۲۶ دی ۱۴۰۰، ۱۴:۴۰

احمدوند مطرح کرد؛

توسعه ویترین کتاب از برنامه‌های اصلی وزارت فرهنگ است

توسعه ویترین کتاب از برنامه‌های اصلی وزارت فرهنگ است

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ در نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: توسعه ویترین کتاب از برنامه‌های اصلی این وزارتخانه است و امیدوارم بتوانیم با همکاری نهادها این توسعه را انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ با حضور علی رمضانی، رییس دومین نمایشگاه مجازی کتاب و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر، رییس شرکت ملی پست ایران و حجت‌الله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ایران در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

گزارش نخست این نشست را از اینجا بخوانید.

امیدوارم اتفاق شگرف فرهنگی رقم بخورد

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: امیدوارم استقبال مخاطبان در سراسر کشور از دومین نمایشگاه مجازی کتاب اتفاقی ارزشمند و شگرف فرهنگی را رقم بزند. اکنون داریم نشانه‌های عبور از دوره رخوت و رکود ناشی از کرونا در حوزه فرهنگ را مشاهده می‌کنیم. در سال ۱۴۰۰ عناوین کتاب‌های منتشر شده به نسبت سال قبل، رشد ۱۵ درصدی را تجربه کرده است. امیدواریم شبیه همین عدد هم در بیشتر شدن استقبال از نمایشگاه به دست بیاید.

وی افزود: این نمایشگاه پیوندی است میان عرصه خدمات پست، پشتیبانی مادی که بانک صادرات انجام می‌دهد و عرصه فرهنگی آن که در دست ناشران است. این پیوند می‌تواند نویدبخش است. تلاش‌های ارزشمندی برای برپایی نمایشگاه صورت گرفته است مشلات زیرساخت و پاسخگویی و همچنین مشکلات ارائه خدمات، حل شده است تا نمایشگاه بهتری را تجربه کنیم.

احمدوند ادامه داد: از همه بخش‌های حاکمیتی و نهادهای خصوصی دعوت می‌کنم تا سهمی را برای همکارانشان اختصاص دهند و برای تخصیص یارانه خرید از نمایشگاه مجازی اقدام کنند. کتاب پرمخاطب‌ترین کالای فرهنگی در کشور است و ما در زنجیره تامین کالاهای فرهنگی از جمله ترویج، عرضه و رسانش اختلال داریم و نمایشگاه مجازی کتاب تلاشی است برای بهبود این زنجیره و امیدوارم این قابل تعمیم به محصولات دیگر هم باشد.

احمدوند همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «آیا ممکن است پایش اطلاعات احصا شده از نمایشگاه مجازی اول، منجر به حمایت از تاسیس کتابفروشی‌ در مناطق کم برخوردار و روستاها در سراسر کشور شود؟» گفت: توسعه ویترین کتاب از برنامه‌های جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و امیدواریم سال آینده با همکاری مجلس شورای اسلامی شرایط لازم در بودجه را برای توسعه ویترین کتاب در سراسر کشور، فراهم کنیم. پیشبینی‌های این کار انجام شده و با نگاه مثبتی که در مجلس وجود دارد امیدواریم با همکاری نهادهای دیگر بتوانیم حمایت‌های لازم را برای توسعه ویترین انجام دهیم. اما اطلاعات لازم را برای توسعه ویترین از دل برگزاری نمایشگاه‌های مجازی احصا خواهد شد.

شبکه بانک صادرات در خدمت فرهنگیان است

صیدی نیز در این نشست گفت: نسبت اقتصاد و فرهنگ بحث دیرینه‌ای است، چرا که نقش هرکدام از این دو مولفه در نشاط جامعه و احساس رضایت و خوشبختی میان شهروندان بسیار جدی و مهم است. اما آنچه احساس نشاط و سعادت را در جامعه بالا می‌برد فرهنگ است که نسبت دو سویه‌ای با اقتصاد دارد.

وی افزود: بانک صادرات از دهه‌ها پیش همیشه همراه نمایشگاه کتاب بود. مدتی این همکاری تعلیق شد اما دوباره از چند سال پیش همکاری را آغاز کردیم. سال پیش نیز همکاری خوبی در زمینه برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران داشتیم و خود من بر روند کارها نظارت می‌کردم تا روند خرید به خوبی صورت گیرد. امسال بودجه تخصیص یافته برای نمایشگاه را به نسبت سال گذشته سه برابر افزایش دادیم، چرا که سال گذشته برکات این نمایشگاه را به عینه مشاهده کردیم و به عینه دیدیم که کتاب به دست کسانی رسید که شاید تابحال گذرشان به تهران و خیابان انقلاب هم نخورده بود.

صیدی ادامه داد: امسال نیز دوستان ما در نهادهای مختلف زحمات بسیاری را برای برگزاری مطلوب نمایشگاه کشیده‌اند. بر طبق آمارها هم تعداد ناشران و هم تعداد کتاب‌ها به نسبت نمایشگاه گذشته بیشتر شده است و ما نیز به همین ترتیب میزان یارانه تخصصی به طلاب، دانشجویان و اعضای هیات علمی را بیشتر کردیم. بانک صادرات ۴۰ میلیون کارت بانکی دست مردم دارد که حدود ۲۴ میلیون آن فعال است. این شبکه در خدمت نمایشگاه خواهد بود. ما حتی داریم برنامه ریزی می‌کنیم تا اگر این نمایشگاه دائمی شد، همکاران من بتوانند در طول شبانه روز خدمات پرداخت را انجام دهند. انشالله این بازار همچنان گرم بماند و ما هم به بهترین نحو نقش‌مان را برای اعتلای صنعت نشر کشور ایفا کنیم.

مدیرعامل بانک صادرات ایران همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که این بانک چند درصد از مبلغ بن‌های اهدایی در نمایشگاه مجازی را تامین می‌کند، گفت: از صدهزار تومان بن به دانشجویان و طلاب، مبلغ ۵۰ هزار تومان و از ۲۵۰ هزار تومان بن اعضای هیات علمی، ۱۲۵ هزار تومان را بانک صادرات تامین می‌کند و بقیه آن سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

کد خبر 5401129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha