۹ بهمن ۱۴۰۰، ۲۰:۱۵

اعتراض کنسرسیوم مراکز علمی اصفهان در حوزه محیط‌زیست به مصرف مازوت

اعتراض کنسرسیوم مراکز علمی اصفهان در حوزه محیط‌زیست به مصرف مازوت

اصفهان-کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط‌زیست در اعتراض به مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری طی نامه‌ای از استاندار اصفهان خواستار قطع فوری مصرف مازوت در این نیروگاه شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، کنسرسیوم مراکز علمی و پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط‌زیست در نامه‌ای به سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان ضمن اعتراض به استفاده از مازوت در نیروگاه‌های این استان، خواستار قطع فوری مصرف این سوخت خطرناک در اصفهان شدند.

پلمب مشعل‌های مازوت سوز نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در حومه این کلانشهر با دستور دبیر شورای عالی امنیت کشور همزمان با هفته هوای پاک شکست و نیمی از واحدهای این نیروگاه هم اکنون بیش از چهار میلیون لیتر مازوت در هر شبانه روز مصرف می‌کنند.

در بخشی از نامه کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط‌زیست به استاندار اصفهان آمده است: اگر تنها نیمی از ظرفیت نیروگاه به مازوت اختصاص یابد، روزانه بیش از ۲۷۰ تن دی اکسید گوگرد (SO2)، چهار تن ذرات معلق خطرناک زیر ۲.۵ میکرون، ۲۲ تن اکسید نیتروژن (NO2) به آلاینده‌های قبلی اصفهان افزوده خواهد شد که ده‌ها برابر بیشتر از تمامی خودروهای کلانشهر اصفهان است.

در متن این نامه آمده است: با توجه به چالش‌های زیست محیطی مختلف در شهر و استان اصفهان و نیاز به حضور قوی متخصصین و صاحبان دانش فنی در رفع این چالش‌ها با رویکرد علمی و فراگیر، کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط‌زیست با حضور ۱۰ دانشگاه بزرگ و شهرک علمی-پژوهشی استان شامل دانشگاه‌های اصفهان، علوم پزشکی، صنعتی اصفهان، کاشان، پیام نور استان، آزاد اسلامی اصفهان، هنر اصفهان، آزاد اسلامی نجف آباد، علوم پزشکی کاشان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از اسفند ۱۳۹۸ تشکل شد.

کمیته‌های تخصصی این کنسرسیوم با حضور متخصصان این ۱۰ مرکز تشکیل و جلسات متعددی برای موضوعات اساسی محیط زیستی استان و شهر اصفهان تشکیل داده است که برخی از آن‌ها به صنایع و برخی به مدیران اجرایی استان ارسال شده است.

مشکل کمبود آب- احیای زاینده‌رود و عواقب ناشی از آن و آلودگی هوا دو معضل بزرگ استان است‌. حال که موضوع استفاده از مازوت در نیروگاه‌های برق اصفهان و شهید منتظری صورت گرفته است، موارد زیر اعلام می‌شود.

فعالیت نیروگاه حرارتی شهید منتظری با ظرفیت تولید ۱۶۰۰ مگاوات در شهرستان شاهین شهر و میمه، یکی از مهم‌ترین صنایع آلاینده این شهرستان و شهرهای پیرامون آن بوده و به همین دلیل با پیگیری‌های مستمر چند ساله با دستور مقامات قضائی استان در سال ۱۳۹۳ مسیر مصرف مازوت در نیروگاه یاد شده مسدود شد. لیکن در نیمه دوم سال جاری موضوع مصرف مجدد مازوت در نیروگاه‌های حرارتی مطرح و علی رغم پیگیری‌های مستمر، بعد از گذشت بیش از هفت سال از زمان پلمب، مشعل‌های مازوت سوز بدون فیلتر تصفیه هوا باز شدند.

اگر تنها نیمی از ظرفیت نیروگاه به مازوت اختصاص یابد، روزانه بیش از ۲۷۰ تن دی اکسید گوگرد (SO2)، چهار تن ذرات معلق خطرناک زیر ۲.۵ میکرون، ۲۲ تن اکسید نیتروژن (NO2) به آلاینده‌های قبلی اصفهان افزوده خواهد شد که ده‌ها برابر بیشتر از تمامی خودروهای کلانشهر اصفهان است.

پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در این منطقه آلایندگی زیادی ایجاد می‌کنند و با اضافه شدن مازوت نیروگاه، این منطقه فوق اشباع از انواع آلاینده‌ها خواهد شد. لازم به ذکر است که از ظرفیت ۲۴۰۰ مگاوات دو نیروگاه اصفهان و شهید منتظری، تنها ۷۰۰ مگاوات آن به مصرف کل شهرستان اصفهان می‌رسد و مابقی بیشتر به مصرف صنایع آلاینده می‌رسد.
صنایع فولاد، سیمان و آجر اطراف اصفهان نیز ۳ برابر کل اصفهان گاز مصرف می‌کنند. شایسته نیست مردم اصفهان که آلاینده‌های این صنایع و خودروهای بی کیفیت را تحمل می‌کردند، حالا به خاطر آن‌ها الاینده‌های مازوت برای تأمین برق آنها را نیز تحمل کنند.

خواهشمند است برای برون رفت از وضعیت بحرانی فعلی نسبت به قطع مصرف مازوت در نیروگاه یاد شده فوراً اقدام کنند. در این راستا آمادگی کنسرسیوم را برای همکاری علمی و اجرایی با استانداری اصفهان در جهت رفع چالش‌های زیست محیطی شهر و استان اصفهان و هرگونه مشورت در این زمینه اعلام می‌نماید.

کد خبر 5411951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha