به گزارش خبرنگار مهر، دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با مشارکت ۲ هزار و ۱۰۰ ناشر داخلی و خارجی و عرضه بیش از ۲۰۰ هزار عنوان کتاب عصر شنبه دوم بهمن ماه افتتاح شد و تا دهم بهمن ما هم ادامه دارد.
عباس جهانگیری، مدیر انتشارات بینالمللی حافظ با تأکید براینکه نمایشگاه مجازی کتاب تهران با محسناتی که دارد جای خود را بین علاقهمندان به کتاب باز کرد، عنوان کرد: با توجه به محسنات این نمایشگاه من بسیار امیدوارم که این نمایشگاه در آینده نیز بتواند همچنان اثرگذار بوده و در کنار نمایشگاههای حضوری به فعالیت خود ادامه دهد، چراکه میتواند نیاز مخاطبان گستردهای را پاسخ دهد.
وی ضمن اشاره به اثرات مثبت و منفی که فضای مجازی بر جای گذاشته است، بیان کرد: اثرات مثبتش این است؛ در شرایطی که ارتباط مردم با کتابفروشیها و نشر کم و گاهی اوقات حتی قطع شده، فردی که در خانه نشسته از این طریق میتواند به کتاب دلخواهش دسترسی پیدا کند، ولی مسئله این است که اگر افراد وارد فضای کتابفروشی شوند و کتاب را لمس کنند حس و حال و رغبت بیشتری برای کتابخوانی پیدا میکنند. البته وارد شدن به فضای مجازی و دیدن عکسهای روی جلد هم ممکن است جذابیتی ایجاد کند ولی به آن اندازه که شخص در فضایی کتاب را لمس کند، اثرگذار نیست؛ این لذتی است که کتابخوانها آن را درک میکنند، اما در هر صورت با در نظر گرفتن شرایطی که کرونا به وجود آورده و همچنین کمبود وقت و مشکلات عدیدهای که مردم در دنیای جدید با آن روبهرو هستند، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اقدام بسیار مثبت و شایستهای است و امیدواریم که اثرات خوبی هم بر جای بگذارد.
مدیر انتشارات بینالمللی حافظ با اشاره به تجربه سال گذشته از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران عنوان کرد: در اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران یک هیجانی بین مردم ایجاد شد؛ از این بابت که علاقهمندان دیدند از این طریق هم میتوانند کتابهای مورد نظرشان را تهیه کنند، نمایشگاه برایشان جذابیت ایجاد کرده بود، بر این اساس من فکر میکنم در نمایشگاه دوم هم این جذابیت همچنان پابرجا است.
جهانگیری با تأکید براینکه در عین حال در نمایشگاه مجازی کتاب تهرن شاهد دو اتفاق هستیم، توضیح داد: یکی اینکه تمام ناشران اعم از کوچک و بزرگ به صورت یکسان در نمایشگاه شرکت کردند و این یک ویژگی خاص است و به نسبت زمانی که نمایشگاه به شکل حضوری برگزار میشد یک امتیاز بزرگ محسوب میشود. زیرا تمام ناشران به نسبت مساوی امکان حضور در نمایشگاه و ارائه آثار خود را دارند و این حسن خیلی خوبی است؛ به ویژه برای ناشران کوچک و کم بضاعت و همچنین ناشرانی که از نقاط دورتر در نمایشگاه حاضر شده و عموماً دسترسیشان به نمایشگاه حضوری کتاب تهران تقریباً غیرممکن بود.
وی در ادامه بیان کرد: اتفاق دیگری که با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران شاهد آن هستیم این است که تعداد زیادی از افراد که قادر به حضور در نمایشگاه فیزیکی نیستند، میتوانند از این طریق از امکانات نمایشگاه استفاده کنند و از این جهت برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی بسیار اثرگذار است. به تدریج هم همین که مردم با این فضای نمایشگاهی آشنا شده و در فضای مجازی بتوانند به کتابها در قالب یک نمایشگاه دسترسی داشته باشند، نمایشگاه مجازی کتاب همچون نمایشگاه حضوری کتاب جای خود را در بین تمام اقشار باز خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه من به آینده این نمایشگاه خوشبین هستم، بیان کرد: با توجه به محسنات این نمایشگاه من بسیار امیدوارم که این نمایشگاه در آینده نیز بتواند همچنان اثرگذار بوده و در کنار نمایشگاههای حضوری به فعالیت خود ادامه دهد، چراکه میتواند نیاز مخاطبان گستردهای را پاسخ دهد؛ منتهی همه اینها مستلزم زیربنای قوی است، لذا باید نقاط ضعف شناسایی شده و از بین برود تا دسترسی عموم به عناوین کتابها هم سهلتر شود. در واقع یکی از این موضوعات شناخت کتاب است و اینکه افراد بدانند برای تهیه کتاب مورد نظرشان به چه ناشری مراجعه کنند، پس در ابتدای ورود افراد به سایت باید این آگاهی به مخاطبان در خصوص ناشران و عناوین آنها داده شود.
عباس جهانگیری در پایان گفت: البته خوانندگان و مخاطبان حرفهای شاید با این موارد آشنا باشند، اما تعداد بسیاری هم هستند که ممکن است با این فضا و نحوه دسترسی به ناشر و کتاب آشنایی نداشته باشند، لذا باید نحوه جستوجو در سایت به گونهای سهل و آسان باشد تا این عده هم به راحتی بتوانند از این فضای به وجود آمده استفاده کنند و بهره لازم را ببرند، در این صورت نمایشگاه بسیار عالی، کاربردی و اثرگذار خواهد بود و حضور در این فضا آرامش و لذت بیشتری به مخاطبان میدهد.
علاقهمندان برای بازدید و خرید دومین نمایشگاه مجازیکتاب میتوانند به Ketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما