریز را ترک کرد و محمد تقوی به عنوان دستیار وی امور فنی را عهده دار شود.

زنوزی برای اینکه همچنان نُقل محافل فوتبالی هواداران تراکتور شود نتایج قابل قبول تقوی را نادیده گرفت تا سراغ اسمی پر طمطراق رفته و او را جانشین تقوی کند. اتفاقی که در میانه‌های همان فصل با حضور «جورج لیکنز» بلژیکی رخ داد تا تقوی از کادر فنی جدا شده و این تیم با مربی بلژیکی کارش را دنبال کند.

زخم‌های زنوزی روی قلب فوتبال تبریز/ بازی با اسامی و کوه بدهی‌ها

گل به خودی مالک پرادعا با تهمت به دروازه‌بان خودی

اشتباهات فاحش محسن فروزان در دیدار برگشت فصل ۹۸-۹۷ مقابل سپیدرود کافی بود تا زنوزی شبانه تصمیم به اخراج این گلر با اتهام تبانی و شرط بندی بگیرد.

تراکتور که در کورس قهرمانی لیگ برتر بود با اشتباه مدیریتی مالک خود روند سقوط گرفت تا این تیم نتواند به خواسته‌های هواداران خود پاسخ دهد.

شروع بازی صندلی خالی مربی در تراکتور

پروژه شکست خورده تراکتور برای رسیدن به قهرمانی لیگ برتر در همان سال اول در فصول بعدی نیز ادامه پیدا کرد. مالک تراکتور سراغ مربیانی همچون مصطفی دنیزلی هم رفت تا با او بتواند رؤیای قهرمانی را بار دیگر در ذهن هواداران ایجاد کند اما سرمربی موفق ترکیه نیز نتوانست فصل را در تبریز به پایان برساند تا بعد از جدایی او، ساکت الهامی امور فنی را بر عهده بگیرد.

تیمی که در دومین فصل حضور زنوزی خریدهای عجیبی را برای جذب بازیکنان خارجی ادامه داد تا تراکتوری‌ها از چاله نداشتن پول به چاه بی کفایتی مدیریتی بیفتد.

زخم‌های زنوزی روی قلب فوتبال تبریز/ بازی با اسامی و کوه بدهی‌ها

حفر چاه‌های عمیق برای تراکتور

تراکتور با ساکت الهامی به قهرمانی در جام حذفی ایران رسید تا زنوزی در تبریز دور افتخار بزند اما همزمان طلبکاران پر تعداد داخلی و خارجی این تیم در صف دریافت حکم خود از مراجع قانونی داخلی و بین‌المللی بودند تا چاه عمیق بدهی‌های این باشگاه را حفر کنند.

«شو آف» با گران‌ترین قرارداد و سکوت در مقابل بیشترین طلبکار

باشگاه تراکتور در تابستان فصل نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران خبر از جذب «کوین فورچونه» به عنوان گران‌قیمت‌ترین بازیکن تاریخ لیگ برتر ایران داد؛ نمایش پول با جیب خالی برای اینکه تراکتور با صف عریض و طویلی از طلبکاران روبرو شود.

از فورچونه تا عباس چمنیان در صفی ایستادند که «آنتونی استوکس»، «مصطفی دنیزلی»، «لی اروین»، علیرضا منصوریان، محمد خرمگاه، علی اکبر دهقان، علی مهاجری، محمدرضا توکلی، سبحان خاقانی، سینا عشوری، ولی خرسندی، علی نیکبخت، رضا اسدی، فرزاد حاتمی، علی روایی، «کوین کنستانت»، «پاتریک»، «ویلیان میمبلا»، «سلیمان گوگهان»، «مرسلیتو جونیور لوپز»، «عکاشه حمزاوی»، «سالم چیگل» و… نیز در آن حضور داشته و دارند.

تغییرات ماهانه در هیأت مدیره باشگاه

باشگاه تراکتور تبریز از زمان مالکیت زنوزی بیشتر از ۱۵ مدیرعامل در سه فصل عوض کرد. مدیریت برخی از آنها روی صندلی سرخ تبریز به یک ماه هم نکشید تا زنوزی بی هیچ نگرشی مبنی بر ایجاد ثبات در تیم مدیریتی‌اش تغییرات فراوان را لحاظ کند.

زخم‌های زنوزی روی قلب فوتبال تبریز/ بازی با اسامی و کوه بدهی‌ها

«اشتباه کردم» به ارزش ۸۲۰ هزار یورو!

محمدرضا زنوزی که از هر فرصتی برای خودنمایی استفاده می‌کرد کوین کونستانت را با قراردادی ۸۲۰ هزار یورویی به خدمت گرفت اما ستاره گینه‌ای فوتبال باشگاه های اروپا اروپا بابت چند جلسه تمرین و سپس رد شدن در تست پزشکی خواستار دریافت غرامت شد.

زنوزی در معدود گفتگوهای جنجالی خود، اعلام کرد شخصاً در بستن قرارداد کونستانت مقصر بوده است اما بر کسی پوشیده نیست زخم عمیق او در بی تدبیری تراکتور فعلاً درمان ندارد.

