در گفتگو با مهر اعلام شد؛

مرگ سلول‌های سرطانی با داروی ایرانی/ برنامه صادراتی به اوراسیا

مرگ سلول‌های سرطانی با داروی ایرانی/ برنامه صادراتی به اوراسیا

محققان در یک شرکت دانش بنیان داروی درمان سرطان سینه را با فناوری به تولید رسانده‌اند که قرار است به کشورهای اوراسیا صادر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه ۴ روزه دستاوردهای حوزه نانو در خانه نواوری و فناوری ایران به نمایش درآمده که روز گذشته با حضور معاون علمی و فناوری، ۵۵ محصول آن رونمایی شد. محصولات رونمایی شده در نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو، در حوزه‌های سلامت، آب و محیط‌زیست، انرژی، کشاورزی و صنایع غذایی، خودرو و حمل و نقل، عمران و ساختمان هستند.

یکی از محصولاتی که رونمایی شد داروی درمانی سرطان پستان «تراستوزوماب اِمتاسین (Transtuzumab Emtanisine) » بود که توسط محققان کشور در یک شرکت دانش بنیان به تولید رسیده است. این دارو که جزء داروهای وارداتی بوده تاکنون هزینه‌های واردات زیادی را بر دوش کشور تحمیل می‌کرد.

کیوان حاجی احمدی نماینده شرکت دانش بنیان تولید کننده داروی درمان سرطان در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار مهرگفت: این دارو یک ترکیب زوج شده یا «کونژوگه» آنتی بادی دارو است و در آن «تراستوزوماب» به عنوان آنتی بادی منوکلونال انسانی (از نوع Anti-HER۲ IgGI ) از طریق یک مولکول اتصال دهنده به DM۱ (مشتق شده از میتانسین) به عنوان مهارکننده میکروتوبول، متصل شده است.

وی اضافه کرد: این داروی تولید شده در شرکت، پس از اتصال به گیرنده HER۲( گیرنده اختصاصی سلول‌های سرطانی) به واسطه گیرنده‌های درون سلولی، منجر به آزادسازی DM۱ به داخل سلول و متعاقب آن مرگ سلول سرطانی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در تولید این دارو از فناوری نانو بهره برده‌ایم، گفت: بهره گیری از نانوفناوری در این دارو، باعث تجمیع روش‌های ایمونوتراپی و شیمی درمانی شده است.

به گفته حاجی احمدی، «تراستوزوماب اِمتاسین (Transtuzumab Emtanisine) »به صورت تک دارویی در درمان بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک پستان HER۲ مثبت که قبلاً تراستوزوماب و تاکسان را به طور جداگانه یا ترکیبی دریافت کرده‌اند، تجویز می‌شود.

حاجی احمدی با بیان اینکه دارویی که در این شرکت به تولید رسیده، اثربخشی را افزایش می‌دهد و عوارض را برای بیماران مبتلا به سرطان کاهش می‌دهد، گفت: تا یک الی دو سال گذشته نمونه‌های خارجی این دارو در کشور موجود بود اما به دلیل تحریم‌ها از داشتن چنین دارویی محروم بودیم.

وی در خصوص قیمت «تراستوزوماب اِمتاسین (Transtuzumab Emtanisine) » گفت: قیمت این دارو یک دهم نمونه خارجی است؛ اکنون در این شرکت می‌توانیم نیاز داخل به این دارو را برطرف کنیم ضمن اینکه برنامه‌های صادراتی به کشورهای اوراسیا نیز داریم.

کد خبر 5400246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha