به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای اولین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر روز سه شنبه پنجم بهمن ماه با حضور مصطفی زیبایی نژاد مدیر مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج و دبیر جشنواره برگزار شد.
مصطفی زیبایی نژاد مدیر مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج و دبیر جشنواره در ابتدای این برنامه ضمن ارائه توضیحاتی از ضرورت برگزاری این رویداد موسیقایی بیان کرد: سرود و آواهای انقلابی از اول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مورد توجه جریان انقلاب بوده و نقش مؤثری در حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی و حماسه سازی ملت داشته است. مقام معظم رهبری هم از سرود به عنوان یک اقدام جریان ساز نام بردند که میتواند مانند یک هوای بهاری اثرگذار باشد. کما اینکه در همین راستا از سرود نماهنگ «ارغوان» و سرود نماهنگ «ایران ما» که توسط خانه سرود و موسیقی بسیج تولید شد، میتوان به عنوان یک کار پسندیده و شایسته نام برد.
وی ادامه داد: در یک دهه اخیر گروههای سرود در سراسر کشور در مناسبتها و موضوعات مهم انقلاب اسلامی همواره نقش آفرینیهای موثری دارند. حتی با پیدا شدن ویروس منحوس کرونا سرود یک فناوری برای برگزاری جشنهای خیابانی نیمه شعبان و عید سعید غدیر شد که توانست نشاط و شادی را در محلهها و شهرها و روستاها به ارمغان آورد. پس ضرورت دارد از این ظرفیت برای تولیدات فاخر و نمایش دادن ظرفیتهای گروههای سرود در سطح ملی استفاده کرد از این رو با توجه به ظرفیتها و استعدادهای هنری که در این عرصه وجود دارد، برگزاری یک جشنواره فاخر ملی سرود ضروری به نظر میرسد.
دبیر اولین جشنواره ملی سرود فجر در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اهداف این رویداد موسیقایی بیان کرد: اعتلای جریان سرود و گروههای سرود در کشور، جریان سازی، ترویج و تبلیغ سرود در کشور، توانمندسازی گروهها و مربیان سرود، تربیت و کشف استعدادهای پنهان سراسر کشور، شناسایی و معرفی گروههای سرود برتر و الگو، تولید سرود و نماهنگ در موضوعات جشنواره از جمله «امید به آینده»، «ائمه اطهار علهیم السلام»، «شخصیت های ملی و مذهبی (امام و شهدا، مفاخر استانی، خانوادههای شهدا و جانبازان و…)»، «نوجوان ایرانی، آینده ساز ایران»، «سبک زندگی (ایرانی، اسلامی)»، «کالای ایرانی، اقتصاد مقاومتی و رونق تولید»، «مقاومت و تمدن نوین اسلامی»، «مقابله با استکبار جهانی و صهیونیسم»، «ایران در مسیر پیشرفت و اقتدار»، «مقابله با کرونا، شهدا و مدافعان سلامت»، «خانواده، جمعیت»، «بیانیه گام دوم، ظرفیتها، عدالت پروری» از اهداف برگزاری این رویداد موسیقایی است. ضمن اینکه «پرداختن به شخصیت و مکتب سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس» هم بخش ویژه جشنواره را تشکیل میدهند.
اعتلای جریان سرود و گروههای سرود در کشور، جریان سازی، ترویج و تبلیغ سرود در کشور، توانمندسازی گروهها و مربیان سرود، تربیت و کشف استعدادهای پنهان سراسر کشور، شناسایی و معرفی گروههای سرود برتر و الگو از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است ضیایی نژاد درباره «رده های سنی» و فرآیند ثبت نام و اجرای گروهها و هنرمندان متقاضی شرکت در جشنواره نیز اظهار کرد: ین دوره از مسابقات گروههای سرود مخصوص پسران است که از نظر سنی محدودیت ندارند. درباره فرآیند ثبت نام و اجرا در این رویداد هم باید بگویم نخستین جشنواره بینالمللی «سرود فجر» در دو سطح استانی و کشوری همراه با مسابقه بزرگ تلویزیونی «تلنت سرود» و یک بخش بینالمللی (بصورت مجزا) اجرا میشود. ثبت نام و حضور در این جشنواره به صورت متمرکز توسط سامانه جشنواره به نشانی صورت میپذیرد که تمامی گروههای سرود در سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره و ثبتنام و ارسال اثر در این جشنواره شرکت نمایند. این در حالی است که آثار میبایست مربوط به سال ۹۷ به بعد باشد. بخشهای جشنواره هم شامل «سرود»، «آکاپلا»، «بازخوانی سرودهای آماده» و «طرح و ایده» خواهد بود.
