۲۷ دی ۱۴۰۰، ۱۹:۳۸

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خبر داد؛

۴۰ واحد صنعتی آلاینده در استان مرکزی شناسایی شده‌اند

۴۰ واحد صنعتی آلاینده در استان مرکزی شناسایی شده‌اند

اراک - سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در ۹ ماه نخست امسال ۴۰ واحد صنعتی آلاینده در استان مرکزی شناسایی شده است که ملزم به پرداخت عوارض آلایندگی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی مصطفوی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شیوع آنفولانزای پرندگان در تالاب میقان اراک، اظهار کرد: این تالاب در حوزه محیط زیستی به عنوان یکی از کانون‌های اثرگذار به واسطه ایجاد گردو غبار، در آلودگی هوا است اما از طرف دیگر محلی با اهمیت برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است.

وی با بیان اینکه سه سال است که تالاب میقان اراک درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، گفت: نخستین نمونه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تالاب میقان در پنجم آذرماه امسال به ثبت رسیده و با مشاهده این مورد، بلافاصله ستاد مقابله با بیماری تشکیل شد که محیط زیست و دامپزشکی در رأس این زنجیره قرار دارند و مدیریت بحران استان نیز مدیریت این ستاد را برعهده دارد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: وجود لاشه‌های پرندگان در تالاب خود عاملی برای گسترش بیماری است و از روزهای اول شیوع این بیماری تاکنون همه تلاش‌ها برای جمع آوری لاشه‌ها و دفن بهداشتی آنها با همکاری همیاران محیط زیست صورت گرفته است.

۱۳۲۷ لاشه پرنده از تالاب میقان اراک جمع‌آوری شده است

مصطفوی ادامه داد: تاکنون یک‌هزار و ۳۲۷ لاشه پرنده از تالاب میقان اراک جمع‌آوری شده که ۹۰ درصد آنها مربوط به نوع غاز خاکستری است.

وی با اشاره به اینکه از چند روز گذشته تعداد لاشه‌ها در تالاب میقان اراک روند کاهشی داشته است، عنوان کرد: درخواست شده تا اعتباری برای انجام کار علمی در خصوص درگیری سه ساله تالاب میقان اراک با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اختصاص یابد که امید است این مهم محقق شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در بخش دیگر از سخنان خود اظهار کرد: شعار امسال روز هوای پاک «روز هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی» نامگذاری شده است که این شعار اهمیت موضوع حقوق عامه را نشان می‌دهد و حفظ محیط زیست یک وظیفه عمومی و همگانی است که همه افراد و عموم مردم باید عزم و اراده ملی در این راستا همکاری داشته باشند.

مصطفوی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۵ روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده است، گفت: ۱۲۷ روز برای گروه‌های حساس ناسالم بوده، ۱۶ روز برای تمام گروه‌های سنی در وضعیت خطرناک قرار داشته، یک روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک نیز سپری شده است.

اراک سومین شهر ناسالم کشور

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: اراک پس از کرج و اهواز با فاصله اندک، سومین شهر ناسالم کشور محسوب می‌شود و تعداد روزهای ناسالم آن از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل حدود چهار برابر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: خشکسالی‌های ۶ ماهه اول امسال، وزش باد و ذرات معلق، علت آلودگی هوای اراک بوده و نیمه دوم سال تاکنون علت بیشتر آلودگی هوای این شهر وارونگی دما و در کنار آن آلایندگی زیست محیطی ناشی از خودروها و صنایع به ویژه نیروگاه شازند است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در راستای کاهش آلودگی هوا، پایش و بررسی خوداظهاری و غیر خوداظهاری واحدهای صنعتی در دستور کار جدی قرار دارد و از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۶۸۸ پایش و بازرسی صورت گرفته است.

مصطفوی اظهار کرد: در ۹ ماه امسال، ۴۰ واحد صنعتی به عنوان صنایع آلاینده در استان مرکزی شناسایی شده که ملزم هستند یک درصد از عوارض فروش خود را بر اساس ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند و فهرست این صنایع در اختیار امور مالیاتی قرار گرفته شده است.

