۳۰ دی ۱۴۰۰، ۱۴:۵۶

مقام مسئول سازمان مالیاتی اعلام کرد؛

ملاک نرخ گذاری مالیات خودروهای لوکس، قیمت کارخانه است نه کف بازار

ملاک نرخ گذاری مالیات خودروهای لوکس، قیمت کارخانه است نه کف بازار

مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: مبنای قیمت گذاری خودروهای تولید داخل مشمول مالیات، قیمت کارخانه و وارداتی، ارزش گمرکی با دلار ۴۲۰۰ تومانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی رستم پور مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی ظهر امروز پنج شنبه ۳۰ دی ماه در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر درباره جمع آوری اطلاعات خودروهای لوکس مشمول مالیات اظهار کرد: مجموع خودروهای هر فرد و افراد تحت تکفل زیر ۱۸ ساله وی اگر از یک میلیارد تومان تجاوز کند، مشمول مالیات بر خودروهای گران قیمت خواهد بود.

وی درباره برآورد سازمان امور مالیاتی از برآورد درآمد مالیاتی کل خودروهای لوکس تا پایان سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: اجازه بدهید فعلاً از پیش بینی رقم مطالبه این نوع مالیات صرف نظر کنیم چرا که تا امروز فرصت داشتیم به مردم اطلاع رسانی کنیم و مردم هم تا پایان بهمن ماه فرصت دارند این مالیات را پرداخت کنند یا چنانچه معترض باشند، می توانند اعتراض خود را ثبت کنند. در پایان بهمن ماه آمار وصولی‌ها از این پایه مالیاتی اعلام می‌شود.

مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی درباره گران‌ترین خودروی موجود در کشور و رقم مالیاتی آن گفت: خودروهای مختلفی در آماری که از نیروی انتظامی دریافت کرده‌ایم بر اساس تیپ و مدل آنها وجود دارد که به ۱۸ هزار نوع خودرو می‌رسد؛ در جدول ما این خودروها، قیمت گذاری شده‌اند که قیمت گذاری ها مبتنی بر ماده ۴۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده است.

وی تأکید کرد: ۱۰۶ هزار نفر مالک خودروهای گران قیمت مشمول مالیات، پیامک‌های سازمان امور مالیاتی را دریافت کرده‌اند؛ دریافت کنندگان پیامک‌ها، افرادی هستند که مجموع ارزش خودروهای آنها بر مبنای محاسباتی که نظام مالیاتی انجام داده و از سقف یک میلیارد تومان عبور کرده است.

رستم پور یادآور شد: هر فردی باید مالیات خودروی خود را پرداخت کند که چه یک خودروی بالای یک میلیارد تومانی داشته باشد چه اینکه مجموع خودروهای تحت مالکیتش به یک میلیارد تومان برسد؛ از یک میلیارد تومان به بالا برای ضرایب ۱ تا ۴ درصد این مالیات در نظر گرفته می‌شود. ولی برای خودروهای با ارزش کمتر از یک میلیارد تومان معاف از مالیات می‌شود.

وی درباره نحوه استحصال «قیمت ارزش واقعی خودرو» به عنوان مبنای محاسبه مالیات گفت: ما در سازمان امور مالیاتی جداولی برای محاسبه «مالیات نقل و انتقال انواع خودرو»، «مالیات و عوارض شماره گذاری خودرو» و «عوارضی که شهرداری‌ها سالانه از مالکان خودروها دریافت می کنند»، داریم؛ این جدول آخر دی ماه هر سال ابلاغ می‌شود که به عنوان اساس کار ما برای محاسبه مالیات خودروهای گران قیمت در نظر گرفته می‌شود.

این مقام مسئول تأکید کرد: برای محاسبه قیمت خودرو، ملاک ما ارزش کارخانه است؛ در حال حاضر قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی با قیمت کف بازار متفاوت است؛ برای خودروهای وارداتی هم مبنای ما، ارزش گمرکی خودرو ملاک است و با توجه به اینکه طی سال‌های گذشته تا امروز، ارز مرجع مبنای قیمت گذاری گمرک بوده که در حال حاضر هم همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است، همین نرخ، مبنای قیمت گذاری خودروهای وارداتی در نظر گرفته شده است.

وی تأکید کرد: قانون گذار می‌گوید قیمت روز خودرو ملاک محاسبه مالیات باشد که لذا ضرایبی را بر این قیمت‌های پایه تعیین کرده‌ایم تا به نزدیک قیمت‌های بازار برسیم؛ با این حال قیمت‌هایی که برای خودروهای مشمول مالیات در نظر گرفته‌ایم، اختلاف قابل توجهی با قیمت کف بازار دارند چون این مالیات برای سال اولی است که دریافت می‌شود و نمی‌خواهیم فشار مضاعفی بر مؤدیان وارد کنیم.

مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی درباره ضرایب این پایه مالیاتی بیان کرد: تا یک میلیارد تومان معاف از مالیات، از یک تا یک و نیم میلیارد تومان یک درصد، یک و نیم تا ۳ میلیارد تومان ۲ درصد، ۳ تا ۴.۵ میلیارد تومان ۳ درصد و مازاد بر ۴.۵ میلیارد تومان ۴ درصد است.

رستم پور خاطرنشان کرد: مؤدیان مالیاتی تا پایان بهمن ماه امکان پرداخت دارند و پس از آن سازمان امور مالیاتی به حکم قانون امکان وصول آن را دارد؛ مدت زمان اجرای این قانون برای بودجه سال جاری است اگر قانون گذار در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ هم چنین مالیاتی را پیش بینی کند، در سال آینده هم سازمان امور مالیاتی اقدام به وصول آن خواهد کرد.

وی بیان کرد: مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه سازمان امور مالیاتی، از رقم مالیاتی در نظر گرفته شده برای خود مطلع شوند؛ رقم آن قابل توجه نیست؛ نوع پرداخت هم آنلاین است و افراد می‌توانند در سامانه سازمان امور مالیاتی آن را نقدا پرداخت کنند و امکان پرداخت اقساطی نیست.

گفتنی است پیش از این داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی از دریافت اطلاعات ۱۸.۵ میلیون خودرو در کشور و شناسایی حدود ۵۵۰ هزار خودروی مشمول مالیات بر خودروهای گران قیمت یا لوکس خبر داده بود.

کد خبر 5404703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بابک IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
      8 1
      وقتی کسی از درامدش خودرو یا ملک میخرد یعنی از درامدی که داشته اول مالیاتش را پرداخت کرده یا کسر شده دولت از تمام درامد اقشار مردم چه کار ازاد چه دولتی اول مالیات رو کسر میکند حال این مالیات خلاقانه دولت برای درامدی که قبلا مالیاتش داده شده برای بار چندم باید چه اسمی برایش گذاشت
    • جعفری AE ۰۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۱
      4 0
      الحمدالله مسیولین ما جزو مرفحین بی دغدغه هستند و حقوق نجومی بگیر و میلیاردر هستند همشون هم ماشین میلیاردی سوار می‌شوند البته از آنجایی که اینها حساب خریدشون با دلار ۴۲۰۰ تومنی محاسبه میشود ولی مردم عادی دلار ۲۹۰۰۰حساب میشود فکر کنم بند و تبصره ای باشد بجای مالیات مشوق اقتصادی بگیرند