خبرگزاری مهر، گروه استانها: هر روز اخبار و گزارشهای متعددی از حمله سگهای ولگرد و بلاصاحب به شهروندان و روستاییان مازندران گزارش میشود و انبوه جمعیت و شمار سگهای بلاک صاحب و ولگرد در شهرها و روستاها، مایه هراس و دلهره مردم منطق شده است.
از سوی دیگر هنوز مردم مازندران داغ از دست دادن کودک پنج ساله بابلی را که به دلیل حمله سگهای ولگرد جانش را از دست داد، از یاد نبرده اند. این در حالی که موضوع جمع آوری، ساماندهی، عقیم سازی و قرنطینه سگهای ولگرد و بلاصاحب با آنکه جزو وظیفه ذاتی شهرداریها و دستگاههای مرتبط است اما گویی انگیزه و اقدام عملی تاکنون در این زمینه صورت نگرفته است.
در حال حاضر برخی از پیمانکاران شهرداریها، سگهای بلاصاحب و ولگرد را از خیابان و یا شهری جمع آوری و آن را در شهر و حاشیه روستایی دیگر به صورت غیرقانونی تخلیه و رهاسازی میکنند.
کارگروه ساماندهی سگهای ولگرد فعال شده است
محمد محمدی تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری استانداری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره لزوم ساماندهی و جمع آوری سگهای بلاصاحب و ولگرد در شهرهای استان اظهار داشت: کارگروههای شهرستانی با ریاست فرمانداران وجود دارد که مسئله ساماندهی سگهای ولگرد بررسی و پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه در این کارگروه دستگاههایی مانند شهرداری، محیط زیست، مرکز بهداشت و غیره عضویت دارند، گفت: در حال تهیه گزارشی توسط استانداری و دادستانی هستیم تا عملکرد فرمانداریها و دستگاههای مرتبط را در این بخش رصد و پیگیری کنیم.
هر روز بر شمار سگهای ولگرد در مناطق مختلف استان افزوده میشود و جولان آنها رعب و وحشت شهروندان و فرزندان را درپی داشته است، جعفری شهروند ساروی با بیان اینکه حضور و شمار زیاد سگهای ولگرد سبب شده تا برای تردد در برخی مناطق دچار ترس و دلهره شویم.
وی افزود: پیمانکاران شهرهای مختلف سگها را جمع آوری و آن را در حاشیه شهرها و دیگر مناطق تخلیه و رهاسازی میکنند.
وی با بیان اینکه به دلیل حضور زیاد سگهای بلاصاحب در برخی مناطق تفریحی از جمله پارکها، خانواده و فرزندان آرامش ندارند، گفت: باید نسبت به جمع آوری این سگهای ولگرد و بلاصاحب اقدام شود.
بیش از ۵۰ نوع بیماری براثر گزش سگ منتقل میشود
طبق پژوهشهای صورت گرفته، بیش از ۵۰ نوع بیماری براثر گزش سگ منتقل میشود در حالی که طبق ماده ۵۵ قانون شهرداریها، شهرداران وظیفه دارند، حیوانات بلاصاحب از جمله سگها را جمع آوری کنند.
مسئول پژوهشکده انستیتو شمال ا بیان اینکه مهمترین بیماری ناشی از گزش از سگ هاری که ۱۰۰ درصد کشنده است، افزود: از شهروندان خواست تا سر به سر سگ نگذارند و از سوی دیگر با غذادهی بی مورد اکوسیستم آنها را در طبیعت از بین می بریم.
محسن آسوری در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: غذا دادن به سگها و تغییر رفتار حیوان سبب ایجاد بروز مشکل میشود و برخی بررسیها نشان میدهد که مردم به سمت سگ میروند و این رفتارها با سگهای بلاصاحب منجر به بروز مشکل میشود.
وی با بیان اینکه در برخی کشورهای از جمله فرانسه، انگلیس، هلند و غیره مشکل سگهای بلاصاحب و ولگرد را حل کردند، گفت: ما رفتار با سگها را بلد نیستیم و در زمینه فرهنگ سازی و آموزش مردم باید کار شود.
آسوری یادآور شد: از نظر رفتارشناسی باید وقتی سگ به طرف انسان حمله کرد باید ساکن بود و نباید در چشم سگ نگاه و یا چیزی به سمت سگ حرکت کرد.
گاهی اوقات با لیس زدن حیوان هار این بیماری از طریق پوست منتقل میشود
وی با اظهار اینکه بیش از ۸۰۰ مورد بیماری مشترک انسان و دام داریم که بخشی از طریق سگ منتقل میشود، گاهی اوقات با لیسیدن حیوان هار، این بیماری از طریق خراش پوست منتقل میشود و در این صورت باید به مراکز پیشگیری شبکههای بهداشت مراجعه کرد.
گاهی اوقات با لیسیدن حیوان هار، این بیماری از طریق خراش پوست منتقل میشود و در این صورت باید به مراکز پیشگیری شبکههای بهداشت مراجعه کرد
وی تصریح کرد: سگهای دارای ویژگی هاری پرخاشگر، حمله کننده، آبریزش از دهان، گازگرفتن سنگ و چوب هستند و در صورت حمله و گزش سگ، شستشوی فراوان با آب و صابون به مدت ۲۵ دقیقه است زیرا میتواند تراکم ویروس هاری را کمتر کند.
آسوری یادآور شد: در تمامی شهرهای مراکز پیشگیری از هاری فعالیت دارد و میتوان با مراجعه به این مراکز خدمات درمانی تکمیلی دریافت کرد.
وی با بیان اینکه سگهای بلاصاحب باید زنده گیری، قرنطینه، پلاک گذاری و عقیم سازی شوند، گفت: عقیقم سازی سبب کاهش و کنترل جمعیت سگهای ولگرد میشود و سگهای بیمار با مرگ آرام از بین خواهند رفت.
آمارهای پزشکی قانونی مازندران حمایت از آن دارد که طی ۹ ماهه امسال ۷۳ مصدوم ناشی از گازگرفتگی سگ برای بررسی صدمات و جراحات به پزشکی قانونی مراجعه کردند. علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان اینکه که از این موارد ۶۰ نفر مرد و مابقی زن هستند، افزود: بیشترین سن مصدومین ناشی از گاز گرفتگی سگ بین ۳۱ تا ۴۰ سال با ۲۱ نفر و کمترین سن بین ۵۱ تا ۶۰ مورد با ۷ نفر گزارش شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تصریح کرد: بر اساس آمار ارجاعی از مراکز استان بیشترین آمار گاز گرفتگی سگ مربوط به شهرستانهای ساری، میاندرود و تنکابن هر کدام با ۱۴ نفر و کمترین آن مربوط به شهرستانهای رامسر، محمود آباد، فریدونکنار، جویبار و نکا هر کدام با یک مورد گزارش شده است.
انبوه شمار سگهای ولگرد در شهرها و روستاها سبب شده تا در برخی اوقات برخی افراد برای رهایی از حمله سگهای ولگرد اقدام به حیوان آزاری کنند و تاکنون موارد متعددی از این اقدامها نیز گزارش شده است. به هر روی مسئله ساماندهی سگهای ولگرد، بیماری لاعلاجی است که با رغم وجود ماده و تبصرههای فراوان قانونی همچنان ابتر و روی زمین مانده است.
نظر شما