۱۲۰ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعت صادر شده است

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: پایش‌های صورت گرفته منجر به صدور ۱۲۰ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی شده است و ۱۳۱ پرونده قضائی نیز از ۲ سال گذشته در این استان مفتوح و در حال رسیدگی است.
مصطفوی ادامه داد: هفت واحد صنعتی به دلیل آلایندگی‌های زیست محیطی در این استان مهر و موم شده و همه ابزارهای قانونی برای برخورد با صنایع آلاینده به کار گرفته شده است.

وی گفت: تعیین خسارت صنایع آلاینده و موضوع ماده ۱۲ قانون هوای پاک که به تازگی ابلاغ شده یک گام مثبت است که می‌تواند بازدارنده باشد و صنایع آلاینده طبق قانون ملزم به پرداخت خسارت‌های زیست محیطی می‌شوند.

وی ادامه داد: این قانون برای نخستین بار به نیروگاه شازند اعلام شده و روال آن در جریان است و این واحد صنعتی باید جرایم زیست محیطی خود را پرداخت کند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه نیروگاه شازند از ابتدای سال تا اوایل آذرماه از سوخت گاز استفاده کرده بود اما از ۹ آذرماه با کاهش میزان گاز کشور، از سوخت مازوت استفاده کرده است، عنوان کرد: رایزنی‌های مختلفی از سوی مسئولان استان مرکزی برای کاهش مصرف مازوت و گرفتن سهمیه گاز صورت گرفته که این سهمیه با سردی و گرمی هوا و روزهای مختلف متغییر از پنج میلیون متر مکعب تا یک میلیون مترمکعب بوده است و هم‌اکنون سهمیه گاز روزانه این واحد صنعتی ۲ میلیون متر مکعب گاز و پنج میلیون لیتر مازوت است.

محیط زیست با مازوت سوزی مخالف است

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: محیط زیست با مازوت سوزی مخالف است و طبق قانون باید مازوت در نیروگاه‌هایی مصرف شود که امکان اجرای فیلتراسیون را داشته باشند یا مازوتی که می‌سوزانند با گوگرد حداقلی باشد.

مصطفوی ادامه داد: بحث تعمیرات دوره‌ای نیروگاه شازند نیز پیشنهاد شده که یک مرحله انجام شده و هر واحد نیروگاهی که از مدار خارج شود، مصرف سوخت تا ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند که همین امر در کاهش آلودگی این واحد صنعتی اثرگذار است.

وی عنوان کرد: در کنار آلایندگی نیروگاه نباید از آلایندگی زیست محیطی پالایشگاه نیز غافل شد و امید است مدیران و مسئولان پیگیری و اقدامات لازم را برای کاهش اثرات زیست محیطی این واحد صنعتی نیز داشته باشند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: خودروها نیز از دیگر منابع تأثیرگذار در آلودگی هوای شهر اراک است و انتظار است توجه ویژه به بحث معاینه فنی خودروها صورت گیرد و نظارت بر مراکز معاینه فنی خودروها نیز از دیگر ضروریات است.

وی گفت: ۲۴ هزار خودرو در ۶ ماهه اول امسال معاینه فنی در استان مرکزی را اخذ کردند که این تعداد با توجه به تعداد خودروهای موجود در استان و اینکه سهم آلایندگی خودروها در اراک افزایش یافته، خیلی مناسب نیست.

مصطفوی اظهار کرد: در قانون پیش‌بینی شده از ابتدای سال ۱۴۰۱ تردد خودروها و موتورسیکلت‌های کاربراتوری در هشت کلانشهر آلوده کشور از جمله اراک ممنوع و این مهم مصوبه هیأت وزیران را به همراه دارد که امید است با اجرای آن بخشی از آلودگی هوای این شهر کاهش یابد.

کد خبر 5402363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha