خبرگزاری مهر، گروه استانها: هرچند وضعیت کرونایی مازندران روبه سبزشدن است اما وجود شمار قابل توجهی افراد واکسن نزده، این استان را آرام به سمت موج ششم بیماری هدایت میکنند.
اگرچه تاکنون بیش از پنج میلیون دوز واکسن در مازندران تزریق شد اما هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت ۲۰ سال به بالا از تزریق واکسن امتناع میکنند و این وضعیت، توان مازندران برابر سویه های جدید بیماری می کاهد.
حسن یک شهروند مازندرانی که ۳۸ سال سن دارد و تاکنون از تزریق واکسن خودداری کرده است، ترس را دلیل عدم واکسن زدن عنوان کرده است وگفت: سعی میکنیم با رعایت بهداشت و پروتکلها گرفتار این بیماری نشوم.
ساده انگاری ادامه دارد
افراد قابل توجهای همانند این شهروند در مازندران وجود دارد که به دلایل مختلف، حاضر به تزریق واکسن نشدند و همانند بمب متحرکی، مستعد انتقال آن به دیگر اعضای جامعه هستند.
ساده انگاری، عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی توسط اصناف مختلف و ناوگان حمل ونقل درون شهری و برون شهری، کابوس پیکهای قبلی کرونا را در استان تکرار میکند.
علی حسینی شهروند نوشهری که هفته دوبار با اتوبوس به تهران سفر میکند، گفت: با آنکه الزام شده برای ورود مسافر و سفر با اتوبوس کارت واکسن ارائه شود اما مدیران پایانهها به این موارد توجهی ندارند.
وی افزود: همچنین طی سفر برخی از مسافران از زدن ماسک خودداری میکنند و هیچ تذکری از سوی رانندگان داده نمیشود وبرخی از رانندگان هم از زدن ماسک پرهیز میکنند.
همچنین طی سفر برخی از مسافران از زدن ماسک خودداری میکنند و هیچ تذکری از سوی رانندگان داده نمیشود وبرخی از رانندگان هم از زدن ماسک پرهیز میکنند
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای مازندران بستری هستند و روازنه بین ۵۰ تا ۶۰ بیمار امیکرونی نیز در استان شناسایی میشوند. مصطفی جوانیان معاون بهداشتی علوم پزشکی بابل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تزریق واکسن ما را از تداوم و تکرار پیک پنجم نجات میدهد، گفت: علی رغم اینکه در کشورهای اطراف شاهد افزایش موارد امیکرون هستیم ولی خوشبختانه در کشور دچار مشکل حاد نشدیم.
وی با انتقاد از اینکه هنوز جمعیت قابل توجهی واکسن تزریق نکردند، خواستار تزریق دوز سوم واکسن شد و گفت: اگر افراد دوز سوم واکسن را نزنند وارد پیک ششم خواهیم شد و رعایت پروتکلهای بهداشتی ورود به این پیک را با تأخیر مواجه میکند.
وی با تاکید بر رعایت پیش مسائل بهداشتی ادامه داد: هنوز درصدی از مردم به این باور نرسیدند و همچنان برابر واکسن مقاومت میکنند و هنوز شاهد هستیم که دلتا در کشور وجود دارد و بیشتر مبتلایان را افراد واکسن نزده تشکیل میدهند.
جوانیان با اظهار اینکه هنوز شاهد چرخش پیک دلتا در کشور و استان هستیم، گفت: ویروس امیکرون بین افراد واکسن نزده، داری شدت و مخاطرات بیشتری است.
واکسن امیکرون را خفیف میکند
این عضو ستاد ملی پیشگیری از کرونا تصریح کرد: در تمام دنیا مطرح میکنند که علت خفیف بودن امیکرون به دلیل انجام واکسیناسیون بوده در حالی که این سویه نیز خطرناک است و نظام سلامت را تحت فشار سنگین قرار میدهد.
جوانیان یادآور شد: یکی از مواردی که سبب میشود ورود به پیک ششم با تأخیر مواجه شود، تزریق دوز سوم واکسن کرونا است و باید به این مسئله توجه شود.
۵ میلیون دوز واکسن در مازندران تزریق شد
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه بیش از پنج میلیون دوز واکسن در استان تزریق شد، گفت: ۱۹ درصد از جامعه هدف دوز سوم را تزریق کردند.
قاسم اویس در گفتگو با خبرنگار مهر، کل واکسن تزریق شده کرونا را در استان بیش از پنج میلیون دوز بیان کرد و گفت: از این میزان دو میلیون و ۸۰۰ هزار دوز معادل ۸۱ درصد کل جمعیت مربوط به دوز اول و ۷۵ درصد مربوط به دوز دوم بوده است.
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در استان به تعداد دو میلیون و ۲۷۳ هزار نفر اول و ۹۰ درصد به تعداد دو میلیون و ۹۹ هزار نفر دوز دوم را دریافت کردند، اظهار داشت: ۹۶ درصد کادر بهداشت و درمان معادل ۹۶ درصد به تعداد ۴۳ هزار نفر دوز بوستر را تزریق کردند.
اویس ادامه داد: ۲۹.۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان به تعداد بیش از ۶۵۲ هزار نفر دوز سوم، ۹۹ درصد دانش آموزان دوز اول، ۹۰ درصد دانش آموزان دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اظهار اینکه ۹۰ درصد جمعیت ۲۰ تا ۳۰ سال واکسن دریافت کردند خواستار تزریق واکسن برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا شد.
عادی انگاری و بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی و عدم تزریق واکسن توسط گروهی از شهروندان، کرونا را که با تلاش کادر بهداشت و درمان خاموش شده را دوباره فراگیر خواهد کرد، از این رو همواره باید مقابله و مهار این بیماری جزو اولویتها قرار داشته باشد.
نظر شما