به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فایننشال تایمز، جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای سفری سه روزه در اوکراین به سر می برد، می گوید بروکسل نمی تواند صرفاً نظاره گر مذاکرات امنیتی روسیه-آمریکا در باب ساختار امنیتی قاره سبز باشد.
وی در این باره افزود: بروکسل نمی تواند طرف خنثی و بی طرف در این مذاکرات باشد.
بورل همچنین مدعی شد: با توجه به حضور نظامی روسیه، به اوکراین آمده ام تا حمایت اتحادیه اروپا را از حق حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور نشان دهم.
مذاکرات بین ایالات متحده و روسیه در مورد مناقشه اوکراین قرار است در ۱۰ ژانویه برگزار شود. بورل پیشتر خواستار آن شده بود که این اتحادیه نیز در این گفتگو مشارکت کند. این در حالی است که ایالات متحده میخواهد گفتگوها در قالب دوجانبه با روسیه دنبال شود.
واشنگتن اگرچه به اروپاییها اطمینان داده که «شفافیت و همبستگی» در مذاکرات با روسیه در دستور کار قرار خواهد داشت، اما به نظر میرسد این وعده برای بروکسل کافی نیست.
وزارت خارجه روسیه در ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) مفاد پیشنهادهای امنیتی مسکو را که به آمریکا و ناتو ارائه کرده بود، منتشر کرد.
پیشنهادهای مذکور شامل تضمینهای امنیتی از جانب دو طرف است که در این باره روسیه مسائلی از جمله گسترش ناتو به شرق اروپا و عضویت اوکراین و گرجستان در پیمان آتلانتیک شمالی را به صراحت مطرح و جزء خطوط قرمز کرملین برشمرده است.
اتحادیه اروپا و آمریکا، روسیه را به تجمع نیروها در مرز با اوکراین متهم کردهاند و همراه با کی یف ادعا میکنند که مسکو مشغول آماده شدن برای تهاجم است. روسیه اما میگوید که این حق را دارد که نظامیانش را در داخل خاک خود، به هر کجا که میخواهد جابجا کند.
روابط روسیه و اوکراین پس از کودتای سال ۲۰۱۴ در کی یف و پس از آن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه تنش آلود شد و در چند وقت اخیر نیز این تنشها به اوج خود رسیده است.
نظر شما