به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، محمود چیتیان اظهار داشت: هفت هزار و ۶۳۵ حلقه چاه غیر مجاز از سال ۱۳۸۴ تاکنون در استان اصفهان پر و مسدود شده است.
او با بیان اینکه در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی موجود، ۲ هزار و ۷۰۵ کنتور هوشمند حجمی الکترومغناطیس در استان نصب شده، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۵۲۷ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز در استان توقیف و ۴۴۸ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان اضافه کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا امروز پانزدهم دی ماه، سه هزار و ۶۷۷ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز در استان توقیف شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مصرف بی رویه و برداشت بیش از حد منابع آب بدون رعایت تعادل بخشی آبخوانها و حذف حقابههای محیطزیست، رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی، دشتهای اصفهان را درگیر پدیده فرونشست کرده است.
در نتیجه سوءمدیریت چهار دهه گذشته در زمینه مدیریت منابع آبی و پیامدهای ناگوار آن بهویژه حفر چاههای مجاز و غیرمجاز، برداشتهای بی رویه و توسعه ناپایدار کشاورزی امروزه بسیاری از آبخوانها و منابع آب زیرزمینی خالی شده است.
بنا به آمار شرکت آب منطقهای اصفهان این استان در چهار دهه اخیر نزدیک به ۱۲ میلیارد متر مکعب کسری مخازن آب زیرزمینی داشته است و بیشترین کسری مخازن آب و فرونشست زمین در استان در امتداد رودخانه زاینده رود و باغات بوده است.
۴۲ هزار و ۳۴۹ حلقه چاه مجاز در استان اصفهان وجود دارد که سالانه به طور متوسط ۳.۵ میلیارد متر مکعب آب برداشت میکنند و حدود ۲۱ هزار حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که در حال حاضر بیش از ۹ هزار حلقه چاه فعال است، ۷ هزار و ۶۳۵ حلقه چاه مسدود شده و بقیه چاهها آبی متروکه هستند.
نظر شما