مدیر مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج درباره مقررات حضور هنرمندان در این دوره از جشنواره هم توضیح داد: بر اساس برنامهریزی های انجام گرفته مهلت ثبت نام و ارسال آثار در سایت جشنواره نهایتاً تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری با در نظر گرفتن دستورالعملهای بهداشتی ستاد کرونا تعیین شده است. شرکت کنندگان در هریک از بخشهای جشنواره میتوانند در بخشهای دیگر آن نیز شرکت نمایند. اما تنها دریکی از بخشها میتوانند برگزیده میشوند. در این چارچوب هر گروه سرود تنها میتواند ۳ اثر در هر بخش ارسال کند. توضیح اینکه گروهها در صورت شرکت در موضوع ویژه آثار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس (در دو بخش سرود و آکاپلا) یک اثر نیز میتواند با این موضوع اضافه نمایند. البته باتوجه به اینکه این دوره از جشنواره سال نخست است آثار تولیدی میتواند در بازه زمانی سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ باشد، اما در دورههای بعد آثار بصورت سالانه ارزیابی خواهد شد.
ضیایی نژاد ضمن ارائه توضیحاتی درباره مرحله استانی و شور این رویداد موسیقایی بیان کرد: انتخاب بین ۲۰ تا حداکثر ۳۰ گروه (در بخشهای مختلف) برای اجرای زنده در حضور هیئتداوران استانی از میان کل گروههای شرکت کننده در جشنواره در هر استان بخش اجرایی استانها را تشکیل میدهد، این در حالی است که از میان گروههای منتخب استانی، اجرای ۵ گروه اول ضبط و در ایام نوروز ۱۴۰۱ از شبکههای استانی برای جمعآوری آرای مردمی پخش میشود. توضیح اینکه راه یابی منتخب آرای مردمی (یک گروه) و منتخب آرای هیئتداوران (یک گروه) به مرحله کشوری که به صورت مسابقه بزرگ تلویزیونی است. در مرحله کشوری نیز برگزاری جشنواره در قالب مسابقه بزرگ تلویزیونی (تلنت) سرود با حضور هیات داوران و حضار به همراه رای گیری مردمی صورت میگیرد.
وی با اشاره به زمان بندی اجرای مسابقات و برگزاری کارگاههای آموزشی به میزان جوایز جشنواره اشاره کرد و گفت: طبق برنامهریزی هایی که صورت گرفته در سطح استانی حداقل به ۱۰ گروه سرود برتر استانی هدایای مادی و تقدیر نامه اهدا خواهد شد. اما در حوزه کشوری و در بخش سرود مقام اول ۵۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه حمایت ساخت یک نماهنگ، مقام دوم: ۳۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی، لوح تقدیر جشنواره به همراه حمایت از ساخت یک قطعه سرود و مقام سوم ۲۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی به همراه لوح تقدیر جشنواره دریافت میکنند. ضمن ۵ گروه برتر شایسته تقدیر هر کدام ۳۰ میلیون ریال هدیه نقدی به همراه لوح تقدیر جشنواره دریافت میکنند. مقام نخست بخش بین الملل هم ۳۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه حمایت در ساخت یک قطعه دو زبانه و مقام دوم این بخش ۱۵۰ میلیون ریال هدیه نقدی و لوح تقدیر دریافت خواهد کرد.
ضیایی نژاد افزود: در بخش «آکاپلا» رتبه سوم تا اول به ترتیب ۵۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال، در بخش «آرای مردمی» برگزیدگان سوم تا اول به ترتیب ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ریال، در بخش «بازخوانی» مقام سوم تا اول به ترتیب ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال، در بخش «ایده» به سه ایده برتر تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال حمایت برای اجرای ایده، در بخش «تنظیم کننده» برگزیدگان بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال، در بخش «شاعر و ترانه سرا» برگزیدگان بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال، در بخش «آهنگسازی» برگزیدگان بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال و در بخش «جایزه و نشان شهید سلیمانی» به بهترین گروه سرود با موضوع سردار دلها هدیه به مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی به همراه نشان ویژه شهید سلیمانی و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود درباره برگزاری کارگاههای آموزشی و حامیان این رویداد موسیقایی توضیح داد: برای تمامی گروههای سرود شرکتکننده در جشنواره (پس از اختتامیه استانی) کارگاههای آموزشی استانی برگزار خواهد شد تا بتوان شرایط را برای رشد، توانمندسازی و مهارت افزایی گروههای سرود سراسر کشور فراهم آورد. این در حالی است که معاونت امور استانهای سازمان صدا وسیما، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و برج میلاد حامیان این جشنواره ملی سرود فجر هستند.
نظر شما