به گزارش خبرنگار مهر، رحیم زارع امروز در نشست خبری درباره مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱، گفت: طبق مصوبه این کمیسیون، پرداخت سهم بیمه کارفرمایان برای کارگاههایی که حداکثر ۵ نفر کارگر دارند و ۵ سال یا کمتر از فعالیت آنها میگذرد، مشمول معافیت بیمه ۲۰ درصد میشود و برای کارگاههایی که بیش از ۵ سال و از ۵ کارگر بیشتر در اختیار دارند، ۳ درصد کمتر مشمول معافیت بیمه در سال ۱۴۰۱ میشوند.
وی بیان کرد: مطابق با یکی دیگر از مصوبات، وزارت نیرو مکلف شد متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس و فلزات اساسی و کانیهای فلزی و واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای متوسط نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی محاسبه و دریافت کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: در مصوبه دیگری به روسای دستگاههای ملی و استانداران اجازه داده شد که اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد دولتی خود را که در اختیار دستگاههای دولتی و موسسات تابعه دارند، پس از تایید کارگروههای استانی و مصوبه هیات وزیران از طریق مزایده عمومی در بورس کالا و به صورت الکترونیک در سامانه به فروش رسانده و منابع را به صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان واریز کنند.
زارع تصریح کرد: همچنین به دولت اجازه داده شد تا سقف ۳۵ همت از سهام و سهم الشرکه خود را در شرکتهای دولتی و اموال منقول و غیرمنقول به فروش برساند. این بند برای افزایش سرمایه بانکها و صندوق کارآفرینی امید یا صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان بوده و ۳ برابر آن باید توسط بانکها تحت عنوان تسهیلات به حوزه حمایت از تولید و اشتغال پرداخت شود.
وی بیان کرد: کمیسیون تلفیق با درخواست دولت مبنی بر افزایش سن بازنشستگی مستخدمین کشوری، لشکری و تامین اجتماعی مخالفت کرد. همچنین اعضای کمیسیون تلفیق با محاسبه پاداش بازنشستگی در تمامی صندوقهای بازنشستگی اعم از لشکری، کشوری و سازمان تامین اجتماعی براساس حقوق ۳ سال آخر موافقت نکردند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: همچنین به دولت اجازه داده شد با درخواست دستگاههای اجرایی از جمله صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و سازمان تامین اجتماعی از طریق شرکت ملی نفت نسبت به تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده توسط دستگاههای اجرایی پس از تایید اشخاص توسط وزارت نفت براساس قیمت روز صادراتی اقدام نماید.
وی درباره تصمیم گیری درباره ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱، تصریح کرد: هنوز تصمیم نگرفتیم که چه میزان از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و نهادههای دامی و دارو هزینه شود و به محض بررسی این موضوع، حتما اطلاعرسانی خواهیم کرد. ما در حال بررسی بخش درآمدی بودجه هستیم و درخصوص نرخ ارز ترجیحی هنگام بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه تصمیمگیری خواهد شد.
زارع در واکنش به سوالی درباره ورود نهادهای امنیتی به موضوع ارز ترجیحی، گفت: بنده هم این موضوع را از طریق رسانهها شنیدم و تاکنون جلسه ای در این باره برگزار نشده است.
وی در خصوص موضوع خرید خدمت سربازی برای مشمولان داخل کشور، گفت: در کمیسیون تلفیق پیشنهاداتی در این زمینه ارائه شد که به دلیل بالا بودن مبالغ رای نیاورد. دولت هم پیشنهادی درباره خرید سربازی مشمولان داخل کشور در لایحه بودجه ارائه نداده است.
نظر شما