به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشه فروش ظهر دوشنبه در چهارمین کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان تحت عنوان فرونشست زمین چالشها و راهکارها اظهار داشت: هفت تیم عملیاتی از سازمان زمین شناسی در استانداری اصفهان مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: اطلس فرونشست زمین را در دشتهای مختلف اصفهان تهیه و سازمان نقشهبرداری نیز اطلاعاتی را از دشتهای در معرض خطر آماده کرده است که برای مراکز علمی منابع مناسبی هستند.
۲۷ دشت اصفهان درگیر فرونشست
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطر نشان کرد: از بین ۳۷ دشت موجود در اصفهان ۲۷ دشت درگیر فرونشست زمین است و وضعیت نرخ فرونشست مشخص شده که در قانون مخاطرات وظایف هر بخشی برای دستگاهها ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: در زمینه آلودگی هوا و مسائل محیط زیستی سازمان محیط زیست کشور موظف شده که مسائل را پیگیری کند و در خصوص فرونشست و تخریب سازهها نیز وزارت راه و شهرسازی مکلف شده که ارزیابی خطر سازهها در برابر پهنههای فرونشست زمین و تابآوری سیستمها در رخدادهای حوادث با همکاری مراکز علمی را اجرا کند.
اجرای طرح تعادلبخشی منابع آب توسط وزرات نیرو
شیشهفروش با بیان اینکه در قانون مدیریت بحران و شورای عالی آب مشخص شده که وزارت نیرو قانون طرح تعادل بخشی منابع آب را اجرایی کند، گفت: برای بررسی وضعیت آبخوانها و مسدود کردن چاهها و شناسایی و کنترل آنها این امر انجام میشود که برای هرکدام از این معضلات و دستگاهها کارگروهی در استانداری اصفهان تشکیل شده است.
وی تغییر نگرش در مصرف آب، آموزش همگانی، بهرهوری بهینه آب، شناسایی منابع آبی جدید و مطالعات مربوطه را از راهکارهای رفع مشکلات برشمرد و گفت: خوشبختانه شهرداری اصفهان همکاری لازم را برای مطالعات بیشتر انجام داده و دستگاههای GPS بر بناهای تاریخی نصب میشود تا نرخ فرونشست در آنها اندازهگیری شود.
ضرورت تقویت آبخوانها
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطر نشان کرد: به تمام دستگاههایی که در پهنه فرونشست قرار دارند اعلام شده که مطالعات خود را تکمیل کنند و با هدف تابآوری سیستمها در برابر فرونشست تحقیقات را انجام دهند.
وی با اشاره به جلسه با وزارت نیرو گفت: راهکارهای مؤثر در جهت تقویت آبخوانها در استان، طرح آبخیزداری و پخش سیلاب را انجام دهند و انتقال آب از سایر حوزهها به زاینده رود میتواند در احیای آن کمک کند.
کشاورزی پایدار و تأمین حقآبه
شیشهفروش خاطر نشان کرد: همانطور که میدانید نقشه احیای زایندهرود و برنامههای سازگاری با کمآبی تدوین و مصوب شده و این برنامهها حکایت از آن دارد که آبخوانها و سفرههای زیر زمینی را تقویت کنند و جبران کسری آنها را وزارت نیرو انجام دهد.
وی با اشاره به وضعیت کشاورزان گفت: در راستای کشاورزی پایدار و اشتغال کشاورزان با همکاری صنف کشاورزان جلساتی را برگزار و مسائلی را برای کشاورزی پایدار و تأمین حق آبهها مطرح و اقدام خواهیم کرد.
نظر شما