خبرگزاری مهر، گروه سیاست- محمد مهاجرانی: شهید مصطفی احمدی روشن در ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۸ در استان همدان متولد شد و تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش تکمیل کرد.
او در سال ۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد. در سال ۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد.
در دوران تحصیل در دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها که برای اولین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبانهای انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند؛ شهید مصطفی احمدی روشن یکی از پایه گذاران سایت هستهای نطنز بود. تأثیر بسیار مطلوبی در بخش تأمین کالاها و خرید تجهیزات هستهای در حوزه غنیسازی در زمان تحریمها داشت.
سرانجام ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰، مصطفی احمدی روشن در حالیکه عازم محل کار خود بود، دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.
با توجه به سالگرد شهادت شهید مصطفی احمدی روشن با یکی از کارشناسان ارشد این حوزه به گفتگو پرداختیم که بنا بر برخی از ملاحظات امنیتی، خبرگزاری مهر از درج نام و تصویر این کارشناس مجتمع غنیسازی شهید احمدی روشن معذور است.
این همکار شهید مصطفی احمدیروشن در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح ویژگیهای اخلاقی این شهید، اظهارداشت: یکی از ویژگیهای برجسته اخلاقی شهید احمدیروشن در محیط کار، اخلاقخوش و شوخ طبعی بود و تمامی همکاران از مصاحبت با او لذت میبردند؛ چه در زمانی که کارشناس بود و چه در زمانی که به مقام و جایگاهی در سازمان رسیده بود.
وی افزود: البته باید گفت که این موضوع نافی جدیت وی در کار نبود. شهید احمدیروشن به تمامی همکاران فارغ از جایگاه و پست و مقامشان عنایت داشت و احترام میگذاشت و تمام سعی و تلاش خود را در جهت رفع مشکلات همکاران به کار میگرفت.
این کارشناس مجتمع هستهای شهید احمدی روشن تصریح کرد: او خیلی رک بود و با صراحت حرفش را میزد و انتقاد میکرد؛ همچنین شجاعتش زیاد و حیرتآور بود؛ به نحوی که در مسائل مختلف از منظر وجدانی، عرفی، دینی و فنی، در هر جا که نیازمند ورود بود، با کمال قدرت و به دور از محافظه کاری و بدون مماشات، حرفش را میزد و از مطرح کردن آن کوتاه نمیآمد.
صنعت هستهای خط مقدم عرصه علم و فناوری کشور است
وی افزود: او این صنعت را خط مقدم علم و فناوری و موضوع اصلی کشور و نظام میدانست. اعتقاد داشت این صنعت علاوه بر آنکه به صورت مستقیم منجر به تولید انرژی و برق هستهای و پاک خواهد شد، به صورت غیر مستقیم نیز در ارتقای سطح خودباوری و اعتماد به نفس ملی و دستیابی و فتح کرانههای علم تأثیر گذار است. از نظر وی، این صنعت پیشران سایر صنایع و حوزههای تکنولوژی در کشور خواهد بود.
این همکار شهید احمدی روشن اضافه کرد: امروز میبینیم که این امر محقق شده است و با دستیابی ایران اسلامی به چرخه سوخت و توان تولید برق هستهای، کشور به سطح بالایی از اعتماد به نفس رسیده است و باعث رشد و شکوفایی سایر عرصههای استراتژیک و تکنولوژی شده است.
وی ادامه داد: شهید احمدیروشن پلههای موفقیت را به واسطه تعهد و احساس دین به اسلام و انقلاب و کشور یکی پس از دیگری پیمود و به مسئولیت تأمین تجهیزات تأسیسات هستهای رسید. در آن سالها تحریمهای سختی بر کشور و صنعت هستهای اعمال میشد که کماکان نیز با شدت بیشتری در جریان است.
تجهیزات هستهای بدون شناسایی دشمن در امنیت کامل وارد کشور شد
این کارشناس مجتمع غنیسازی شهید احمدی روشن گفت: مصطفی با هوش و ذکاوت بالایی که داشت و بر اساس تفکر استراتژیک خود به این نتیجه رسید که تأمین قطعات و تجهیزات یکی از گلوگاههای اصلی در این صنعت است. به همین دلیل تا آنجا که میتوانست در جهت بومیسازی این موارد اقدام کرد. در خصوص مواردی هم که امکان ساخت در داخل وجود نداشت، بدون آنکه دشمن فرآیند تأمین آنها را شناسایی کند، قطعات و تجهیزات در امنیت کامل و بدون خرابکاری به کشور منتقل شد.
وی ادامه داد: همچنین مسئولیت برنامهریزی و مدیریت تیم رفع خرابکاریهایی که در تجهیزات و دستگاهها توسط دشمن ایجاد شده بود را قبول کرد و با پیگیری و تلاش شبانهروزی وی و نخبگان فنی، این نقشه دشمن نیز نقش بر آب شد. تمامی این موارد، کار را به جایی رساند که استکبار راهی به جز ترور و شهادت وی، نداشت.
این کارشناس مسائل هستهای تصریح کرد: پس از شهادت این شهید بزرگوار با توجه به نهادینه شدن اندیشهها و تفکر استراتژیک او در مجموعه و با پیگیری جهادی و هوشمندانه همکاران مصطفی، راه او ادامه پیدا کرد و تعداد زیادی از اقلام، قطعات و تجهیزات مورد نیاز این صنعت بومیسازی شد.
«شهید احمدی روشن» با بومیسازی تجهیزات موجب رشد صنعت هستهای شد
وی گفت: همانطور که قبلاً نیز اشاره شد وی با درایت و هوش مثال زدنی خود و نیز تفکر استراتژیک، گلوگاههای فنی و بازرگانی را شناسایی کرد و فرآیند تأمین اقلام راهبردی و استراتژیک را فرآیندی امن، مطمئن و در دسترس طراحی و پایه گذاری کرد و با بومی سازی تولید آنها در داخل کشور موجب رشد شتابدهنده این صنعت و به تبع آن شروع یک حرکت تحقیقاتی فنی و پیشرفت در سایر علوم و صنایع را پایه گذاری کرد.
این همکار شهید احمدی روشن در پایان تصریح کرد: این شهید و سایر شهدای هستهای جان خود را در جهت رشد، پیشرفت و شکوفایی این صنعت فدا کردند و پرچم این حرکت در مسیر رشد و تعالی این صنعت را به دست ما و شما سپردند؛ تقاضا داریم با استعانت از خون آنها و توسل به روح بلند او تمام سعی و تلاش خود را در جهت حفظ این مسیر و حفظ منافع ملی کشور و نظام و مردم مبذول کنیم.
نظر شما