پژمان صالحیفر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در استان کرمانشاه ۲۵ مرکز درمانی وجود داشته که روزانه به صورت متوسط به ۲۰۰ واحد خونی نیاز دارند و عمر مفید فرآورده پلاکتها تنها سه روز است که برای تأمین نیاز مراکز درمانی راهی جز اهدا خون وجود ندارد.
وی افزود: طبق دستورالعملهای انتقال خون هر استان در روز باید معادل پنج روز کاری از تمام گروههای خونی ذخیره داشته باشد تا بتواند نیاز خود را تأمین کند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه تصریح کرد: نیاز به همه گروههای خونی یک نیاز همیشگی مراکز درمانی و انتقال خون بوده اما به این دلیل که گروههای خونی منفی درصد کمتری در جامعه دارند بیشتر نیازمند این نوع گروه خونی هستند.
صالحی فر گفت: گروه خونی (او منفی) یک گروه خونی استراتژی محسوب میشود زیرا در مواقع ضروری که برخی از بیماران خاص همچون بیماران سرطانی در فواصل زمانی کم یا زیاد نیازمند مداوم به خون هستند و یا بیماران تصادفات شهری و برون شهری که خون بسیاری از دست دادهاند بدون نیاز به تعیین گروه خونی میتوان از گروه خونی او منفی خون دریافت کنند.
وی با اشاره به شرایط جوی نامناسب در چند روز اخیر، بیان کرد: تعدادی از بیماران همیشه و در هر شرایطی نیازمند خون بوده مانند بیماران تالاسمی و سرطانی که باید چند روز یک بار خون دریافت کنند که طی روزهای گذشته به دلیل برودت هوا و سرما میزان مراجعات مردم برای اهدا خون بسیار کاهش یافته است.
صالحی فر ادامه داد: به دلیل کاهش مراجعات مردم برای اهدا خون به بیماران نیازمند ذخایر خونی استان از ۲۰۰ واحد خون در روز به کمتر از ۱۰۰ واحد خون رسیده است.
مدیر کل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به خطر آفرین بودن کاهش ذخایر خونی، تاکید کرد: کمبود خون در استان کرمانشاه به دلیل نیازمند بودن بسیاری از بیماران خطر آفرین بوده و از مردم تقاضا داریم نسبت به اهدا خون بی توجه نبوده و برای کمک به همنوعان خود در صورت داشتن شرایط برای اهدا خون به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
وی بیان کرد: مرکز اهدای خون کرمانشاه هرروز از ساعت ۷:۳۰ صبح الی ۱۹ به صورت ۲ شیفت و در روزهای جمعه از ۸:۳۰ صبح الی ۱۳ ظهر دایر است.
نظر شما