به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی اِناِچکی، وزرای دفاع و خارجه ژاپن («نوبو کیشی» و «یوشیماسا هایاشی») و فرانسه («فلورانس پارلی» و «ژان ایو لودریان») با برگزاری نشست مجازی مشترکی بدون اشاره به مواضع خصمانه واشنگتن در قبال پیونگیانگ، از پیشرفت در برنامه هستهای و موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کردند.
بر اساس اعلام این شبکه تلویزیونی، در این نشست مجازی که در چارچوب مذاکرات امنیتی ۲+۲ برگزار شد، وزرای دفاع و خارجه ژاپن و فرانسه از پیونگ یانگ خواستند تا گام های مشخصی را برای اجرای مفاد قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل بردارد.
طرفین همچنین پیرامون تقویت و تحکیم همکاری های امنیتی به توافق رسیدند.
در بیانیه صادره پس از این نشست مشترک نیز با تکرار اتهامات توکیو و پاریس علیه پیونگ یانگ در خصوص نقض قطعنامه های شورای امنیت آمده است که کره شمالی باید برنامه های موشکی خود را کنار بگذارد!
این در حالیست که رسانههای کره شمالی چندی پیش جزئیات آزمایش موشکی بامداد دوشنبه در این کشور را منتشر کردند.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی در این خصوص گزارش داد: دو فروند موشک تاکتیکی هدایت شونده که از منطقه غربی جمهوری دموکراتیک خلق کره شلیک شده بود با دقت به اهداف خود در جزیرهای در دریای شرقی اصابت کردند. آکادمی علوم دفاعی دقت سامانه سلاحهای در دست تولید و امنیت و کارآیی آنها را تأیید کرد.
گفتنی است که گارد ساحلی ژاپن بامداد روز دوشنبه اعلام کرده بود که کره شمالی یک موشک بالستیک دیگر آزمایش کرده است.
کره شمالی از ابتدای سال جاری میلادی چندین موشک پرتاب کرده است.
رسانهها روز جمعه هفته گذشته نیز اعلام کرده بودند که کره شمالی یک پرتاب آزمایشی را توسط هنگ موشکی راه آهن انجام داده است و این خبر یک روز بعد از سوی تلویزیون دولتی کره شمالی نیز تائید شد.
پرتاب روز جمعه سومین پرتاب موشکی کره شمالی در دو هفته گذشته بود و حال پرتاب بامداد دوشنبه چهارمین پرتاب موشک بالستیک کره شمالی در سال میلادی جدید و طی کمتر از یک ماه گذشته به شمار میرود.
آمریکا مدعی شد که این آزمایشها تحریکآمیز بوده و قطعنامههای سازمان ملل را نقض میکند و ادعا میکند که قطعنامههای منع موشکهای بالستیک دوربرد، موشکهای مافوق صوت را نیز پوشش میدهد. آمریکا همچنین پس از این آزمایشهای موشکی در کره شمالی، پنج شخصیت کرهای را تحریم کرد که چهار نفر از آنها در چین و یک نفر در روسیه کار میکنند. خزانهداری آمریکا ادعا میکند که افراد تحریم شده به پیونگ یانگ در «تهیه غیرقانونی کالا برای تسلیحات موشکی» کمک کردهاند.
در مقابل سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی پیشتر با انتقاد شدید از آنچه «منطق گانگستری» آمریکا عنوان کرد، گفت که تقویت توان دفاعی این کشور حق مشروع یک کشور مستقل است و این موشک هیچ کشور یا نیروی خاصی را هدف قرار نداده و هیچ آسیبی به امنیت کشورهای همسایه وارد نکرده است.
ایالات متحده از کره شمالی میخواهد که از برنامههای موشکی هستهای و بالستیک خود دست بردارد، اما پیونگ یانگ میگوید در غیاب یک معاهده صلح دائمی با سئول و واشنگتن، به توان موشکی برای تضمین امنیت خود نیاز دارد.
نظر شما