به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، فاطمه سقطچی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان تولید کننده نسل سوم مکمل دام و طیور گفت: این مکمل به خوراک دام و طیور و حتی آبزیان و حیوانات خانگی اضافه میشود تا ارزش غذایی این خوراکها بهبود یابد. ما در حال حاضر تولید نیمهصنعتی محصول را با ظرفیت یک تُن در ماه انجام میدهیم و به زودی وارد مرحله تولید انبوه خواهیم شد.
سقطچی افزود: نسل اول مکملها به صورت ساختارهایی نظیر سولفات بود که مستقیم از معدن استخراج میشد و ترکیبات مورد نیاز بدن دام را تامین میکرد.
وی در خصوص مکمل های قدیمی گفت: این مکملها با بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، ارتقاء سلامت دام را به دنبال داشت اما بهدلیل عدم خالصسازی و وجود عناصر سنگین مشکل جذب و دسترسی زیستی داشت.
به گفته وی، از اینرو نسل دوم مکملها توسعه یافت که ترکیبات کیلاتهکننده داشتند؛ این مکمل ها جذب و دسترسیزیستی بالاتری نسبت به نسل اول داشتند اما به حرارت و رطوبت حساس بودند و از آنجایی که در تولید غذای طیور و دام گاهی حرارت دادن اجتنابناپذیر است، ساختار این مکملهای نسل دوم دستخوش تغییر شد و گاهی هم تبدیل به مواد سمی برای دام و طیور میشد.
مدیر شرکت خاطر نشان کرد: بههمین دلیل نسل سوم مکملها را در این شرکت طراحی و تولید کردیم که علاوه بر مزیتهای نسل اول و دوم مکمل ها نسبت به رطوبت و دما حساس نیست.
این دانشآموخته دکتری مهندسی شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: در این شرکت مکمل نسل سوم یک شرکت هلندی-آمریکایی را با کسب دانش فنی توسعه دادیم و توانستیم برای اولین بار این نسل از مکملها را در ایران به تولید برسانیم.
وی افزود: نمونههای که ما تولید کردیم از نظر فیزیکی، خلوص، پایداری و عملکرد در دانشگاه تهران روی جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج جالب توجهی به دست آمد.
نظر شما