به گزارش خبرنگار مهر، سودابه درویش، گفت: زنان بالای ۵۰ سال که سابقه خانوادگی سرطان روده دارند، باید زیر نظر پزشک هر ۲ تا ۵ سال یک بار کولونوسکوپی انجام دهند.
وی افزود: آزمایش از نظر ابتلاء به بیماریهای منتقل شونده از راه جنسی نیز در زنان باید با نظر پزشک به طور سالانه انجام شود.
درویش ادامه داد: بررسی میزان قند و چربی خون نیز در زنان در ۴۵ سالگی باید انجام شود. همچنین بررسی هورمون تیروئید و چکاپ های پوکی استخوان در ۶۵ سالگی باید انجام شود.
وی افزود: تمامی موارد و آزمایشها بسته به نظر پزشک باید انجام شود و زنانی که با ریسک بالا هستند ممکن است بررسیها در سنین پایینتر درخواست شود.
درویش در ارتباط با تشخیص سرطان تخمدان در زنان، گفت: معاینه لگن برخی از سرطانهای زنانه را تشخیص میدهد، اما تشخیص تومورهای اولیه تخمدان با این روش دشوار و گاهی غیر ممکن است.
وی ادامه داد: معمولاً متخصصین برای تشخیص سرطان تخمدان از دو روش سونوگرافی ترانس واژینال و آزمایش خون CA-۱۲۵ استفاده میکنند.
درویش گفت: در حین سونوگرافی متخصص به دنبال توده قابل لمس مانند توده سرطانی، کیست یا فیبروئید است.
وی افزود در آزمایش خون میزان پروتئینی به نام CA-۱۲۵ اندازهگیری میشود. در بیشتر زنان مبتلا به سرطان تخمدان مقدار پروتئین بالا است.
نظر شما