خبرگزاری مهر - گروه استانها- سمیه نوری: استان کرمانشاه به عنوان غربیترین استان کشور و هم مرز با کشور عراق، نخستین استانی بود که جنگ تحمیلی از آن شروع شد و با عملیات غرورآفرین مرصاد هم جنگ در این استان خاتمه یافت.
استان کرمانشاه که بیشترین مرز زمینی را با کشور عراق داشت هر روز آماج حملات هوایی و زمینی رژیم بعث قرار میگرفت و بارها مردم مظلوم و بی گناه این استان، شاهد بمباران شیمیایی در قسمتهای مختلف استان توسط صدامیان بودند؛ همچنین بمباران دبستان پسرانه غلامرضا رشید یاسمی در خیابان رشیدی شهر کرمانشاه، پناهگاه واقع در پارک شیرین در شهر کرمانشاه و بمباران بازار کرمانشاه در روز منتهی به شب یلدا از دیگر جنایات رژیم بعثی در حق مردم کرمانشاه بود.
کرمانشاه از دیرباز به دروازه نجف و دروازه کربلا شهرت داشته و به عنوان یکی از استانهای شهیدپرور نزدیک به ۱۰ هزار شهید دفاع مقدس، به اسلام و انقلاب تقدیم کرده است.
تعداد ۲ هزار و ۸۲۳ شهید در باغ فردوس شهر کرمانشاه میزبانی میشوند؛ میلاد شمس مسئول گروه جهادی کمیل که فعال عرصه ایثار و شهادت است با خبرنگار مهر در خصوص فعالیتهایش گفتگو کرد.
*آغاز فعالیت گروه جهادی کمیل از چه تاریخی بود؟
گروه جهادی کمیل در تاریخ ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ از مرکز بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه مجوز خود را دریافت کرد و از تاریخ ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ فعالیت جهادی خود را در حوزه ترمیم و رنگ آمیزی مزار شهدای شهر کرمانشاه واقع در باغ فردوس آغاز کرد.
*فراخوان جذب اعضای گروه جهادی کمیل از چه طریق صورت گرفت؟
فراخوان و اطلاع رسانی جذب جهادگران برای رنگ آمیزی مزار شهدا از طریق فضای مجازی در بستر اینستاگرام و کانالهای تلگرامی صورت گرفت که بعد از جذب تعدادی جهادگر عضوگیری کرده به صورت زنجیرهای از طریق اعضای اولیه معرفی میشدند، در همان روزهای نخست با ایجاد صفحه رسمی گروه جهادی کمیل برای گزارش عملکرد، روند کار و فعالیت جهادگران در قالب فیلم و عکس در این صفحه اقدام شده است.
*هدف، انگیزه و ایده این کار جهادی از کجا سرچشمه گرفت؟
بیشتر مواقع که به گلزار شهدا رفت و آمد داشتم و سر مزار شهدا میگشتم خیلی از خانوادههای شهدا را میدیدم که بر سر مزار شهیدشان مشغول تمییز کردن بودند یا زمانی که با آنها صحبت میکردم متوجه ناراحتیشان بابت کهنگی و کمرنگ شدن نوشتههای مزار شهیدشان میشدم؛ با ایدههایی که از گروههای جهادی در سایر استانها در فضای مجازی میدیدم رفته رفته به فکر تشکیل یک گروه جهادی برای ترمیم و رنگ آمیزی مزار شهدا افتادم.
*از شروع فعالیت تا به امروز به چند مزار شهید رسیدگی کردهاید؟
تاکنون تعداد یک هزار و ۴۰۰ سنگ مزار در چهار قطعه از قطعه شهدای باغ فردوس کرمانشاه با کمک اعضای «گروه جهادی کمیل» رنگ آمیزی شده است.
*منبع خاصی برای تأمین هزینه و مخارج این فعالیت دارید؟
هزینههای مربوطه تنها از طریق کمکهای مردمی و اعضای این گروه جهادی تأمین میشود و از طرف اداره و سازمانهای دولتی مربوطه که بعضاً متولی مساله ساماندهی مزار شهدا هستند هیچ گونه کمک مالی در این خصوص به این گروه جهادی صورت نگرفته است.
*گروه جهادی کمیل چه فعالیتهای دیگری را انجام میهند؟
این مدت در بازه زمانی تقریباً ۲ ساله گروه جهادی کمیل علاوه بر رنگ آمیزی مزار شهدا در مناسبتهای مختلف از جمله عید غدیرخم، شهادت حضرت علی (ع) و حتی در ایام کرونایی پخت غذای نذری و توزیع بستههای معیشتی و حمایتی به خانوادههای نیازمند را داشته است.
*حرف آخر؟
با توجه به اینکه مزار شهدای هر شهر را میتوان به مثابه یک موزه تلقی کرد از متولیان تقاضا داریم مزار شهدا شهر کرمانشاه را دریابند و نسبت به جرم گیری، آراستگی و معنوی سازی هرچه بیشتر این فضا توجهات لازم را داشته باشند؛ چرا که این فضا به برکت خون شهدا فضایی معنوی و تأثیرگذاری برای تمام مردم بوده و نیازمند رسیدگی و توجهات بیشتری است.
یکی از فعالیتهایی که هرساله این گروه جهادی، چند روز قبل از سالروز شهادت اولین شهید مدافع حرم در استان کرمانشاه انجام میدهد، آماده سازی و رنگ آمیزی مزار شهید مهدی نوروزی است.
نظر شما