همیشه حاضر جواب ولی پر تناقض در عمل

مالک متمول تراکتور تبریز پس از بدهی‌های میلیاردی بسیار زیادی که در طول دوران مدیریتی خود ایجاد کرد چهره‌ای مظلوم به خود گرفت و اعلام کرد حاضر است تراکتور را به هر شرکت دیگری واگذار کند. او که در مقابل هرگونه اعتراض هواداران، منت بر سر آنها گذاشت در جلسه استاندار آذربایجان شرقی شرکت نکرد تا آنها در غیاب او تصمیم به واگذاری باشگاه به صنایع مس سونگون بگیرند.

قلب فوتبال تبریز گرفت

فعالیت‌های سه سال گذشته زنوزی در تراکتور گرچه در روزهای اولیه، همه اهالی تبریز و طرفداران این تیم در شهرهای مختلف را ذوق زده کرد اما در ادامه باعث شکل گیری زخمی عمیق بر قلب آنها شد؛ تیمی که در نقل و انتقالات زمستانی همچون تابستانی که پشت سر گذاشت به دلیل بدهی‌های انبوه از سوی فیفا محروم شده و نمی‌تواند بازیکنی به خدمت بگیرد.

باید دید سرنوشت تیم ریشه دار فوتبال ایران که نقل محافل اجتماعی و خانوادگی تبریزی‌ها است چه خواهد شد تا طرفداران پرشور بار دیگر با پرچم‌های قرمز خود شعار «یل یاتار طوفان یاتار، یاتماز تراکتور پرچمی» سر دهند.

کد خبر 5392674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • وحید گلکاریان IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
      15 8
      اول بگم من هوادار هیچ کس نیستم فکر کنید الان هیچ مدیر بومی در تبریز نداریم چرا ؟تراکتور هم به صنایع ملی مس تعلق بگیره دیگه تمام.اگه یادتان بیاد تراکتور چند سال اول که مدیرش زنوزی بود تیم خوبی بود.نکته حرفم اینجاست که اگه زنوزی واقعا نمیخواست خرج کنه از همون اول هم نمیکرد.پس مطمعن باشین مشکل زنوزی ن
    • داود IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
      13 24
      اینهمه پول رو الکی خرج میکنن در حالی که بجای اون ملت جوانان تو تبریز تو فقر بسر می برند و تو تبریزم اونهمه پول خرج کردن بجای اون به جوانان رایگان خونه درست میکردن میدادن اینهمه فقر هم گسترش نمی یافت اونم از فوتبالمون که تح جدوله بجای اینکه پول رو بدن به فوتبالیست میدادن جوانان مملکت هم این روز نمی ا
    • مهدی پاشا IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      15 0
      گذشته ازمشکلات مدیریتی مسایل مربوط به فدراسیون وداوریها،حق کشیهاوتبعیضهای آشکار،اهانت های قومیتی،بی تعصبی وگاها تبانی وخودفروشی بازیکنان وخیلی موارددیگر رامیتوان اشاره کرد
    • ارسلان IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      13 1
      مسئله زنوزی نیست مسئله سنگی هست که نمیزاره زنوزی خیلی کارها رو برای تراکتور بکنه ..کلا تبریز دیگه تبریز ده پانزده سال پیش نیست از یه طرف فوتبال و کلا ورزشش رو به راه نیس از طرفی فقر بیداد میکنه از طرفی بودجه ی کل استان نصف در امد معدن مس نیست و... و.... تنها دلخوشی ملت یه فوتبالش بود که خراب تر شده
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      1 1
      کاری با شخص یا اشخاص ندارم ولی دولتی سازی روند معکوس خصوصی سازی است در نهایت به نفع مردم آذربایجان نیست.
    • جبارزاده NL ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      1 0
      باسلام دوستان چندین بارگفتم انتقال تیم های ماشین سازیوتراکتور به اقای زنوزی اشتباه است وبایددراین رابطه مسئولین هئت فوتبال استان وکسانی که درانتقال باشگاه هابه مالکیت زنوزی دخیل بودندمقصرند بایدمحاکمه بشوندچون بااین کارفوتبال استان را نابودکردند درست است اقای زنوزی پول داردولی مدیریت ندارد
    • جبارزاده NL ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      1 0
      ادامه درست است اقای زنوزی پول دارد ولی فاقدمدیریت است واگر پول داشته باشی ضعف مدیریت پول جاهایی هزینه میشود بجای تقویت تیم موجب نابودی تیم میشود این اصل درکلیه سازمان ها نیزصادق است دعا کنید تراکتور دسته پایین سقوط نکند والا بعنوان یک تجربه انتقال باشگاه تراکتور به زنوزی ومدیریت ایشان بایدموردارزیاب
    • ناشناس IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      1 1
      واقعا زنوزی تراختور را بدبخت کرد
    • آذر IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
      3 2
      بخاطر جوی که در استادیوم تبریز و آزادی بوجود میامد صلاح دانستند تراکتور را از بین ببرند . اما تراکتور یک عشق واقعی است از بین نخواهد رفت.
    • Reza IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۸
      0 0
      تیم های خصوصی زمانی موفق میشوند که همه خصوصی باشند . مشخص است که تیمهای خصوصی در برابر تیمهای وزارتخانه ای و دولتی مانند پرسپولیس و استقلال، قدرت مالی ندارند. اگر تمام تیم ها خصوصی شوند همه در یک سطح بازی میکنند و بالاخره بعد از چند سالی پیشرفت میکنند. واضح تر از این چیزی نیست