پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۵ دی ۱۴۰۰، ۲۱:۱۸

امام جمعه ارومیه:

آموزه‌های دینی مسیر تعالی بانوان را هموارتر می‌کند

آموزه‌های دینی مسیر تعالی بانوان را هموارتر می‌کند

ارومیه – نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت: توجه به آموزه های دینی مسیر تعالی بانوان را هموارتر و به آنان در انجام وظایف اجتماعی و خانوادگی کمک شایانی می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید مهدی قریشی چهارشنبه شب در هیئت علما و روحانیون ارومیه که در مسجد حاجی خان اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی برگزار شد، با بیان اینکه در مورد شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها دو نقل وجود دارد که یکی را مرحوم کلینی با روایتی از امام صادق علیه السلام بیان کرده است که فاطمه (س) بعد از پیامبر ۷۵ روز در دنیا زندگی کرد و با این حساب ۱۳ جمادی الاولی روز شهادت دختر رسول اکرم (ص) است.

وی ادامه داد: حضرت زهرا در شهادت پیامبر بسیار ناراحت بود و جبرئیل مدام می‌آمد و فاطمه سلام الله علیها را تسلی می‌داد و این نشانگر مقام و منزلت حضرت زهرا (س) است و آنچه را که جبرئیل بیان می‌کرد، امام علی علیه السلام در کتابی تحت عنوان مصحف فاطمه جمع آوری کرده است.

امام جمعه ارومیه با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) انسانی منحصر به‌فرد بود اضافه کرد: اسلام به زن جایگاه ویژه ای بخشیده و نشان داده است که زن می‌تواند به جایی برسد که افتخارش عالم‌گیر شود.

وی اضافه کرد: زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها برای ما سرمشق و الگوست و ایشان به عنوان کُفو امیرالمومنین علیه السلام عبادات فوق العاده ای داشت و حسن بصری می‌نویسد در امت اسلامی از فاطمه عابدتر وجود ندارد، به قدری در محراب عبادت می‌ایستاد که قدم‌های مبارکش تورم می‌کرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی افزود: امام حسن علیه السلام بیان می‌کند که من شب‌های جمعه مادرم را می‌دیدم تا طلوع خورشید در محراب عبادت می‌ایستاد و همه مؤمنین را بسیار دعا می‌کرد و لذا عبادت حضرت بسیار عجیب و غریب بود.

وی با بیان اینکه آنچه را که ما روحانیون به مردم بیان می‌کنیم باید به عنوان طلبه بدان عامل باشیم، گفت: نباید به عبادات واجب اکتفا کرد و باید مقداری از وقت خودمان را به عبادات مستحبی اختصاص داد و نوع نیایش ما با دیگران باید متفاوت باشد و سجود و رکوع در زندگی انسان بسیار مؤثر است و خداوند به عزت خود قسم یاد کرده است که آن‌هایی را که اهل نماز و سجده است با عذاب آتش نترساند.

حجت الاسلام قریشی گفت: عبادت الهی و راز و نیاز یکی از مهم‌ترین خصوصیات اهل بیت بود و اگر این صفت در این انسان نباشد بقیه هم بی اساس و بدون ریشه خواهد بود و این روزها که سالگرد سردار سلیمانی است، وی با گریه و خوف الهی این مقام را به دست آورده است و در زندگی ما طلبه‌ها باید این اصل باشد.

وی اضافه کرد: زندگی فاطمه زهرا (س) با امام علی علیه السلام باید برای ما سرمشق و الگو باشد و خداوند معارف الهی و قرآنی را به صورت مجسم و مجسد در قیافه اهل بیت نشان داده است و اگر قرار بود قرآن در جسمی ظاهر شود حتماً در قالب امام علی علیه السلام و فاطمه (س) ظاهر می‌شد و در آن منزل اثری از دنیا نبود اما در آن خانه حقیرانه عشق و محبت و … جمع بود و پیامبر نمی‌توانست به دوری از آن خانه صبر کند.

امام جمعه ارومیه تاکید کرد: فضه به عنوان خادم خانه فاطمه (س) بعد از پیامبر بیست سال هر چه سخن می‌گفت از روی قرآن بود و حدود ده سال زندگی مشترک بین علی و فاطمه علیهماالسلام، مشکلی را مشاهده نمی‌کنیم و دختر پیامبر خطاب به امام علی علیه السلام خطاب می‌کند من از خداوند حیا می‌کنم از خدا چیزی را بخواهم که قدرت بر آن نداری، و یا در بستر شهادت خطاب می‌کند که من دروغ نگفتم و خیانت نکردم.

وی با بیان اینکه اسلام به زنان جایگاه خاصی بخشید ادامه داد: هیچ ایدئولوژی در جهان نیست که برای زنان این چنین ارزشی قائل باشد بنابرانی لازم است که زن اسلامی الگویی برای شرق و غرب باشد.

امام جمعه ارومیه افزود: سخن حضرت پیامبر (ص) و فعل ایشان همان گونه که برای ما حجت است فعل و سخن حضرت فاطمه (س) هم برای ما حجت است زیرا اسلام مقام فوق العاده ای برای این بزرگوار تعریف کرده است.

کد خبر 5393358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha