۲۸ دی ۱۴۰۰، ۱۰:۵۷

اعطای درجه هنری به عکاسان ایرانی از سوی فیاپ

 اعطای درجه هنری به عکاسان ایرانی از سوی فیاپ

فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) به ۲۶ عکاس ایرانی درجه یا القاب هنری اعطا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فیاپ در ایران، به منظور قدردانی از شخصیت‌های برجسته عکاسی، فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی (فیاپ) القاب یا درجه‌های هنری ویژه را به هنرمندان عکاس اعطا می‌کند که در دوره سال ۲۰۲۱ علی سامعی از ایران لقب EFIAP/gold را دریافت کرد.

احمد خطیری، امیرعلی نواده شهلا، حمید جمشیدیان، سید شهاب الدین منتظری، محمدرضا معصومی و مهدی کاظمی بومه نیز لقب EFIAP یا هنرمند ممتاز فیاپ را دریافت کردند.

همچنین احمد سامعی، امیدرضا پورنبی، ایمان یدملت، جواد حسن پور، داریوش قنبرنسب، رضا محمدی، سحر حاجی غنی‌زاده، سیدرضا جوادی، عباس حاجی حسین کلانتر، عرفان آقابابایی، عرفان ربیعی دستجردی، محمد استکی، محمود کاملی، مرجان تقی پور فهندری، مهدی اسحاقی قالیباف، مهدی پارساییان، مهرزاد مقصودیان، میرعلی پرندک و هادی دهقان‌پور لقب AFIAP یا هنرمند فیاپ را دریافت کردند.

لقب AFIAP یا «هنرمند فیاپ» اولین لقبی است که می‌توان دریافت کرد. این لقب به هنرمندان عکاسی اعطا می‌شود که کیفیت‌ها و تکنیک‌های هنری و تولیدات هنری آنها از طریق شرکت در جشنواره‌های عکاسی بین‌المللی زیر نظر فیاپ توسط داوران بین‌المللی در کشورهای مختلف تأیید شده باشد. لقب EFIAP یا «هنرمند ممتاز فیاپ» نیز به هنرمندان عکاسی اعطا می‌شود که غیر از داشتن تکنیک‌های ممتاز، تعداد مشخصی از عکس‌هایشان در تعداد زیادی جشنواره بین‌المللی زیر نظر فیاپ پذیرفته شده باشد. به منظور تقدیر از هنرمندان عکاسی که پس از دریافت لقب EFIAP فعالانه به شرکت در جشنواره‌های بین‌المللی زیر نظر فیاپ ادامه می‌دهند و به این وسیله با خلق آثار هنری جدید به ارتقا عکاسی کمک می‌کنند، فیاپ هفت سطح دیگر EFIAP را به وجود آورده است که EFIAP/bronze اولین سطح بعد از EFIAP است، سپس EFIP/silver و EFIAP/gold .

برای دریافت لقب AFIAP عکس‌های این نامزد باید در ۱۵ جشنواره بین‌المللی مختلف زیر نظر فیاپ در ۸ کشور مختلف پذیرفته شده باشد. این نامزد باید حداقل ۴۰ پذیرش با ۱۵ عکس مختلف در جشنواره‌های بین‌المللی زیر نظر فیاپ داشته باشد. حداقل ۵ عکس از این ۱۵ عکس، هرکدام باید حداقل در ۳ جشنواره مختلف پذیرفته شده باشند.

برای دریافت لقب EFIAP هنرمند می‌بایست دارای لقب AFIAP باشد و بر اساس تاریخ درج شده در دیپلم AFIAP، حداقل یک سال از زمان دریافت لقب AFIAP گذشته باشد. عکس‌های این کاندیدا باید حداقل در ۳۰ جشنواره بین‌المللی مختلف زیر نظر فیاپ، در ۲۰ کشور مختلف پذیرفته شده باشد. این کاندیدا باید حداقل ۲۵۰ پذیرش با ۵۰ عکس مختلف در جشنواره‌های بین‌المللی زیر نظر فیاپ داشته باشد. حداقل ۵ عکس از این ۵۰ عکس، هرکدام باید حداقل در ۳ جشنواره مختلف پذیرفته شده باشند. حداقل ۲ عکس از این ۵ عکس می‌بایست هرکدام برنده حداقل یک جایزه باشند. این ۲ جایزه می‌بایست با ۲ عکس مختلف در ۲ کشور مختلف و از ۲ جشنواره مختلف کسب شده باشند.

برای دریافت لقب سطح طلا EFIAP هنرمند می‌بایست دارای درجه هنری EFIAP/bronze بوده و حداقل یک سال از زمان دریافت آن لقب گذشته باشد. همچنین برای دریافت درجه هنری EFIAP/g حداقل ۷۵۰ پذیرش با حداقل ۲۰۰ عکس مختلف در ۱۵ کشور مختلف و همچنین دریافت حداقل ۱۷ جایزه با ۱۷ عکس مختلف مورد نیاز است.

فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی (فیاپ) که به عنوان تنها مؤسسه بین‌المللی در زمینه عکاسی که از طرف یونسکو به رسمیت شناخته شده است در سال ۱۹۴۶ پایه گذاری شد و از آن سال تاکنون واسطه‌ای برای برقراری ارتباط بین مؤسسات ملی عکاسی در کشورهای مختلف جهان بوده است. این فدراسیون به عنوان عضو اجرایی با مؤسسات ملی عکاسی در سراسر جهان همکاری نزدیک دارد که تعداد آنها به بیش از ۹۰ مؤسسه ملی در ۵ قاره می‌رسد و در حال حاضر تنها نماینده رسمی فیاپ در ایران «کلوپ عکس فوکوس» وابسته به «مؤسسه هنر خیام» است.

کد خبر 5402681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha