مجید امرایی عضو هیات انتخاب بخش خیابانی چهلمین جشنواره تئاتر فجر در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از مهمترین ویژگیهای آثار این دوره را تنوع در سوژهها خواند و گفت: این تنوع فقط مختص محتوا و مضمون نبود بلکه در شیوههای اجرایی هم کاملاً محسوس دیده میشد. یعنی از نمایشهایی که تکیهشان کاملاً بر کلام است گرفته تا نمایشهایی که نیازمند بهرهمندی از تکنولوژی اجرا در خیابان هستند میتوان گفت که شیوههای مواجه جدید و مدرنی را با مخاطب به نمایش میگذارند.
وی ادامه داد: ویژگی دیگری که در آثار امسال دیده میشد این بود که به نظر میرسد تئاتر خیابانی به جایگاهی رسیده که میتواند در رقابت و در کنار آثار طراز اول بخش صحنهای حرفی برای گفتن داشته باشد. مضاف بر اینکه آثار و گروههای تئاتر خیابانی شهرستانی همچنان پیشروتر از تهران عمل میکنند؛ شاید به این دلیل که ذهن آرامتر یا فضای مناسبتری در اختیار دارند. به هر حال تهران مشکلات و معضلات خاص خود را برای تمرین و اجرا در فضای باز دارد و به نظر میرسد شهرستانها همچنان هم در تولید آثار جدید و هم شیوههای نوین مواجهه با مخاطب پیشروتر هستند.
عضو هیات انتخاب بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر یادآور شد: شاید وقتی اسم بعضی شهرستانها به میان بیاید ممکن است تصور کنید حرفی برای گفتن ندارند اما وقتی آثارشان را تماشا میکنید، متعجب میشوید که در چنین شهر کوچکی، یک کارگردان چقدر پژوهش و تحقیق کرده تا توانسته شیوه مواجهه جدید و مدرنی را در تئاتر خیابانی مورد استفاده قرار دهد.
امرایی با تاکید بر اینکه فعالان تئاتر خیابانی الان به دنبال یک فرصت برابر با تئاتر صحنهای هم در تامین بودجه و هم حمایت هستند، گفت: کارگردانهای تئاتر محیطی نشان دادند که چیزی کمتر از تئاتر صحنهای ندارند و اگر امکان مناسبی در اختیارشان باشد حتماً میتوانند آثار بدیعی خلق کنند.
وی در پایان تصریح کرد: به عنوان کسی که حدود سی سال است با تئاتر خیابانی مانوس هستم باید بگویم آثار جشنواره امسال من را شگفت زده کرد و فکر میکنم امسال تماشاگران با آثار بسیار خوب و بدیعی روبرو و از اجراهای بخش خیابانی لذت خواهند برد. امیدوارم دبیرخانه جشنواره هم حمایت لازم را از آثار این بخش داشته باشد تا بتوانند کارشان را در شرایطی مساعد اجرا کنند.
چهلمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافر آستانه برگزار میشود.
نظر شما