خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - رامین حسین آبادیان: منابع رسانهای دیروز جمعه از حمله راکتی به فرودگاه «بغداد» خبر دادند. گفته شد که این فرودگاه با ۶ راکت هدف حمله قرار گرفته است. در همین راستا، واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق در بیانیهای جزئیات حمله راکتی به فرودگاه بین المللی بغداد را منتشر کرد. در بیانیه رسمی این واحد عنوان شد که ۶ راکت کاتیوشا به سمت فرودگاه بین المللی بغداد شلیک شد که به مکان انتظار هواپیماهای مسافربری خطوط هوایی العراقیه اصابت کرد و به ۲ هواپیمای مسافربری آسیب زد.
حمله مذکور واکنشهای متعددی را به دنبال داشت. در همین راستا، «ابو علی العسکری» مسئول دفتر امنیتی کتائب حزب الله عراق تصریح کرد: «سیاست فریبکاری و هدف قرار دادن فرودگاه بغداد نتیجهای نخواهد داشت. مقامات دستگاه امنیتی عراق و حشد شعبی باید مجریان این اقدام و عواملی که در ورای این حادثه قرار دارند را مورد پیگرد قرار دهند. اقدامات این چنینی علیه دستگاه امنیتی از سوی برخی خائنان و مقامات بالادستی در ساختار مدیریتی کشور حمایت میشوند».
یک گروه کثیف پشت پرده حمله راکتی به فرودگاه بغداد قرار دارد و هدف اصلی آن هم متهم سازی «حشد شعبی» است در همین حال، محمود الربیعی سخنگوی فراکسیون صادقون نیز عنوان کرد: «هدف قرار دادن فرودگاه بغداد و قبل از آن حمله به منطقه سبز و اطراف آن، نمایش حمله به محل تولد و دفتر حزبی محمد الحلبوسی و پیش از آن بازی حمله به خانه مصطفی الکاظمی، همه حلقههایی است که از سوی یک گروه کثیف با هدف به آتش کشیدن عراق و متهم کردن حشد شعبی و مقاومت دنبال میشود».
وی در ادامه افزود: این بازی کاملاً آشکار است و به رغم تبلیغات مسموم رسانههای کشورهای حوزه خلیج فارس، عراقیها فریب آن را نخواهند خورد. اخیراً مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق گفته بود: کسانی که پشت پرده حمله به فرودگاه بین المللی بغداد ایستادهاند، خواهان ثبات و آرامش برای عراق نیستند. سران احزاب و گروههای سیاسی حمله راکتی به فرودگاه بغداد را محکوم کنند.
حمله راکتی به فرودگاه بین المللی بغداد در حالی انجام شد که طی روزهای گذشته عملیاتهای ضد آمریکایی در عراق بیش از پیش شدت یافتهاند. در طول مدت زمان گذشته کاروانهای لجستیک ارتش ایالات متحده آمریکا در استانهای مختلف بغداد، بابل، سماوه، صلاح الدین و… هدف قرار گرفتهاند. این درحالی است که پایگاههای نظامی آمریکا نیز از حملات مذکور در امان نماندند.
نکته قابل تأمل این است که دولت بغداد هیچ گامی در راستای شناسایی عاملان حمله به تأسیسات غیرنظامی برنمی دارد و حاضر نیست آنها را به افکار عمومی معرفی نماید به عنوان نمونه، میتوان به حملات راکتی و پهپادی به پایگاههای عین الاسد، ویکتوریا و بلد آمریکا اشاره کرد. همانگونه که گفته شد، حمله راکتی مشکوک به فرودگاه بغداد با عملیاتهای ضد آمریکایی همزمان شده است. این بدان معناست که برخی به دنبال آن هستند تا اینگونه القا کنند که حمله به فرودگاه بغداد نیز کار عاملان حمله به کاروانهای لجستیک و پایگاههای نظامی آمریکا در عراق است.
از همین روی، پر واضح است که یک پروژه ضد مقاومتی در ورای حمله مشکوک به فرودگاه بغداد قرار دارد. نکته قابل تأمل این است که دولت بغداد هیچ گامی برای شناسایی عاملان حمله به تأسیسات غیرنظامی نمیدارد و حاضر نیست آنها را به افکار عمومی معرفی نماید.
حملات به تأسیسات غیرنظامی در حالی انجام میشود که رهبران مقاومت عراق بارها و در مناسبتهای مختلف تأکید کردهاند که هدف قرار دادن این تأسیسات هیچگاه در دستور کار آنها قرار نداشته است. در همین ارتباط، شیخ قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق با بیان اینکه اتهامات علیه مقاومت در خصوص حمله به تأسیسات غیرنظامی مردود است، گفت: «سناریویی در جریان است که با تکیه بر آن برخی میخواهند معادلات را برهم بزنند».
الخزعلی عنوان کرد: همه احزاب و جریانهای سیاسی در عراق اتفاق نظر دارند که هرگونه حمله به تأسیسات غیرنظامی و فرودگاهها مردود است. متأسفانه برخی شخصیتهای سیاسی و نیز شماری از رسانههای عراق تلاش دارند تا از حمله راکتی به فرودگاه بغداد برای اتهام زنی به مقاومت سو استفاده کنند. وی همچنین در ادامه اظهاراتش در این زمینه از احزاب و شخصیتهای سیاسی عراق خواست که در خصوص حضور نظامی آمریکا و ترکیه و نقض حاکمیت عراق از سوی این دو کشور، مواضع واحدی اتخاذ کنند.
پیش بینی میشود سران کشورهایی نظیر بحرین، عربستان و امارات نیز با هدف تشدید فشارها علیه حشد شعبی به موج سواری بر حمله راکتی به فرودگاه بغداد بپردازند همانطور که پیشتر اشاره شد یک پروژه ضد مقاومتی در پشت پرده حمله راکتی به فرودگاه بغداد نهفته است. به نظر میرسد که در این میان، برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس با هدف تشدید فشارها بر مقاومت عراق پروازهای خود به سمت این کشور را لغو کنند؛ کما اینکه کویت در گام اول این اقدام را انجام داده است.
پیش بینی میشود که کشورهایی نظیر بحرین، امارات و عربستان نیز خیلی زود با القا اینکه مقاومت عامل حمله مذکور بوده است، به موج سواری بر روی حمله راکتی به فرودگاه بغداد بپردازند.
طبیعی است که هدف اصلی و اساسی سران این کشورها، تشدید فشارها علیه حشد شعبی و به حاشیه راندن آن در صحنه نظامی و امنیتی عراق است؛ هدفی که قطع به یقین همچون مراحل پیشین، محقق نخواهد شد.
نظر شما