به گزارش خبرنگار مهر، محمد مقیمی در نخستین نشست خبری که به مناسبت آغاز ترم تحصیلی و بازگشایی حضوری دانشگاه که امروز در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه تهران مدیریت آموزش عالی استان تهران را عهده دار است و دانشگاه ها اعلام کردند محدودیت های ما زیاد است و اینکه به یکباره شاهد حضور همه باشیم، امکان ندارد.
رییس دانشگاه تهران افزود: در مصوبه شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران مقرر شد که از نیمسال دوم سال تحصیلی، آموزش با شیب قابل قبول از تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری آغاز و در صورت خوب بودن شرایط به مقطع کارشناسی تسری یابد.
وی افزود: در دانشگاه تهران دانشجویان اقبال نشان می دهند که در دانشگاه حضور داشته باشند و هیات علمی نیز به علت نبود دانشجویان در دانشگاه احساس خوبی ندارند و معتقدند حضور دانشجویان در دانشگاه می تواند تحرک جدیدی ایجاد کند؛ با توجه به این اقبال دو سویه اگر انشالا مشکلی از نظر ستاد کرونا وجود نداشته باشد و ستاد کرونا محدودیتی ایجاد نکند، ما هم بدون محدودیت دانشجویانی که اعلام آمادگی کنند، پذیرای همه دانشجویان در همه مقاطع خواهیم بود.
۵۵ درصد دانشجویان علاقه مند به آموزش حضوری هستند
مقیمی خاطرنشان کرد: در پرسشنامه ای از ۴۰ هزار دانشجو در خصوص آموزش حضوری و مجازی سوالاتی پرسیده شد و نزدیک به ۲۰ هزار نفر پاسخ دادند؛ از این تعداد ۵۵ درصد اعلام کردند آمادگی دارند در دانشگاه حضور یابند و ۴۵ درصد اعلام کردند، علاقه مند هستند مجازی کلاس ها را دنبال کنند؛ ما اجبار و الزامی برای حضور نداریم و اعلام کردیم آن هایی که نگران هستند الزامی به حضور ندارند. به همین دلیل کلاس ها را به صورت ترکیبی برگزار خواهیم کرد به این صورت که استاد در کلاس حاضر می شود و محیط مجازی را هم مدیریت می کند.
امتحانات پایان ترم حضوری است/کلاس های عملی از اردیبهشت حضوری می شود
رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه آزمون های پایان ترم به صورت حضوری برگزار خواهد شد، گفت: امتحانات دانشجویانی که هم به صورت مجازی و حضوری کلاس ها را دنبال می کنند به صورت حضوری برگزار می شود.
وی ادامه داد: جمع بندی ما در خصوص کلاس های عملی اینگونه شد که تا پایان ماه مبارک رمضان به صورت مجازی برگزار شود اما بعد از ماه رمضان یعنی اردیبهشت ماه دروس عملی به صورت حضوری برگزار شود.
همه دانشجویان غیربومی اسکان داده می شوند
مقیمی همچنین درباره تامین خوابگاه و تغذیه در ترم جدید تحصیلی گفت: برنامه ریزی ها به این ترتیب است که تمام دانشجویان غیربومی اسکان داده خواهند شد و تغذیه آن ها با کیفیت بهتری ارائه خواهد شد. با همکاران دانشگاه علوم پزشکی تهران مذاکره کردیم که در خصوص اسکان دانشجویان ما نظارت کنند. از ورود دانشجویانی که هیچ واکسنی تزریق نکرده اند به خوابگاه جلوگیری می شود.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به پیک جدید کرونا در کشور گفت: هنوز تصمیم جدیدی درباره اعمال محدودیت ها از سوی ستاد کرونا اعلام نشده و البته برای سیاست های جدید ستاد کرونا نیز برنامه هایی داریم. با توجه به پیک جدید اگر تصمیم جدیدی اتخاذ شود، براساس پروتکل های جدید تجدید نظر و تصمیم گیری خواهیم کرد.
فردی از دانشگاه تهران اخراج نشده است
وی در پاسخ به سوالی درباره خبر اخراج یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران و نگرانی سایر اساتید از ایجاد شرایط مشابه در دوره احمدی نژاد گفت: خوشبختانه جوی که در دانشگاه حاکم است، این نوع نگاه را ندارد. خبرهایی در خصوص اخراج یکی از اساتید شنیدم که همان موقع گفتم موضوع را بررسی کنند، بررسی ها نشان داد که اصلا این فرد اخراج نشده است. این فرد از سال ۹۸ استاد ما نیست و حکمی ندارد که بخواهد اخراج شود. همکاری این بزرگوار به دلایل مختلفی قطع شده است و درخواستی هم از او مبنی بر بازگشت به کار نداشتیم.
۵ عضو هیات علمی دانشگاه تهران بازگشت به کار شدند
مقیمی خاط نشان کرد: ما نه تنها کسی را از دانشگاه اخراج نکردیم بلکه طی ۳ جلسه کمیته جذب دانشگاه، ۵ عضو هیات علمی به کار بازگشت داده شدند. این افراد کسانی بودند که یا قطع ارتباط شده بودند و یا قراردادهای آن ها تمدید نشده بود و ما دوباره همکاری با آن ها را آغاز کردیم. آن هایی که بازگشت به کار داشته اند، به دلایل سیاسی قطع ارتباط نشده بودند بلکه یا به دلایل شخصی و گروهی بوده و یا آن دانشکده نیازی به آن استاد نداشته است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه تاکید کرد: در دوره ما هیچ کسی قطع ارتباط نشده است و هرکسی هم شده می تواند درخواست و دلایل و مستندات علمی خودش را ارائه دهد و ما با توجه به انصاف و دلایل علمی خودمان بررسی می کنیم.
وی در ادامه درباره حواشی ایجاد شده در خصوص انتصاب برخی سیاستمداران به عنوان عضو هیات امنای دانشگاه تهران گفت: اگر نگاهی به انتصاب افراد در هیات امنا در ادوار گذشته داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که معمولا افرادی انتخاب شده اند که بتوان از آنها با توجه به جایگاهشان برای کمک به دانشگاه استفاده کرد.
انصراف قالیباف از حضور در هیات امنای دانشگاه تهران
مقیمی ضمن بیان این مطلب که دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از حضور در هیات امنا انصراف داده است، گفت: آقای قالیباف و زاکانی هر دو عضو هیات علمی دانشگاه تهران هستند و با توجه به جایگاهشان برای حضور در هیات امنا انتخاب شدند این در حالی است که در دوره گذشته افرادی که اصلا عضو هیات علمی دانشگاه نبودند در هیات امنا حضور یافتند و از همین مسیر هم هیات علمی دانشگاه شدند که این جای سوال دارد. حضور شهردار تهران در هیات امنا در ادوار گذشته یک روال بوده است.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر قرار است سوالی هم در اذهان به وجود بیاید، باید در خصوص اعضای هیات امنای دوره های گذشته در دانشگاه تهران باشد. اینکه چقدر فرایند هیات علمی شدن برخی افرادی که در هیات امنا حضور داشتند، قانونی بوده یا خیر نیاز به بررسی دارد. ما در این خصوص براساس قوانین رسیدگی می کنیم ولی نگاه سیاسی نداریم و نمیخواهیم دنبال مشکلی بگردیم که قطع ارتباط کنیم.
نظر شما